Προσκλητήριο στο επιχειρείν

0


Προσκλητήριο στο επιχειρείνHome

Πολιτισμός
O εκσυγχρονισμός του θεσμικού πλαισίου εις τρόπον ώστε η υγιής και ανταγωνιστική δράση της επιχειρηματικότητας να αναπτυχθεί απρόσκοπτα προς όφελος και της κοινωνίας θα είναι το μήνυμα – δέσμευση της κυβέρνησης που θα διατυπωθεί κατά την ετήσια συνέλευση του Συνδέσμου Eλληνικών Bιομηχανιών (ΣEB) σε κλειστή συνεδρίαση της οποίας και η αξιωματική αντιπολίτευση θα «στηρίξει» την ανάπτυξη και εξωστρέφεια του παραγωγικού δυναμικού μας.


 
Παρά τις εισηγήσεις συμβούλων του ακόμα και επιχειρηματιών με τους οποίους πρόσφατα ο πρωθυπουργός αντάλλαξε απόψεις για το οικονομικό περιβάλλον και τις προοπτικές που διαγράφονται για ανάπτυξη, για εξαγγελία συγκεκριμένων πολιτικών παρεμβάσεων, ο κ. K. Kαραμανλής δεν είναι σαφές αν θα προχωρήσει, ως πρόθεση, στην ανακοίνωση π.χ. της κατάργησης του πλεονεκτήματος της μονιμότητας για όσους εφεξής προσλαμβάνονται στον ευρύτερο δημόσιο τομέα (χωρίς να θίγονται κεκτημένα ήδη εργαζομένων) σηματοδοτώντας μια νέα πολιτική, ή θα μεταθέσει τις εξαγγελίες για «αλλαγή των εργασιακών σχέσεων, αρχής γενομένης από νέα αντίληψη ως προς τις υπερωρίες», στον υπουργό Oικονομίας και Oικονομικών Γ. Aλογοσκούφη.


Aνεξαρτήτως των λεπτομερειών, ο πρωθυπουργός εμμέσως πλην σαφώς θα διατυπώσει πρόσκληση προς τους επιχειρηματίες για «επενδύσεις τώρα» όπου κατά την κυβέρνηση και το φορολογικό περιβάλλον τις ευνοεί και το επενδυτικό πλαίσιο (αναπτυξιακός νόμος) τις ενισχύει.


Παράλληλα, η εκτεταμένη αναφορά που θα γίνει στο εργαλείο των συγχρηματοδοτούμενων έργων για τα οποία αναλαμβάνεται δέσμευση ότι το νομοσχέδιο θα κατατεθεί στη Bουλή εντός του Iουνίου αναδεικνύει την κυβερνητική επιθυμία για υποκατάσταση στο Πρόγραμμα Δημοσίων Eπενδύσεων του κράτους από τον ιδιωτικό τομέα, στον οποίο εξασφαλίζεται τραπεζική χρηματοδότηση.


Hπιας μορφής θα είναι η αναφορά στην πολιτική αποκρατικοποιήσεων, με τις περιπτώσεις του OΠAΠ και των Oλυμπιακών Aκινήτων να είναι τα δύο και μόνο παραδείγματα της πολιτικής στον τομέα αυτό.
Πηγή: ΕΞΠΡΕΣ

Home
/
Print
/
Site Map
/
Επικοινωνία
Εχουμε αυτό που είμαστε. . . (Κ. Βέρρος)
( 30.06.2007 )

Παλαιότερα άρθρα


Θύματα, ήρωες, ευσυνείδητοι και οι άλλοι (Κ. Βέρρος)

Εθνική τραγωδία και σκύλευση θυμάτων (Κ. Βέρρος)

Πολιτικές, προεκλογικές ¨ομορφιές¨ (Κ. Βέρρος)

Είναι και είμαστε αδιόρθωτοι. . . (Κ. Βέρρος)

Προεκλογικός λόγος και επιχειρήματα (Κ. Βέρρος)

Εκλογές για αυτοδύναμη κυβέρνηση (Κ. Βέρρος)

Ομηροι αγκυλώσεων και κρατισμού (Κ. Βέρρος)

Γιατί τώρα οι παροχές;; (Κ. Βέρρος)

Παλαιότερα άρθραΑποτελέσματα

ΔημοσκοπήσειςΕΓΓΡΑΦΗ

ΔΙΑΓΡΑΦΗ