Φεστιβάλ για τους λάτρεις του Σαίξπηρ

0


Φεστιβάλ για τους λάτρεις του ΣαίξπηρHome

Πολιτισμός
Η Royal Shakespeare Company (RSC) θα φιλοξενήσει το μεγαλύτερο φεστιβάλ στην ιστορία της, το οποίο θα περιλαμβάνει κάθε έργο, σονέτα και ποίημα του μεγάλου δραματουργού. Η «Ολοκληρωμένη σειρά έργων του Σαίξπηρ» θα φιλοξενηθεί στο Stratford-upon-Avon (Απρίλιος 2006 – Aπρίλιος 2007), την πόλη στην οποία ο μεγάλος βάρδος γεννήθηκε και τάφηκε, και η οποία αποτελεί την έδρα του Royal Shakespeare Theatre.


 
Τα 37 έργα θα παρουσιαστούν όλα μαζί για πρώτη φορά στο πλαίσιο του φεστιβάλ από την Royal Shakespeare Company και άλλες θεατρικές ομάδες από ολόκληρο τον κόσμο. Μερικά από τα highlight του φεστιβάλ είναι η μουσική εκδοχή του γνωστού έργου «Οι Εύθυμες Κυράδες του Γουίνδσορ», το ντεμπούτο του Ian McKellen ως Βασιλιά Ληρ σε σκηνοθεσία του Sir Trevor Nunn, του Patrick Stewart στην «Καταιγίδα» και στο «Αντώνιος και Κλεοπάτρα», ο «Τίτος Ανδρόνικος» στα ιαπωνικά και η «Δωδεκάτη Νύχτα» στα ρωσικά από ανδρικό θίασο.
Η πόλη του Stratford-Upon-Avon (105 μίλια βορειοδυτικά του Λονδίνου) θα ξεχειλίζει από ατμόσφαιρα γιορτής καθώς επισκέπτες, ηθοποιοί και θεατρόφιλοι θα συναντιούνται στις pub και τα εστιατόρια της πόλης. Οι παραστάσεις θα φιλοξενηθούν σε διάφορα μέρη, μεταξύ των οποίων το νέο υπαίθριο θέατρο στις όχθες του ποταμού, με το όνομα The Dell, την εκκλησία Holy Trinity όπου βρίσκεται ο τάφος του Σαίξπηρ και το νέο θέατρο 1.000 θέσεων που θα ανοίξει τις πόρτες του στο κοινό τον Ιούλιο του 2006. Θα ισχύει ειδική τιμή για νεαρά άτομα (16-25 χρόνων) μόνο 5 λίρες. Η γενέτειρα του Σαίξπηρ θα αποτελέσει και τη βάση για άλλες παράλληλες εκδηλώσεις, όπως ομιλίες και συζητήσεις πάνω στο έργο του δραματουργού. Στο πλαίσιο του φεστιβάλ θα παρουσιαστεί νέα έκδοση με την ολοκληρωμένη σειρά έργων του συγγραφέα.Home
/
Print
/
Site Map
/
Επικοινωνία
Εχουμε αυτό που είμαστε. . . (Κ. Βέρρος)
( 30.06.2007 )

Παλαιότερα άρθρα


Θύματα, ήρωες, ευσυνείδητοι και οι άλλοι (Κ. Βέρρος)

Εθνική τραγωδία και σκύλευση θυμάτων (Κ. Βέρρος)

Πολιτικές, προεκλογικές ¨ομορφιές¨ (Κ. Βέρρος)

Είναι και είμαστε αδιόρθωτοι. . . (Κ. Βέρρος)

Προεκλογικός λόγος και επιχειρήματα (Κ. Βέρρος)

Εκλογές για αυτοδύναμη κυβέρνηση (Κ. Βέρρος)

Ομηροι αγκυλώσεων και κρατισμού (Κ. Βέρρος)

Γιατί τώρα οι παροχές;; (Κ. Βέρρος)

Παλαιότερα άρθραΑποτελέσματα

ΔημοσκοπήσειςΕΓΓΡΑΦΗ

ΔΙΑΓΡΑΦΗ