Ενυπόγραφα

0


Ενυπόγραφα

( 10.04.2006 15:37 )
ΤΗΝ ΑΝΗΣΥΧΙΑ της πλειοψηφίας των Ελλήνων για την οικονομική κατάσταση των νοικοκυριών αλλά και της χώρας απεικονίζουν τα αποτελέσματα πρόσφατης πανελλαδικής έρευνας. Μόνον ένας στους πέντε θεωρεί ότι η ελληνική οικονομία βελτιώνεται, τρεις στους 10 ότι το εισόδημά τους θα βελτιωθεί μέχρι το τέλος του 2006, ενώ ένας στους δύο πιστεύει πως η οικονομική κατάστασή του έχει επιδεινωθεί τον τελευταίο χρόνο (2005).


Συνέχεια…
| Ενυπόγραφα( 07.04.2006 16:34 )
ΥΠΟΚΛΟΠΕΣ, συλλογική σύμβαση, ΔΕΚΟ, Βαβύλης, σουηδικό μοντέλο, Κυπριακό, ¨ξιφομαχία¨ μεταξύ Αβραμόπουλου και Κακλαμάνη και άλλα πολλά, σημαντικά και ασήμαντα, θέματα απασχόλησαν και απασχολούν την επικαιρότητα των τελευταίων ημερών. Ας μην σταθούμε σε ένα θέμα ειδικότερα, αλλά να δούμε κάποιες παραμέτρους, που ίσως δεν τις βλέπουμε στις ενημερωτικές εκπομπές και τα δελτία ειδήσεων των τηλεοπτικών σταθμών και ίσως δεν τις διαβάζουμε στις εφημερίδες.


Συνέχεια…
| Ενυπόγραφα( 31.03.2006 16:12 )
ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ την προχθεσινή συζήτηση στην Βουλή θα πρέπει να στηλιτευθεί η συνήθεια των ¨τηλεορασόπληκτων¨ παρεμβάσεων και συζητήσεων, την οποία έχουν αναπτύξει τα τελευταία χρόνια οι βουλευτές μας. Εάν παρακολουθήσει κανείς το τηλεοπτικό κανάλι της Βουλής, από το οποίο παίρνουν εικόνα όλοι οι τηλεοπτικοί σταθμοί της χώρας, θα διαπιστώσει ότι, ιδίως σε συζητήσεις για ¨πιασάρικα¨ θέματα, σπανίως ακούγεται μεστός πολιτικός λόγος. Σχεδόν όλοι οι βουλευτές προσπαθούν να ανταποκριθούν στις ¨απαιτήσεις¨ της υψηλής τηλεθέασης (αν οι μετρήσεις είναι αληθινές γιατί πολλά υποψιάζομαι μετά την εισαγγελική δίωξη κατά των υπευθύνων της περίφημης AGB που κάνει τις μετρήσεις), ήτοι έξυπνες ατάκες, κραυγές, λαϊκισμός. Και έτσι, αντί για εποικοδομητικές συζητήσεις, καταλήγουμε να έχουμε έναν διάλογο κουφών, που δεν αποσκοπεί παρά μόνο στο να ¨φτιάξει¨ την εικόνα και να ενισχύσει την αναγνωρισιμότητα όσων λαμβάνουν τον λόγο.


Συνέχεια…
| Ενυπόγραφα( 30.03.2006 18:56 )
ΜΟΝΟ συζήτηση για την περιφερειακή ανάπτυξη δεν ήταν αυτό που παρακολουθήσαμε, όσοι το παρακολουθήσαμε, στην Ελληνική Βουλή. Και μόνο για την οικονομική ανάπτυξη της περιφέρειας δεν διαβάσαμε στις εφημερίδες ή δεν ακούσαμε στα δελτία ειδήσεων των τηλεοπτικών μας καναλιών. Όχι πως δεν αναφέρθηκαν από την κυβέρνηση τα μέτρα που έχει πάρει μέχρι τώρα ή τα ποσά που έχουν επενδυθεί ή έχουν εγκριθεί, όχι πως ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ δεν έκανε κριτική για τα ¨ελάχιστα που έπραξε¨ η Νέα Δημοκρατία, όχι πως δεν μίλησαν για το θέμα αυτό τόσο η κυρία Παπαρήγα, όσο και ο κ. Αλαβάνος. Ομως, το ενδιαφέρον (το καλώς ή κακώς νοούμενον) από πλευράς αντιπολιτεύσεως και από πλευράς των μέσων ενημέρωσης επικεντρώθηκε στην αντιπαράθεση με έντονους διαξιφισμούς, αν θέλετε στην κοκορομαχία ή ¨τουριστομαχία¨, μεταξύ των κ. κ. Καραμανλή και Παπανδρέου.


Συνέχεια…
| Ενυπόγραφα( 30.03.2006 12:27 )
¨ΕΥΤΥΧΩΣ, η ιστορία δεν γράφεται από τους καθημερινούς πρωτοσέλιδους τίτλους, από συζητήσεις στο ίντερνετ, ή από την πιο πρόσφατη εντυπωσιακή επίθεση¨. Αυτά έγραφε την περασμένη εβδομάδα ο Αμερικανός Υπουργός Αμύνης Ντόναλντ Ράμσφελντ σε άρθρο του στην Washington Post. Και συνέχιζε: ¨Η ιστορία είναι μια ευρύτερη εικόνα και χρειάζεται αρκετό χρόνο και προοπτική για να τη μετρήσει κανείς επακριβώς.¨ Ο Αμερικανός υψηλός αξιωματούχος υποστήριζε ότι η οποιαδήποτε εκτίμηση και αξιολόγηση της τωρινής καταστροφής στο Ιράκ θα πρέπει να γίνει βάσει μιας μακροπρόθεσμης προοπτικής.


Συνέχεια…
| Ενυπόγραφα( 29.03.2006 13:03 )
Η ΤΡΑΓΩΔΙΑ που έπληξε δύο συνανθρώπους μας, μια 16χρονη κοπέλα και έναν 76χρονο καρδιοπαθή, με τη μετάγγιση μολυσμένου από το AIDS αίματος που τους έγινε, μας κτύπησε όλους σαν κεραυνός εν αιθρία. Γιατί όλοι μας μπορεί κάποτε να χρειασθούμε αίμα. Αλλοι, πολλοί, ήδη υπήρξαν αιμολήπτες, ενώ δεν πρέπει να ξεχνούμε όλους αυτούς που έχουν ανάγκη συνεχών μεταγγίσεων, όπως αυτοί που πάσχουν από μεσογειακή αναιμία ή οι νεφροπαθείς.


Συνέχεια…
| Ενυπόγραφα( 24.03.2006 15:41 )
ΤΟΝ ΤΡΙΤΟ χρόνο της στην εξουσία διάγει αισίως η κυβέρνηση Καραμανλή και πολλά μπορούν να λεχθούν για το εάν έχει παράγει ή όχι έργο μέχρι σήμερα. Δυστυχώς, ένα σεβαστό ποσοστό της κοινής γνώμης δεν γνωρίζει ποιο ακριβώς έργο έχει παραχθεί, ενώ, όπως κατ επανάληψη έχω τονίσει από αυτή την στήλη, αφενός δυσανασχετεί επειδή δεν υπήρξε κάποια βελτίωση στην οικονομική της κατάσταση και, αφετέρου, δεν βλέπει να έχουν αντιμετωπισθεί αποτελεσματικά πολλά από τα προβλήματα της καθημερινότητας.


Συνέχεια…
| Ενυπόγραφα( 23.03.2006 15:46 )
ΜΕ ΕΝΤΟΛΗ του Πρωθυπουργού οι αρμόδιοι Υπουργοί συμφώνησαν να θέσουν άμεσα σε εφαρμογή τον νόμο για την αναδιάρθρωση και εξυγίανση των ΔΕΚΟ, ιδίως αυτών τα που είναι ελλειμματικές φορτώνοντας στους ώμους του ελληνικού λαού δισεκατομμύρια ευρώ. Ελλειμματικές εξαιτίας της κακοδιαχειρίσεως, των παχυλών μισθών που επί σειρά ετών απολάμβαναν οι διοικήσεις τους, της υπερπληθώρας υπαλλήλων από τους οποίους ένα πολύ μεγάλο ποσοστό ήσαν υπεράριθμοι (άρα δεν χρειάζονταν) και κομματικοί διορισμοί και, τέλος, εξαιτίας της ¨λοβιτούρας¨, με άλλα λόγια της κατασπαταλήσεως του δημοσίου χρήματος (των φορολογουμένων) μεγάλο μέρος του οποίου έμπαινε στις τσέπες διαφόρων ¨ημετέρων¨.


Συνέχεια…
| Ενυπόγραφα( 21.03.2006 14:18 )
ΑΥΞΑΝΕΤΑΙ καθημερινά η δυσφορία της κοινής γνώμης απέναντι στην κυβέρνηση και ειδικότερα για την οικονομική και κοινωνική πολιτική της, αλλά και για τη διστακτικότητά της να προχωρήσει με περισσότερο θάρρος στις αναγκαίες μεταρρυθμίσεις, οι οποίες θα οδηγήσουν μεσοπρόθεσμα σε οικονομική ανάπτυξη και βελτίωση του βιοτικού επιπέδου. Αυτό δείχνουν οι δημοσκοπήσεις, που γίνονται σχεδόν κάθε εβδομάδα από μία πλειάδα φορέων και εταιρειών.


Συνέχεια…
| Ενυπόγραφα( 16.03.2006 14:31 )
ΕΦΥΓΕ ο Γεώργιος Ράλλης αφήνοντας μία σημαντική πολιτική κληρονομία πού χτίσθηκε από τις πράξεις του, τις βαθειά δημοκρατικές του πεποιθήσεις, το ήθος του, την αξιοπρέπεια, το θάρρος και την αγάπη του για την Ελλάδα. Ηταν ο ευπατρίδης πολιτικός που προσπάθησε να φέρει νέα ήθη στην πολιτική ζωή του τόπου σε μία εποχή που τα πάθη, γιγαντομένα από τον εμφύλιο και την επτάχρονη δικτατορία, συνέχιζαν άσβεστα να ταλανίζουν τη συμπεριφορά μιάς πολύ μεγάλης μερίδας των Ελλήνων.


Συνέχεια…
| Ενυπόγραφα( 15.03.2006 17:35 )
ΤΕΡΑΣΤΙΕΣ οι καταστροφές στον Εβρο από τις πλημμύρες. Περισσότερα από 70.000 στρέμματα εύφορης γης έχουν γίνει λίμνη, εκατοντάδες σπίτια έχουν πλημμυρίσει, εκατοντάδες κάτοικοι έχουν σε ασφαλείς περιοχές. Παρόμοια καταστροφή είχε να συμβεί από το 1940. Τα όποια βοηθητικά μέτρα λαμβάνονται, όπως οι ελεγχόμενες υπερχειλίσεις, δεν φαίνεται να αποδίδουν μπροστά στις τεράστιες ποσότητες υδάτων που έρχονται νκυρίως από την Βουλγαρία. Ο κρατικός μηχανισμός επί ποδός να σταθεί αρωγός και να σώσει ζωές. Ερχεται, όμως, την τελευταία στιγμή σε συνεννόηση με τη Βουλγαρία και την Τουρκία για μια συντονισμένη διαχείριση της κρίσεως και των υδάτων. Αλλά, αυτές οι συνεννοήσεις για συντονισμό δεν μπορούσαν να έχουν ήδη γίνει προ πολλού ώστε να μην τρέχουμε την τελευταία στιγμή;


Συνέχεια…
| Ενυπόγραφα( 13.03.2006 17:17 )
ΕΙΚΟΝΑ ΒΟΜΒΑΡΔΙΣΜΕΝΗΣ πόλης έδιναν το Σαββατοκύριακο οι δρόμοι σε ορισμένες περιοχές της Αθήνας και του Πειραιά, ενώ είμαι βέβαιος ότι παρόμοιες εικόνες θα έζησαν και είδαν οι κάτοικοι και σε άλλες πόλεις, κωμοπόλεις και χωριά της χώρας. Η συνήθης αιτία που προβάλλουν ως δικαιολογία οι αρχές (από τοπική αυτοδιοίκηση μέχρι και σε κυβερνητικό επίπεδο) είναι οι ¨έντονες βροχοπτώσεις¨. Ουδείς, βεβαίως, αναφέρεται στις τεράστιες, μέχρι και εγκληματικές ευθύνες αυτών που συντάσσουν τις προδιαγραφές των έργων, των εργολάβων, αυτών που παραλαμβάνουν τα έργα με όλες τις φοβερές κακοτεχνίες και ελλείψεις με τις οποίες παραδίδονται.


Συνέχεια…
| Ενυπόγραφα( 10.03.2006 13:25 )
ΚΛΕΙΣΤΟ θα έπρεπε να κρατά το στόμα του το ΠΑΣΟΚ για την απόφαση της Eurostat σχετικά με τον τρόπο εγγραφής των αμυντικών δαπανών στον κρατικό προϋπολογισμό. Κλειστό, διότι επιδιώκει να καλύψει τις παρανομίες και οικονομικές ατασθαλίες που έγιναν επί κυβερνήσεων Σημίτη πίσω από το πλαστό και σαθρό επιχείρημα της δήθεν ζημιογόνου για την Ελλάδα απογραφής, την οποία αποφάσισε και έκανε η κυβέρνηση Καραμανλή.


Συνέχεια…
| Ενυπόγραφα( 09.03.2006 17:28 )
ΤΑ ΔΙΑΦΟΡΑ γεγονότα που κάθε ημέρα συμβαίνουν σε πολιτικό, οικονομικό και κοινωνικό επίπεδο, αυτά δηλαδή που συμβάλλουν στη σύνθεση της καθημερινότητάς μας, γεννούν ποικίλα συναισθήματα, όπως ερωτήματα, έκπληξη, υποψίες, θαυμασμό, οργή, λύπη, χαρά, ενώ άλλα μας αφήνουν τελείως αδιάφορους. Από καιρού εις καιρόν, θα σταχυολογώ ορισμένα από τα γεγονότα που προκαλούν έκπληξη και ερωτήματα και θα τα παραθέτω. Βεβαίως, στην Ελλάδα δεν αναμένει κανείς λογικός άνθρωπος απαντήσεις από τους αρμοδίους. Και εγώ δεν περιμένω απαντήσεις, αυτό, όμως, που θα με ικανοποιούσε (όπως όλους μας άλλωστε) θα ήταν να γίνεται κάτι στην πράξη και να δίνονται αποτελεσματικές λύσεις.


Συνέχεια…
| Ενυπόγραφα( 08.03.2006 16:32 )
¨Ο ΛΟΓΟΣ που δώσαμε στους πολίτες, ιδίως μάλιστα στους οικονομικά ασθενέστερους, ισχύει στο ακέραιο. Αυτή είναι η απόφασή μας. Και η απόφαση αυτή είναι δεδομένη¨. Είναι, ίσως, το μόνο απόσπασμα από τη χθεσινή δήλωση που έκανε ο Πρωθυπουργός μετά τη συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου για τον απολογισμό της πρώτης διετίας της κυβερνήσεως, το οποίο θα μπορούσε να συγκρατήσει κανείς ως επιβεβαίωση ότι οι προεκλογικές υποσχέσεις της Νέας Δημοκρατίας θα τηρηθούν στο ακέραιο μέχρι το τέλος της τετραετίας.


Συνέχεια…
| Ενυπόγραφα( 24.02.2006 15:50 )
ΚΑΘΗΛΩΜΕΝΟΣ πριν από τρεις ημέρες με το αυτοκίνητό μου μέσα σε ένα κυκλοφοριακό έμφραγμα, άκουγα ραδιόφωνο για να περάσει η ώρα μου. Αντί, όμως, να βάλω κάποιον μουσικό σταθμό για να ψυχαγωγηθώ, προτίμησα να ενημερωθώ, ή ¨ενημερωθώ¨. Το θέμα συζήτησης του παρουσιαστού της εκπομπής του πολύ γνωστού ραδιοφωνικού σταθμού με τους καλεσμένους του στο στούντιο και στο τηλέφωνο, φυσικά τι άλλο από την απεργία των ναυτεργατών.


Συνέχεια…
| Ενυπόγραφα( 22.02.2006 14:03 )
ΑΛΛΟ ΕΝΑ μεγάλο πρόβλημα και άλλη μία φορά ο αρμόδιος υπουργός και γενικότερα η κυβέρνηση δίνουν την εντύπωση ότι δεν έχουν τη δυνατότητα ή την ικανότητα να το αντιμετωπίσουν αποτελεσματικά έτσι ώστε να μην εξελιχθεί σε κρίση (όπου οδηγήθηκε) και σε εκρηκτική κατάσταση με ανυπολόγιστες οικονομικές, κοινωνικές και πολιτικές συνέπειες. Ο λόγος για την απεργία διαρκείας των ναυτεργατών, η οποία ήδη πλήττει πολλά κοινωνικά στρώματα, ενώ έχει θέσει σε ομηρία ολόκληρη τη νησιωτική χώρα.


Συνέχεια…
| Ενυπόγραφα( 18.02.2006 15:10 )
ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΣΗ και οπωσδήποτε όχι έκπληξη αποτελούν τα δημοσιευθέντα στοιχεία για το μέσο φορολογητέο εισόδημα που δηλώνουν φυσικά πρόσωπα διαφόρων κατηγοριών και επαγγελμάτων. Επιβεβαίωση αφενός του γεγονότος ότι στην Ελλάδα τη νύφη πληρώνουν μονίμως οι μισθωτοί και συνταξιούχοι του δημοσίου και του ιδιωτικού τομέως, δηλαδή οι μόνοι που τους γίνεται παρακράτηση του φόρου στην πηγή και, αφετέρου, της ασύστολης φοροδιαφυγής, στην οποία επιδίδονται με την ανοχή όχι μόνον του κράτους αλλά όλων ανεξαιρέτως των πολιτών οι διάφοροι ελεύθεροι επαγγελματίες και επιτηδευματίες.


Συνέχεια…
| Ενυπόγραφα( 17.02.2006 21:44 )
ΕΔΩ και περισσότερο από δύο εβδομάδες η ισλαμική κοινότητα έχει κηρύξει μια ¨ιερή¨ εκστρατεία και έναν ¨ιερό¨ αγώνα εναντίον εν γένει των ¨δυτικών¨ με αφορμή την χωρίς πολύ σκέψη και αλαζονική δημοσίευση σε εφημερίδα της Δανίας σκίτσων που δυσφημούσαν τον Μωάμεθ και θεωρήθηκαν, δικαίως ή αδίκως, ως ιεροσυλία από τους Μουσουλμάνους.


Συνέχεια…
| Ενυπόγραφα( 17.02.2006 13:13 )
ΔΕΝ ΧΡΕΙΑΖΟΝΤΑΙ πρόσθετα μέτρα καθώς η Ελλάδα βρίσκεται στον ¨σωστό δρόμο¨ για να μειωθεί το δημοσιονομικό έλλειμμα κάτω από το 3% στο τέλος του 2006. Σύμφωνα με όσα μεταδίδονται από τις Βρυξέλλες, αυτό επισημαίνει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή στην έκθεσή της για την ελληνική οικονομία, που θα δοθεί στη δημοσιότητα την προσεχή εβδομάδα και θα συζητηθεί από το Συμβούλιο ECOFIN τον Μάρτιο.


Συνέχεια…
| Ενυπόγραφα
<< Previous  1  2  3  4  5  | < 6 >  7  8  9  10  11-17  Next >>
Home
/
Print
/
Site Map
/
Επικοινωνία

Εχουμε αυτό που είμαστε. . . (Κ. Βέρρος)
( 30.06.2007 )

Παλαιότερα άρθρα


Θύματα, ήρωες, ευσυνείδητοι και οι άλλοι (Κ. Βέρρος)

Εθνική τραγωδία και σκύλευση θυμάτων (Κ. Βέρρος)

Πολιτικές, προεκλογικές ¨ομορφιές¨ (Κ. Βέρρος)

Είναι και είμαστε αδιόρθωτοι. . . (Κ. Βέρρος)

Προεκλογικός λόγος και επιχειρήματα (Κ. Βέρρος)

Εκλογές για αυτοδύναμη κυβέρνηση (Κ. Βέρρος)

Ομηροι αγκυλώσεων και κρατισμού (Κ. Βέρρος)

Γιατί τώρα οι παροχές;; (Κ. Βέρρος)

Παλαιότερα άρθραΑποτελέσματα

ΔημοσκοπήσειςΕΓΓΡΑΦΗ

ΔΙΑΓΡΑΦΗ