¨ΜΑΓΙΚΟΣ ΑΥΛΟΣ¨

0


¨ΜΑΓΙΚΟΣ ΑΥΛΟΣ¨Home

Πολιτισμός
Το τελευταίο αριστούργημα του Μότσαρτ, την όπερα ¨Μαγικός Αυλός¨, διαμορφωμένη για τα παιδιά, παρουσιάζει η Εθνική Λυρική Σκηνή στο Ηρώδειο, την Τετάρτη 26 και την Πέμπτη 27 ΜαΪου στις 9.00 μ.μ.

 
Πρόκειται για ένα από τα δημοφιλέστερα έργα όπερας, μεγαλοφυούς σύλληψης, με εξωτικά χαρακτηριστικά που μικροί και μεγάλοι υποδέχονται πάντα με ενθουσιασμό.
Την υπογράφει η Κάρμεν Ρουγγέρη, η οποία έχει επιλέξει τα ωραιότερα μουσικά κομμάτια του έργου. Τα έχει συνδέσει με πρόζα, χωρίς να αφαιρέσει τίποτε από την μαγεία, την περιπέτεια και το χιούμορ του.
Το παραμύθι πάνω στο οποίο βασίζεται η όπερα έχει τροποποιηθεί, εν μέρει για να είναι απολύτως κατανοητό από τα παιδιά.


Ο Ζαράστρο εμφανίζεται σαν Βασιλιάς της Μέρας, με σύμβολο του τον ήλιο. Με την είσοδο του στη σκηνή, τα πάντα φωτίζονται, σε αντίθεση με την είσοδο της Βασίλισσας της Νύχτας, που όλα σκοτεινιάζουν. Ο Ουρανός αφηγείται ένα παραμύθι στα παιδιά, με βασικούς ήρωες το Βασιλιά της Μέρας και τη Βασίλισσα της Νύχτας, δύο αντίπαλους του σύμπαντος. Ο έρωτας τους ένωσε για ένα σύντομο χρονικό διάστημα και στη συνέχεια εξελίχθηκε σε έχθρα. Ήλθε όμως στον κόσμο ένα όμορφο κοριτσάκι, η Παμίνα. Το έμαθε ο πατέρας της και την έκλεψε για να μην πάρει το σκοτεινό χαρακτήρα της μητέρας της. Η Βασίλισσα της Νύχτας αναθέτει στον Ταμίνο να βρει την κόρη της. Εκείνος μόλις βλέπει το πορτρέτο της, την ερωτεύεται και ξεκινά την περιπέτειά του, έχοντας σαν φυλαχτό έναν αυλό με μαγικές ιδιότητες και ένα παιχνίδι με κουδουνάκια που δίνει χαρά. Τον ακολουθεί ο Παπαγκένο…


Πρωταγωνιστούν οι: Νίκος Στεφάνου, Ελπινίκη Ζερβού, Ερρίκος Μπριόλας, Χρήστος Αμβράζης, Μιχάλης Κατσούλης, Ελένη Καρακάση, Ελένη Ζιώγα, Δάφνη Πανουργιά, Μαρία Γουσέτη, Ζηνοβία Πούλη, Έλενα Μαραγκού, Σταύρος Ζουλιάρης κ.α.
Μουσική διεύθυνση: Δημήτρη Κατσίμπα


Σκηνοθεσία, κείμενο πρόζας και διασκευή: Κάρμεν Ρουγγέρη


Μουσική προσαρμογή για μικρό σύνολο: Κώστα Κριτσωτάκη


Στίχους τραγουδιών: Ανδρέα Κουλουμπή


Σκηνικά-κοστούμια: Χριστίνας Κουλουμπή


Χορογραφίες: Πέτρου Γάλλια


Φωτισμός: Γιάννη ΘεοδωρίδηHome
/
Print
/
Site Map
/
Επικοινωνία
Εχουμε αυτό που είμαστε. . . (Κ. Βέρρος)
( 30.06.2007 )

Παλαιότερα άρθρα


Θύματα, ήρωες, ευσυνείδητοι και οι άλλοι (Κ. Βέρρος)

Εθνική τραγωδία και σκύλευση θυμάτων (Κ. Βέρρος)

Πολιτικές, προεκλογικές ¨ομορφιές¨ (Κ. Βέρρος)

Είναι και είμαστε αδιόρθωτοι. . . (Κ. Βέρρος)

Προεκλογικός λόγος και επιχειρήματα (Κ. Βέρρος)

Εκλογές για αυτοδύναμη κυβέρνηση (Κ. Βέρρος)

Ομηροι αγκυλώσεων και κρατισμού (Κ. Βέρρος)

Γιατί τώρα οι παροχές;; (Κ. Βέρρος)

Παλαιότερα άρθραΑποτελέσματα

ΔημοσκοπήσειςΕΓΓΡΑΦΗ

ΔΙΑΓΡΑΦΗ