70 ετών ο Ντόναλντ Ντάκ

eNEW: http://www.enew.gr/mag/article/articleprint/4762/-1/12/

70 ετών ο Ντόναλντ ΝτάκTop level

ΠολιτισμόςΟ Ντόναλντ Ντάκ, ένας από τους πιο αγαπητούς ήρωες της Γουόλτ Ντίσνεϊ, γιορτάζει σήμερα τα εβδομηκοστά του γενέθλια. Προς τιμήν του έγιναν πάρτι σε όλα τα πάρκα Ντίσνεϊ του κόσμου. Το λαμπροτερο όμως πάρτυ διοργανώθηκε στην Ντισνεϊλαντ της Γαλλίας και εκεί ήταν καλεσμένοι όλοι οι φίλοι του.

Ενα λαμπρό πάρτι έγινε στην Ντίσνεϊλαντ, στο Παρίσι, και ήταν εκεί όλοι του οι φίλοι του Ντόναλντ… ο Μίκυ, η Μίνι, ο Πλούτο, ο Γκούφι, και η αγαπημένη του Νταίζι.
Ο Ντόναλντ έφτασε πάνω σε μια άμαξα, ρίχνοντας κομφετί σε όλους τους καλεσμένους. Το αγαπημένο παπί μικρών και μεγάλων έσβησε μάλιστα 70 κεράκια, χωρίς να έχει χάσει όλα αυτά τα χρόνια ούτε μια σταγόνα από τη γοητεία, τη ζωντάνια και την εκρηκτικότητά του.
Το πάρτι συνεχίστηκε στο κεντρικό ξενοδοχείο της Ντίσνεϊλαντ, όπου έγινε έκθεση διάσημων έργων τέχνης με το πρόσωπο του Ντόναλντ.
Ο Γουόλτ Ντίσνεϊ επινόησε τον Ντόναλντ Ντάκ το 1934. Από τότε μέχρι σήμερα, έχει πρωταγωνιστήσει σε εκατοντάδες ταινίες κινουμένων σχεδίων, και έχει μεταφραστεί σε δεκάδες γλώσσες. Το 1934 ήταν η χρονιά, που ο Ντόναλντ υποσχέθηκε να προσέχει τα παιδιά της αδερφής του και συνεχίζει να το κάνει μέχρι σήμερα.
Τεμπέλης, άτυχος, γκρινιάρης και γκαφατζής, ο Ντόναλντ προσέφερε άφθονο γέλιο με το ανατρεπτικό χιούμορ και την ιδιόρρυθμη προφορά του, φέρνοντας στα ταμεία της Ντίσνεϋ όλα αυτά τα χρόνια πάνω από τέσσερα δισεκατομμύρια δολάρια.
Η μέρα των εβδομηκοστών γενεθλίων, αποτελεί και μέρα ορόσημο για την καριέρα του Ντόναλντ, καθώς ο διάσημος ήρωας άφησε τα αποτυπώματά του στη λεωφόρο της δόξας, μαζί με εκείνα του Μπρος Γουίλις και της Σάρον Στόουν.
Πλέον διεκδικεί και τον τίτλο της γηραιότερης πάπιας του πλανήτη.