«Η ομορφιά της Τέχνης» από τον Ε. Βαρλάμη

0


«Η ομορφιά της Τέχνης» από τον Ε. ΒαρλάμηHome

Πολιτισμός
Με επιτυχία ολοκληρώθηκε στις εγκαταστάσεις του Ξενοδοχειακού Συγκροτήματος Capsis Beach Hotel & Sofitel Capsis Palace Hotel & Convention Centre στην Αγία Πελαγία Ηρακλείου Κρήτης, η έκθεση ζωγραφικής του διεθνούς φήμης καθηγητή Ευθυμίου Βαρλάμη, με τίτλο «Η ομορφιά της Τέχνης».


 
Σφαιρικός και πολύμορφος καλλιτέχνης, ζωγράφος, γλύπτης, αρχιτέκτονας και συγγραφέας, γεννήθηκε στη Μακεδονία, σπούδασε στην Αρχιτεκτονική Σχολή της Βιέννης και δίδαξε σε διάφορα Ευρωπαϊκά Πανεπιστήμια και Ακαδημίες. Το 1988 διηύθυνε το τμήμα Αρχιτεκτονικής στη Θερινή Ακαδημία του Salzburg, όπου παρουσίασε τη θεωρία του Αυτοματισμού στην αρχιτεκτονική και το design. Από το 1992 διευθύνει το Διεθνές Ινστιτούτο για Σχεδιασμό και Επικοινωνία – I.DE.A. στην Αυστρία, όπου και διαμένει μόνιμα.
Η έκθεση πραγματοποιήθηκε στον εκθεσιακό χώρο «Αδωνις» του πολυτελούς resort, όπου εκτέθηκαν συνολικά 46 έργα με θέματα νησιώτικα τοπία και χαρακτήρες, καθώς και έργα από το εικονογραφικό project ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ 2000 του καλλιτέχνη. Τα εγκαίνια πραγματοποιήθηκαν την Τετάρτη 19 Ιουλίου και σε όλο αυτό το διάστημα την έκθεση επισκέφτηκε πλήθος κόσμου που αγκάλιασε με θέρμη την πρωτοποριακή ιδέα της «μεταμόρφωσης» ενός ξενοδοχείου σε πολιτιστικό κέντρο. Την ίδια στιγμή η έκθεση δεν ξένισε τους επισκέπτες, καθώς όλοι οι κοινόχρηστοι χώροι είναι διακοσμημένοι με αυθεντικά έργα διάσημων καλλιτεχνών που έχει αποκτήσει όλα αυτά τα χρόνια η οικογένεια Καψή.
Αλλωστε στόχος της οικογένειας είναι πλέον κάθε χρόνο να φιλοξενούνται και στα δύο της ξενοδοχεία, στην Κρήτη και στην Ρόδο, εκθέσεις καταξιωμένων καλλιτεχνών και μουσικές εκδηλώσεις, με σκοπό η τέχνη να έρθει πιο κοντά στα δύο αυτά νησιά, προσφέροντας παράλληλα στους πελάτες ένα διαφορετικό εύρος υπηρεσιών.Home
/
Print
/
Site Map
/
Επικοινωνία
Ρουκέτες, πλειστηριασμοί και αναρχία (Κ. Βέρρος)
( 25.01.2007 )

Παλαιότερα άρθρα


Κομματοκρατία αντί δημοκρατίας (Κ. Βέρρος)

Συνδικαλιστικός εκβιασμός (Κ. Βέρρος)

Περί Τσιτουρίδη και περί πολιτικής ευθύνης (Κ. Βέρρος)

Αγαπητοί κύριε Πολύδωρα και κύριε Δημοσχάκη. . . (Κ. Βέρρος)

Στρουθοκαμηλισμός και υποκρισία (Κ. Βέρρος)

Ελλάς, είσαι το κάτι άλλο! (Κ. Βέρρος)

Συζήτηση; Ποια συζήτηση;; (Κ. Βέρρος)

Θέατρο του παραλόγου (Κ. Βέρρος)

Παλαιότερα άρθραΑποτελέσματα

ΔημοσκοπήσειςΕΓΓΡΑΦΗ

ΔΙΑΓΡΑΦΗ