Αδέσποτη εθνική ντροπή…

0


Αδέσποτη εθνική ντροπή…Home

Πολιτισμός
Εναντίον των επαίσχυντων δηλητηριάσεων αδεσπότων διαδήλωσαν χθες, μπροστά από τη Βουλή, περίπου 1000 φιλόζωοι, μέλη περισσοτέρων από 60 φιλοζωϊκών και φιλανθρωπικών σωματείων αλλά και μη οργανωμένοι.


 
¨Ο πολιτισμός μιας ανθρώπινης κοινωνίας συναρτάται άμεσα με το πως συμπεριφέρεται στους ανυπεράσπιστους και τα ζώα¨ είχε πει εύστοχα ο Μαχάτμα Γκάντι.
Δυστυχώς, τα λόγια του ινδού ηγέτη ακούγουνται ως καίριες ριπές στην αξιοπρέπεια μας, καθώς εκατοντάδες καταγγελίες από αγανακτισμένους πολίτες στα ζωοφιλικά σωματεία, για μαζικές εξοντώσεις σκύλων και γατιών, δίνουν μια ζοφερή εικόνα της ελληνικής πραγματικότητας, λίγες εβδομάδες πριν την έναρξη των Ολυμπιακών Αγώνων.
Το θέμα βέβαια δεν είναι καινούριο, ούτε και οι καταγγελίες – λαμβάνει όμως μεγαλύτερες διαστάσεις λόγω της απώλειας ευαισθησίας πολλών αρμοδίων σε βαθμό πρόκλησης, κυρίως στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, αλλά και της εικόνας της ¨κακής Ελλάδας¨ που μεταφέρεται μέσω των ξένων ανταποκριτών.
Οι φιλόζωοι που συγκεντρώθηκαν χθες στο Σύνταγμα κρατούσαν πανό που ανέγραφαν εύγλωττα συνθήματα όπως ¨φόλα στον μπόγια της Ολυμπιάδας¨, ¨Δήμαρχε, πόσα σκυλάκια έφαγες σήμερα;¨ κ.α, κερδίζοντας την προσοχή περαστικών, τουριστών και ξένων μέσων ενημέρωσης.
Σημειώνεται ότι, τα ζωοφιλικά σωματεία έχουν ήδη στείλει επιστολή διαμαρτυρίας από τον Μάϊο, στον πρωθυπουργό και την Πρόεδρο της Βουλής, στους υπουργούς Δημόσιας Τάξης και Αγροτικής Ανάπτυξης, στον γενικό διευθυντή του ¨Αθήνα 2004¨ και στον πρόεδρο της ΚΕΔΚΕ.
Γ.Κ.Home
/
Print
/
Site Map
/
Επικοινωνία
Εχουμε αυτό που είμαστε. . . (Κ. Βέρρος)
( 30.06.2007 )

Παλαιότερα άρθρα


Θύματα, ήρωες, ευσυνείδητοι και οι άλλοι (Κ. Βέρρος)

Εθνική τραγωδία και σκύλευση θυμάτων (Κ. Βέρρος)

Πολιτικές, προεκλογικές ¨ομορφιές¨ (Κ. Βέρρος)

Είναι και είμαστε αδιόρθωτοι. . . (Κ. Βέρρος)

Προεκλογικός λόγος και επιχειρήματα (Κ. Βέρρος)

Εκλογές για αυτοδύναμη κυβέρνηση (Κ. Βέρρος)

Ομηροι αγκυλώσεων και κρατισμού (Κ. Βέρρος)

Γιατί τώρα οι παροχές;; (Κ. Βέρρος)

Παλαιότερα άρθραΑποτελέσματα

ΔημοσκοπήσειςΕΓΓΡΑΦΗ

ΔΙΑΓΡΑΦΗ