Η άποψη μας

0


Η άποψη μας

( 17.10.2003 12:25 )
Δεν είναι μόνον τα όσα ελέχθησαν, αλλά επίσης το πώς ελέχθησαν και η ¨γλώσσα τού σώματος¨ τών δύο συνομιλητών που μάς λυπούν και, ορισμένους ίσως τους κάνουν και να ντρέπονται. Ναι, ο λόγος για αυτήν τη ¨συζήτηση¨ τού Κώστα με τον Τόνι περί τών μαρμάρων τού Παρθενώνα στο περιθώριο τού Ευρωπαϊκού Συμβουλίου στις Βρυξέλλες.


Συνέχεια…
| Η άποψη μας( 16.10.2003 12:48 )
Η Ρουμπίνη Σταθέα βρίσκεται από χθες στην τελευταία της κατοικία. Συνειδητά δεν θελήσαμε αυτές τις τελευταίες ημέρες, από τη στιγμή τής εξαφάνισής της και τής ανεύρεσης τού σώματός της μέχρι την ταφή της, να ασχοληθούμε με την τραγική αυτή υπόθεση. Οι όποιες σκέψεις θα εγράφοντο ¨εν θερμώ¨ και κινδύνευαν να μην είναι αντικειμενικές.


Συνέχεια…
| Η άποψη μας( 09.10.2003 12:20 )
Τα σχόλια τού κυβερνητικού εκπροσώπου Χρήστου Πρωτόπαπα την περασμένη εβδομάδα ήσαν απαξιωτικά και ειρωνικά. Και όμως αφορούσαν σε ένα αποκαλυπτικό έγγραφο τής Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την κάκιστη εικόνα τής χώρας μας αναφορικά με την (μη) αξιοποίηση τού πακτωλού χρημάτων τών περίφημων Κοινοτικών Πλαισίων Στήριξης.


Συνέχεια…
| Η άποψη μας( 08.10.2003 11:55 )
Δύο χθεσινές ειδήσεις, προερχόμενες από το εξωτερικό, δεν περιποιούν τιμή στη χώρα μας. Η πρώτη αφορά στη διαφθορά και την αδιαφάνεια και η δεύτερη στην προειδοποίηση τής Ευρωπαϊκής Επιτροπής για το ότι το δημόσιο έλλειμμα είναι υψηλότερο τού στόχου που είχε τεθεί με το Πρόγραμμα Σταθερότητας.


Συνέχεια…
| Η άποψη μας( 07.10.2003 14:56 )
Οταν ζεις μέσα στην ζοφερή νεοελληνική καθημερινότητα, όταν αντιμετωπίζεις την αδιαφορία τής πολιτικής ηγεσίας που δεν θυμάται τις υποσχέσεις που δίνει, όταν σε καταπλακώνει η αναλγησία τής υπέρογκης γραφειοκρατικής πολιτείας, όταν βλέπεις το κόστος τής διαβίωσής σου ανεβαίνει στα ύψη, όχι μόνον δεν έχεις την ψυχική διάθεση, αλλά ούτε και τον απαραίτητο χρόνο για να ασχοληθείς με άλλα σημαντικότατα για σένα τον ίδιο αλλά και για το μέλλον τής χώρας σου πράγματα.


Συνέχεια…
| Η άποψη μας( 29.09.2003 14:22 )
Σε ελεύθερη πτώση η δημοτικότητα και αξιοπιστία τού Τόνι Μπλερ, σε ημιελεύθερη πτώση και ο μεγάλος υπερατλαντικός σύμμαχος Τζορτζ Μπους Τζούνιορ. Λόγω Ιράκ. Έντονη αντιπαράθεση Σιράκ και Μπους στα Ηνωμένα Εθνη, κριτική τής αμερικανικής πολιτικής τών προληπτικών επιθέσεων και κυτπημάτων από τον Κόφι Ανάν και όχι μόνον, διαφορές απόψεων μεταξύ Λευκού Οίκου και Βλαντιμίρ Πούτιν. Με δύο λόγια, ο κόσμος είναι διχασμένος για την υπόθεση Ιράκ.


Συνέχεια…
| Η άποψη μας( 25.09.2003 12:40 )
Μετά την απελευθέρωση τής αγοράς τηλεπικοινωνιών, την απελευθέρωση, έστω και μερική, τής αγοράς ενέργειας, την απελευθέρωση τών αερομεταφορών, φθάσαμε στην απελευθέρωση τών αυθαιρέτων. Λέτε να προχωρήσουμε και στην απελευθέρωση τών δασών;


Συνέχεια…
| Η άποψη μας( 23.09.2003 13:05 )
Τα μηνύματα από τις τέσσερες δημοσκοπήσεις τού περασμένου Σαββατοκύριακου για το κυβερνών κόμμα δεν ήσαν τα αναμενόμενα από το Μέγαρο Μαξίμου και την Χαριλάου Τρικούπη. Παρά το πακέτο παροχών, την Χάρτα οικονομικής και κοινωνικής σύγκλισης και τη νομιμοποίηση τών αυθαιρέτων, η Νέα Δημοκρατία εξακολουθεί να διατηρεί το προβάδισμα, καίτοι η διαφορά μειώθηκε για ένα μικρό ποσοστό.


Συνέχεια…
| Η άποψη μας( 17.09.2003 13:23 )
Οταν αμέσως μετά το τέλος τής Ελληνικής Προεδρίας τής Ευρωπαϊκής Ενωσης, ο Πρωθυπουργός εξήγγειλε πρωτοβουλίες για τον "εκσυγχρονισμό τού πολιτικού συστήματος" τής χώρας, πολλοί πιστέψαμε ότι, εκτός τού εκλογικού νόμου, ο κ. Σημίτης θα έθετε τις βάσεις για επιστροφή στο ύφος που τον είχαμε συνηθίσει παλαιότερα.


Συνέχεια…
| Η άποψη μας( 16.09.2003 12:12 )
Ο Υπουργός Οικονομίας παραδέχθηκε χθες ότι το έλλειμμα τού γενικού προϋπολογισμού θα είναι υψηλότερο το 2003 από τον στόχο τού 0,9% που είχε θέσει η κυβέρνηση, δεν θέλησε να προσδιορίσει το ύψος του και, σχολιάζοντας πληροφορίες ξένου πρακτορείου ειδήσεων, ψέλλισε ότι θα είναι "χαμηλότερο από όσο αναμένεται".


Συνέχεια…
| Η άποψη μας( 15.09.2003 12:49 )
Ο Πρόεδρος τής Νέας Δημοκρατίας αντέταξε στην τετραετία τού "υψηλού ρίσκου"τού κ. Κ. Σημίτη την τετραετία τών "υψηλών στόχων" βασισμένη στο τρίπτυχο Παιδεία-Οικονομία-Κοινωνική Αλληλεγγύη, ενώ απέφυγε να δώσει συγκεκριμένες υποσχέσεις παροχών, εκτός από το ότι δεν πρόκειται να καταργήσει τα μέτρα που παίρνει η σημερινή κυβέρνηση για τους οικονομικά και κοινωνικά αδύναμους και ασθενέστερους.


Συνέχεια…
| Η άποψη μας( 12.09.2003 12:29 )
Δεύτερη επέτειος τής 11ης Σεπτεμβρίου 2001 χθες και δεν είναι δυνατό παρά να αναλογισθεί κανείς εάν οι μετέπειτα εξελίξεις τιμούν τη μνήμη τών χιλιάδων αθώων που τόσο άδικα έχασαν τη ζωή τους σε εκείνες τις τρελές, δολοφονικές, τρομοκρατικές επιθέσεις στους δίδυμους πύργους τής Νέας Υόρκης και στο Αμερικανικό Πεντάγωνο.


Συνέχεια…
| Η άποψη μας( 10.09.2003 20:40 )
Χρειαζόταν άραγε η απάντηση τού Προέδρου τής Νέας Δημοκρατίας για να θυμηθούμε ότι οι βασικές παράμετροι τής Χάρτας Σύγκλισης, που εξήγγειλε σήμερα ο Πρωθυπουργός τής χώρας, περιέχει δεσμεύσεις τις οποίες είχε αναλάβει τόσο πριν τις εκλογές τού 2000, όσο και ενωρίτερα;;


Συνέχεια…
| Η άποψη μας( 09.09.2003 13:25 )
Η χθεσινή τελετή στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο στις Βρυξέλλες για να να δοθεί το όνομα τού Κωνσταντίνου Καραμανλή στην αίθουσα κόμβο που συνδέει τα δύο κτίρια τού Σώματος, έγινε για να τιμηθεί ο τέως Πρόεδρος τής Δημοκρατίας και το έργο του, αλλά αφορά σε ολόκληρη την Ελλάδα, σε όλους τους Ελληνες. Γιατί στο πρόσωπό του τιμήθηκε και η πορεία τής χώρας μας μέσα στην Ευρωπαϊκή Ενωση.


Συνέχεια…
| Η άποψη μας¨Την Ανοιξη οι εκλογές¨ είπε στην ομιλία του ο πρωθυπουργός. Για άλλη μία φορά ο ελληνικός λαός οδηγείται ή «καθοδηγείται» στις κάλπες. Ο λαός καλείται να ψηφίσει τους πιο άξιους που θα τον κυβερνήσουν και θα διαχειριστούν με τον καλύτερο τρόπο τα συμφέροντα του. Όμως αυτό είναι ουτοπικό. Σε μία κοινωνία που τα ΜΜΕ ελέγχονται από τα δύο μεγάλα κόμματα και κυρίως από το ΠΑΣΟΚ, κανένας δεν μπορεί να έχει πρόσβαση και να κρίνει την ύπαρξη ή το έργο μικρότερων κομμάτων ή κινήσεων.


Συνέχεια…
| Η άποψη μας( 07.09.2003 15:06 )
Ο Πρωθυπουργός θέλησε και πέτυχε να ξεκαθαρίσει τις προθέσεις και θέσεις του αναφορικά με το μέλλον τόσο το δικό του όσο και τής χώρας στη σημερινή καθιερωμένη συνέντευξη τύπου στην Θεσσαλονίκη, στα πλαίσια τής Διεθνούς Εκθεσης. Εκλογές την Ανοιξη τού 2004, δεν ενδιαφέρεται για την Προεδρία της Δημοκρατίας, δεν ενδιαφέρεται για την Προεδρία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.


Συνέχεια…
| Η άποψη μας( 03.09.2003 11:59 )
Ο Πρωθυπουργός ανακοίνωσε χθες το πλουσιοπάροχο πακέτο παροχών ύψους 1,7 δισεκατομμυρίων ευρώ, ή 2,3 δισεκατομμυρίων εάν συνυπολογισθούν οι αυξήσεις σε μισθούς και συντάξεις τού Δημοσίου. Ουδείς μπορεί να αμφισβητήσει, άλλωστε και ο κ. Κ. Καραμανλής δεν το έκανε, ότι οι κυβερνητικές εξαγγελίες αντιμετωπίζουν συγκεκριμένες ανάγκες διαφόρων ομάδων και κατηγοριών τού πληθυσμού.


Συνέχεια…
| Η άποψη μαςΤΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ που έδωσε στην δημοσιότητα η Ευρωπαϊκή Στατιστική Υπηρεσία ότι το 23% των ελλήνων ζει κάτω από τα όρια της φτώχειας σκιαγραφεί μία πραγματικότητα που ζει η χώρα μας ειδικότερα μετά την ένταξη του ευρώ στη ζωή μας.


Συνέχεια…
| Η άποψη μας( 19.08.2003 14:21 )
Σε ρυθμούς προεκλογικού αγώνα εισήλθε από χθες Δευτέρα η πολιτική ηγεσία τής χώρας. Και σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις, ο αγώνας αυτός θα είναι έντονος και σκληρός γιατί θα είναι ο κρισιμότερος τής τελευταίας 20ετίας. Τα επιτελεία τών δύο μεγάλων αντιπάλων προετοιμάζονται και προετοιμάζουν τους αρχηγούς τους για μια μάχη, η οποία εν πολλοίς θα κριθεί στις εντυπώσεις που έχουν δημιουργηθεί, αλλά και θα δημιουργηθούν στους επόμενους μήνες στην κοινή γνώμη.


Συνέχεια…
| Η άποψη μαςΣκοτεινοί Πολιτισμοί. . .
Ένας πολιτισμός που στηρίζεται στους ανθρώπους των μεγαλουπόλεων. Έχει σαν πρότυπο την υπερβολή που πραγματώνεται μέσα από ψηλούς ουρανοξύστες και ογκώδη αυτοκίνητα. Οι Ηνωμένες Πολιτείες στο έλεος ενός Black Out.


Συνέχεια…
| Η άποψη μας
<< Previous  1  2  3  4  5  | < 6 >  7  8  9  10  Next >>
Home
/
Print
/
Site Map
/
Επικοινωνία

Εχουμε αυτό που είμαστε. . . (Κ. Βέρρος)
( 30.06.2007 )

Παλαιότερα άρθρα


Θύματα, ήρωες, ευσυνείδητοι και οι άλλοι (Κ. Βέρρος)

Εθνική τραγωδία και σκύλευση θυμάτων (Κ. Βέρρος)

Πολιτικές, προεκλογικές ¨ομορφιές¨ (Κ. Βέρρος)

Είναι και είμαστε αδιόρθωτοι. . . (Κ. Βέρρος)

Προεκλογικός λόγος και επιχειρήματα (Κ. Βέρρος)

Εκλογές για αυτοδύναμη κυβέρνηση (Κ. Βέρρος)

Ομηροι αγκυλώσεων και κρατισμού (Κ. Βέρρος)

Γιατί τώρα οι παροχές;; (Κ. Βέρρος)

Παλαιότερα άρθραΑποτελέσματα

ΔημοσκοπήσειςΕΓΓΡΑΦΗ

ΔΙΑΓΡΑΦΗ