Φεστιβάλ για φιλόμουσους

0


Φεστιβάλ για φιλόμουσουςHome

Πολιτισμός
Με τη δημοφιλέστερη όπερα του Giuseppe Verdi θα ανοίξει για έβδομη φορά η αυλαία του «Pafos Aphrodite Festival». Στις 2, 3 και 4 Σεπτεμβρίου, η Εθνική Όπερα της Πολωνίας θα παρουσιάσει στο Μεσαιωνικό Κάστρο της Πάφου την όπερα La Traviata, που, καθόλου τυχαία, αποτελεί την συχνότερα ανεβασμένη και ηχογραφημένη από τις 28 όπερες του Verdi.


 
Κτίζοντας πάνω στην επιτυχία και τις εμπειρίες των προηγούμενων διοργανώσεων του θεσμού, η Εταιρία Pafos Aphrodite Festival Cyprus φιλοδοξεί να προσφέρει στους φιλόμουσους ακόμα μια μοναδική εμπειρία. Την επιτυχία εγγυώνται η καλλιτεχνική ιδιοφυΐα του Verdi, η γοητεία της όπερας ως κορυφαίας έκφρασης της τέχνης, η μαγεία του χώρου και η δοκιμασμένη αξιοπιστία του παραγωγού.
Με τη βαριά παράδοση ενός από τους αρχαιότερους και μεγαλύτερους λυρικούς οργανισμούς της Ευρώπης και τον αέρα της εξοικείωσης με το χώρο και το κοινό, η Εθνική Όπερα της Πολωνίας ετοιμάζει μια παραγωγή αντάξια της διεθνούς φήμης της και της εμβέλειας του θεσμού του Φεστιβάλ. Επικεφαλής της ομάδας παραγωγής, που περιλαμβάνει διεθνούς κλάσης σολίστες, είναι και φέτος ο Jacek Kaspszyk, ένας από τους μεγαλύτερους σύγχρονους πολωνούς μουσικούς.
Η La Traviata (Η Παραστρατημένη) είναι μαζί με τον Rigoletto και τον Ιl Trovatore οι τρεις όπερες που χάρισαν στο μεγάλο ιταλό δημιουργό τους διεθνή αναγνώριση. Η πρώτη επίσημη παράσταση του έργου δόθηκε το 1853 στη Βενετία.
Η La Traviata δεν χρωστά τη μεγάλη της φήμη μόνο στην τέχνη του Verdi. Το λιμπρέτο της είναι βασισμένο στο γνωστό μυθιστόρημα του Αλέξανδρου Δουμά υιού Η κυρία με τις καμέλιες. Η ηρωίδα της όπερας, η εταίρα πολυτελείας Βιολέτα Βαλερύ, είναι μια από τις ωραιότερες γυναικείες μορφές στο χώρο της όπερας, η οποία μαγεύει με τη διπλή της υπόσταση: βαθιά ανθρώπινη, συναντά ταυτόχρονα τους αιώνιους μύθους του έρωτα και του θανάτου.Home
/
Print
/
Site Map
/
Επικοινωνία
Εχουμε αυτό που είμαστε. . . (Κ. Βέρρος)
( 30.06.2007 )

Παλαιότερα άρθρα


Θύματα, ήρωες, ευσυνείδητοι και οι άλλοι (Κ. Βέρρος)

Εθνική τραγωδία και σκύλευση θυμάτων (Κ. Βέρρος)

Πολιτικές, προεκλογικές ¨ομορφιές¨ (Κ. Βέρρος)

Είναι και είμαστε αδιόρθωτοι. . . (Κ. Βέρρος)

Προεκλογικός λόγος και επιχειρήματα (Κ. Βέρρος)

Εκλογές για αυτοδύναμη κυβέρνηση (Κ. Βέρρος)

Ομηροι αγκυλώσεων και κρατισμού (Κ. Βέρρος)

Γιατί τώρα οι παροχές;; (Κ. Βέρρος)

Παλαιότερα άρθραΑποτελέσματα

ΔημοσκοπήσειςΕΓΓΡΑΦΗ

ΔΙΑΓΡΑΦΗ