Henry Knowles: ο βασιλιάς της Salsa

0


Henry Knowles: ο βασιλιάς της SalsaHome

Πολιτισμός
Από το Σαν Χουάν ως το Τόκιο κι απ΄τη Νέα Υόρκη ως το Βερολίνο, η λατρεία της Salsa ευδοκιμεί και σ΄αυτή τη μουσική επικράτεια ζει και βασιλεύει και τις πίστες κυριεύει ο απόλυτος Latin Dj: Ο Henry Knowles, τελεία και παύλα.


 
Ομόφωνα εκλεγμένος από την παγκόσμια λατινόφιλη κοινότητα ως αδιαμφισβήτητος ηγέτης των τροπικών πλατό, κλείνει πια είκοσι χρόνια στη μουσική πρωτοκαθεδρία κι ύστερα από εκατοντάδες ταξίδια, χιλιάδες εμφανίσεις κι εκατομμύρια μίξεις, επιτέλους έφτασε για μία ακόμη φορά η ώρα να χαρίσει λίγη απ΄τη μαγεία της αυθεντικής Salsa στο αθηναϊκό κοινό: Damas y caballeros. Ο πιο διάσημος DJ της Latin μουσικής στον πλανήτη θα βρίσκεται στα decks του Palenque.
Γεννημένος στη Νέα Υόρκη με καταγωγή από το Πουέρτο Ρίκο και μια ιδέα αγγλικό αίμα (κι όνομα) ο Henry Knowles ήταν ήδη ένας ζωντανός θρύλος στη Disco σκηνή της αμερικάνικης μητρόπολης προτού στραφεί στις λατινοαμερικάνικες ρίζες του για να θριαμβεύσει τελειωτικά. Ακούραστος και πολυσχιδής, έχει εμφανιστεί σχεδόν στις μισές χώρες του κόσμου, από την Ιταλία ως τις Μπαχάμες, από το Μεξικό ως την Ιαπωνία κι από τη Γαλλία ως το Ισραήλ, την Τουρκία και τη Νορβηγία, ενώ στη Νέα Υόρκη εμφανίζεται τακτικά όχι μόνο στα μεγαλύτερα Latin clubs αλλά και σε πολλούς ραδιοφωνικούς σταθμούς, μιξάροντας live για ένα τεράστιο κι εκστατικό ακροατήριο.
Με σημαντική πείρα και στη δισκογραφία, έχει κάνει remix σε τραγούδια διάσημων αστέρων της Salsa όπως ο Issac Delgado, ο Jose Alberto El Canario κ.α. καθώς και επιλογή και επιμέλεια σε αρκετά Cd-compilations μεγάλων δισκογραφικών εταιρειών όπως η BMG. Συνήθης επίτιμος προσκεκλημένος των μεγαλύτερων Latin φεστιβάλ, απολύτως λογικά έχει χρισθεί «Επίσημος Dj» του σπουδαιότερου φεστιβάλ στον κόσμο, που δεν είναι άλλο απ΄το περίφημο Congreso Mundial De La Salsa, κάθε καλοκαίρι στο Σαν Χουάν του Πουέρτο Ρίκο.
Ακόμα, έχει τιμηθεί επανειλημμένα για την προσφορά του στη λατινοαμερικάνικη μουσική από ισπανόφωνους οργανισμούς και κοινότητες στις ΗΠΑ αλλά και στη δεύτερη πατρίδα του, το Πουέρτο Ρίκο, ενώ από καιρού εις καιρόν βρίσκει χρόνο για να παραδίδει και σεμινάρια Dj-ing που, περιττό να πούμε, γίνονται ανάρπαστα στους υπόλοιπους Dj-μαθητές.
Εκτός από βαθύς γνώστης της μουσικής (και εξαιρετικός χορευτής, παρεμπιπτόντως), ο Henry Knowles είναι ένας πραγματικός εξπέρ της τεχνικής των μίξεων σε ένα είδος μουσικής όπως η Salsa όπου οι πολύπλοκοι ρυθμοί καθιστούν τεχνικώς δυσκολότατη αυτή τη διαδικασία. Όντας σόουμαν σε ώρα δουλειάς, ο Henry χρησιμοποιεί εφέ, μιξάρει, λουπάρει, κόβει και ράβει αφρο-κουβανέζικους ρυθμούς επιτόπου στήνοντας για το κοινό ένα ακαταμάχητο Megamix αυθεντικής, λατινοαμερικάνικης, άκρως καυτερής και όλως πικάντικης Salsa.Home
/
Print
/
Site Map
/
Επικοινωνία
Εχουμε αυτό που είμαστε. . . (Κ. Βέρρος)
( 30.06.2007 )

Παλαιότερα άρθρα


Θύματα, ήρωες, ευσυνείδητοι και οι άλλοι (Κ. Βέρρος)

Εθνική τραγωδία και σκύλευση θυμάτων (Κ. Βέρρος)

Πολιτικές, προεκλογικές ¨ομορφιές¨ (Κ. Βέρρος)

Είναι και είμαστε αδιόρθωτοι. . . (Κ. Βέρρος)

Προεκλογικός λόγος και επιχειρήματα (Κ. Βέρρος)

Εκλογές για αυτοδύναμη κυβέρνηση (Κ. Βέρρος)

Ομηροι αγκυλώσεων και κρατισμού (Κ. Βέρρος)

Γιατί τώρα οι παροχές;; (Κ. Βέρρος)

Παλαιότερα άρθραΑποτελέσματα

ΔημοσκοπήσειςΕΓΓΡΑΦΗ

ΔΙΑΓΡΑΦΗ