Ακατάλληλος για ανηλίκους ο Μάικλ Μουρ

eNEW: http://www.enew.gr/mag/article/articleprint/4791/-1/12/

Ακατάλληλος για ανηλίκους ο Μάικλ ΜουρTop level

ΠολιτισμόςΑπαραίτητη η γονική συναίνεση θα είναι για τα άτομα ηλικίας κάτω των 17 ετών, που επιθυμούν να δουν το βραβευμένο με χρυσό φοίνικα ντοκιμαντέρ του Μάικλ Μουρ, ΄΄Φαρενάιτ 9/11΄΄, το οποίο προβάλει τις σχέσεις των οικογενειών Μπους-Λάντεν, καθώς και τον πόλεμο τόσο στο Ιράκ όσο και ενάντια στην τρομοκρατία. Η αμερικανική Ενωση Κινηματογραφικών Ταινιών έκρινε ότι η ταινία περιέχει βίαιες και ενοχλητικές σκηνές. Ενοχλημένη η εταιρία διανομής της ταινίας σκοπεύει να προσβάλει αυτήν την απόφαση.

Η προβολή του ΄΄Φαρενάιτ 9/11΄΄, του ντοκιμαντέρ, που γύρισε ο Μάικλ Μουρ και τιμήθηκε με τον Χρυσό Φοίνικα στο 57ο φεστιβάλ των Καννών, απαγορεύθηκε για τις μικρές ηλικίες στις ΗΠΑ.
Η Αμερικανική Ένωση Κινηματογραφικών Ταινιών χαρακτήρισε την ταινία ΄΄περιορισμένη΄΄, δηλαδή απαγορεύεται για ηλικίες κάτω των 17 ετών που δεν συνοδεύονται από γονέα, ή μεγαλύτερο σε ηλικία.
Η Ενωση έκρινε πως το ντοκιμαντέρ περιέχει ΄΄βίαιες κι ενοχλητικές εικόνες΄΄.
Ενοχλημένη η εταιρία διανομής της ταινίας χαρακτήρισε αυτήν την απόφαση ΄΄πλήρως αδικαιολόγητη΄΄, ενώ κατέστησε σαφές ότι σκοπεύει να προσβάλει αυτήν την απόφαση, καθώς η ταινία θα αρχίσει να προβάλλεται σε 1000 αίθουσες στις ΗΠΑ στις 25 Ιουνίου.
Ορισμένοι πιστεύουν μάλιστα ότι η προβολή της θα πλήξει την εκστρατεία του προέδρου Μπους για την επανεκλογή του στις προεδρικές εκλογές του Νοεμβρίου.
Από την πλευρά του ο Μάικλ Μουρ δήλωσε ότι υπάρχουν πολλοί έφηβοι που μέσα στην προσεχή διετία θα κληθούν να στρατολογηθούν για να υπηρετήσουν στο Ιράκ. ΄΄Εάν έχουν την κατάλληλη ηλικία για να στρατολογηθούν και να κριθούν κατάλληλοι για να πολεμήσουν και να ριψοκινδυνεύσουν τη ζωή τους, αξίζουν βεβαίως να μπορέσουν να δουν τι συμβαίνει στο Ιράκ΄΄, τόνισε ο Μάικλ Μουρ.
Στο ντοκιμαντέρ ΄΄Φερανάιτ 9/11΄΄ εκφράζεται η έντονη αντίθεση στον πόλεμο στο Ιράκ, περιγράφεται η είσοδος στον πόλεμο και στη μάχη κατά της τρομοκρατίας, ενώ ιδιαίτερη έμφαση δίνεται στους δεσμούς ανάμεσα στην οικογένεια Μπους και σε εκείνη του Οσάμα Μπιν Λάντεν.
—————————


Σειρά έχει ο Τόνι Μπλερ


—————————
Ακάθεκτος ο Μάικλ Μουρ, αναφερόμενος για τα προσεχή του κινηματογραφικά σχέδια τόνισε ότι τώρα είναι η σειρά του Βρετανού πρωθυπουργού, Τόνι Μπλερ.
Ο Μάικλ Μουρ δήλωσε ότι προτίθεται να γυρίσει παρόμοια με το ΄΄Φερανάιτ 9/11΄΄ ταινία με ΄΄ήρωα΄΄ αυτή τη φορά τον πρωθυπουργό της Βρετανίας και τον ρόλο που είχε στην εισβολή στο Ιράκ.
Σε συνέντευξη που παραχώρησε ο Μουρ στο ειδησεογραφικό πρακτορείο Ρόιτερ δήλωσε: ΄΄Προσωπικά θεωρώ ότι ο Μπλερ ευθύνεται περισσότερο για τον πόλεμο αυτό απ΄ότι ο Τζορτζ Μπους. Ο λόγος είναι ότι ο Μπλερ γνωρίζει καλύτερα. Ο Μπλερ δεν είναι ηλίθιος΄΄.
Στη συνέντευξή του, ο Μουρ είπε ότι ήταν δύσκολη η απόφαση ν΄ αφήσει τον Μπλερ εκτός του ΄΄Φερανάιτ 9/11΄΄, αλλά ήθελε να εξετάσει καλύτερα το ρόλο του Βρετανού πρωθυπουργού σε μια νέα ταινία.
΄΄Αυτό που αποφάσισα είναι ότι πρέπει να κάνω μια ξεχωριστή ταινία για τον Μπλερ. Πρέπει να κάνω κάτι για τον Μπλερ και την Βρετανία΄΄, πρόσθεσε.