Τεχνολογία

0


Τεχνολογία

( 02.06.2003 23:26 )
Νέα εποχή, νέα όνειρα και φιλοδοξίες για την Ευρωπαική Υπηρεσία Διαστήματος
Ώρα Ελλάδας 19:45. Η αντίστροφη μέτρηση στο κοσμοδρόμιο Μπαικονούρ του Καζακστάν έχει ξεκινήσει και η πρώτη ευρωπαϊκή αποστολή για τον Άρη, τον κόκκινο πλανήτη του ηλιακού μας συστήματος, είναι γεγονός.


Επιτυχής η αποκόλληση του ¨Mars Express¨
| Τεχνολογία( 09.05.2003 01:32 )
Η Microsoft ανακοίνωσε τα νέα της τεχνολογικά επιτεύγματα που έχουν ως σκοπό να βοηθήσουν του κατασκευαστές hardware στην παραγωγή συσκευών με εξελιγμένες δυνατότητες διαχείρισης ψηφιακού οπτικού και ακουστικού υλικού. Οι συσκευές αυτές θα μπορούν να συνδέονται δικτυακά με υπολογιστικά συστήματα χωρίς να είναι επίπονη η διαδικασία εγκατάστασής τους.


Συνέχεια…
| Τεχνολογία( 08.05.2003 12:02 )
Η περιοχή που θα καλύπτει ο Hellas Sat
Από τις 12 Μαϊου η Ελλάδα θα έχει την δική της παρουσία στο διάστημα! Η αποστολή του δορυφόρου Hellas Sat αποτελεί μία στρατηγική επιλογή με σημαντικά πλεονεκτήματα σε πολιτικό, οικονομικό και τεχνολογικό επίπεδο.


Αντίστροφη μέτρηση για τον Hellas Sat
| Τεχνολογία( 07.05.2003 13:16 )
Ανεξερεύνητος ο κόκκινος πλανήτης
Η πιο ιστορική στιγμή για την ευρωπαική διαστημική περιπέτεια πλησιάζει. Στις 22 Ιουνίου από το κοσμοδρόμιο Μπαικονούρ του Καζακστάν η πρώτη απόπειρα προσέγγισης του Αρη θα είναι γεγονός.


Διαστημική περιπέτεια στον κόκκινο πλανήτη
| Τεχνολογία( 01.05.2003 13:37 )
Ένα υποατομικό σωματίδιο ¨αντάρτης¨ το οποίο ανακαλύφθηκε κατά τη διάρκεια πειραματισμών για ένα διδακτορικό, είναι αυτό που δίνει νέα ώθηση στους επιστήμονες να εξηγήσουν τον κόσμο και την προέλευση της ύλης, αλλά παράλληλα γεννάει νέα δυσεπίλυτα θεωρητικά προβλήματα καθώς η λειτουργία του αντιβαίνει τους κλασσικούς νόμους της φυσικής και της κβαντικής μηχανικής.


Νεά συμπαντικά ερωτήματα
| Τεχνολογία( 30.04.2003 01:22 )
Αυξάνεται χρόνο με το χρόνο το οικονομικό κόστος αντιμετώπισης των επιδρομών ηλεκτρονικών ιών.
Οι μέρες θέλουν το Σοβαρό Οξύ Αναπνευστικό Σύνδρομο στην πρώτη γραμμή της επικαιρότητας. Δικαίως γιατί απειλούνται χιλιάδες ανθρώπινες ζωές. Ωστόσο ένα εξίσου σοβαρό και νιογενές σύνδρομο είναι οι επιθέσεις που δέχονται εταιρίες, αλλά και απλοί χρήστες υπολογιστών από ηλεκτρονικούς "ιούς".


Διαβάστε Περισσότερα
| Τεχνολογία( 30.04.2003 01:13 )
Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε η πρώτη επανδρωμένη αποστολή στο Διεθνή Διαστημικό Σταθμό μετά την τραγωδία τυ Κολούμπια
Μτά το σοκ που προκάλεσε στην παγκόσμια κοινή γνώμη η έκρηξη του διαστημικού λεωφορείου Κολούμπια, όταν αυτό εισήλθε στη γήινη ατμόσφαιρα ο προβληματισμός κυριάρχησε στα διαστημικά προγράμματα και πολλές ανθεωρήσεις έγιναν κυρίως στο σχεδιασμό της Αμερικανικής Υπηρεσίας Διαστήματος. Ωστόσο στις 28 του μήνα πραγματοποιήθηκε με επιτυχία η πρώτη επανδρωμένη αποστολή στο Διεθνή Διαστημικό Σταθμό.


Διαβάστε Περισσότερα
| Τεχνολογία( 18.04.2003 11:33 )
Ανθρωποι κατευθυνόμενοι μέσω της υψηλής τεχνολογίας
Εναν πρωτότυπο αλλά και αρκετά αμφιλεγόμενο τρόπο, εξετάζουν οι Αυστραλοί προκειμένου να περιορίσουν τη λεγόμενη ¨οικογενειακή βία¨.


Ανοίγει το Κουτί της Πανδώρας (;)
| Τεχνολογία( 18.04.2003 04:43 )
Το διαδίκτυο, είναι ακόμα για λίγους στην Ελλάδα
Μπορεί το γρήγορο Iντερνετ να αποτελεί πραγματικότητα και στην Ελλάδα, αλλά ο κυριότερος παροχέας της υπηρεσίας, δηλαδή ο ΟΤΕ, αποφάσισε να απευθυνθεί στα…γερά πορτοφόλια καθώς οι τιμές για τις συνδέσεις ADSL (Asystemic Digital Subscriber Line), κάνουν σχεδόν απαγορευτική τη χρήση της σύνδεσης για το μέσο χρήστη του διαδικτύου.


Πανάκριβο το Ίντερνετ
| Τεχνολογία( 18.04.2003 02:06 )
Οι ακτίνες ¨γ¨ είναι η ισχυρότερη πηγή φυσικής ραδιενέργειας
Προς τη λύση του οδεύει ένα από τα μεγαλύτερα μυστήρια του σύμπαντος, το οποίο απασχολεί εδώ και τέσσερις δεκαετίες τους αστροφυσικούς. Η προέλευση των ακτινών ¨γ¨, η οποία μέχρι πρότινος δεν ήταν σαφής, εντοπίζεται σε εκρήξεις αστερισμούς σούπερ νόβα σύμφωνα με παρατήρηση που έκανε δορυφόρος που λαμβάνει μηνύματα από το απώτερο σύμπαν, στις 29 Μαρτίου.


Ακτίνες ¨γ¨ και εκρήξεις σούπερ νόβα
| Τεχνολογία( 10.04.2003 21:04 )
Ελευθερία διακίνησης απόψεων και ιδεών, πλούτος θεματολογίας, αλλά και ιδανικός χώρας για την άνθηση κάθε είδους απάτης αποδεικνύεται το ίντερνετ. Σύμφωνα με το ειδησεογραφικό πρακτορείο Ασοσιέιτεντ Πρες και την Ομοσπονδιακή Αστυνομία των ΗΠΑ, οι καταγγελίες για εξαπάτηση πολιτών μέσω διαδικτυακών συναλλαγών τριπλασιάστηκαν το 2002.


Διαβάστε Περισσότερα
| Τεχνολογία( 10.04.2003 20:51 )
Πολύς λόγος γίνεται για τα γεωπολιτικά συμφέροντα τ και τις στρατηγικές επιδιώξεις των ΗΠΑ που εξυπηρετούνται με τον πόλεμο στο Ιράκ και την ανατροπή του Σαντάμ Χουσείν, ωστόσο για ορισμένους επιχειρηματικούς εγκεφάλους ακόμη και ένα αυτόγραφο του Σαντάμ αποτελεί πηγή κέρδους.


Διαβάστε Περισσότερα
| Τεχνολογία( 26.03.2003 18:54 )
Κυβερνοπειρατές εναντίον της πολεμικής μηχανής του προέδρου Μπους και του συμμάχου του Τόνι Μπλέρ!


Την πρώτη εβδομάδα του πολέμου στο Ιράκ οι φιλειρηνιστές χάκερς, προκειμένου να δηλώσουν την αντίθεσή τους σε όσα συμβαίνουν στον Περσικό Κόλπο εισέβαλαν σε περισσότερες από 20.000 ιστοσελίδες!


Διαβάστε Περισσότερα
| Τεχνολογία
<< Previous  1  2  3  4  5  | < 6 > 
Home
/
Print
/
Site Map
/
Επικοινωνία

Ρουκέτες, πλειστηριασμοί και αναρχία (Κ. Βέρρος)
( 25.01.2007 )

Παλαιότερα άρθρα


Κομματοκρατία αντί δημοκρατίας (Κ. Βέρρος)

Συνδικαλιστικός εκβιασμός (Κ. Βέρρος)

Περί Τσιτουρίδη και περί πολιτικής ευθύνης (Κ. Βέρρος)

Αγαπητοί κύριε Πολύδωρα και κύριε Δημοσχάκη. . . (Κ. Βέρρος)

Στρουθοκαμηλισμός και υποκρισία (Κ. Βέρρος)

Ελλάς, είσαι το κάτι άλλο! (Κ. Βέρρος)

Συζήτηση; Ποια συζήτηση;; (Κ. Βέρρος)

Θέατρο του παραλόγου (Κ. Βέρρος)

Παλαιότερα άρθραΑποτελέσματα

ΔημοσκοπήσειςΕΓΓΡΑΦΗ

ΔΙΑΓΡΑΦΗ