Οι κυριότερες εκδηλώσεις του Λονδίνου

0


Οι κυριότερες εκδηλώσεις του ΛονδίνουHome

Πολιτισμός
Από τους εξωγήινους στο Σαίξπηρ και από τη σκοτσέζικη ζωγραφική στον Ψαλιδοχέρη: τα προσεχή πολιτιστικά γεγονότα Λονδίνου είναι πολλά και ποικίλα.


 
Ο Edward ο Ψαλιδοχέρης, μια νέα σκηνική προσαρμογή της κλασικής ταινίας του Tim Burton, θα παρουσιαστεί στο θέατρο Sadler\’s Wells από τις 22 Νοεμβρίου έως τις 5 Φεβρουαρίου.


Στη σκηνή πρωταγωνιστούν 30 χορευτές και η παραγωγή σχεδιάστηκε, σκηνοθετήθηκε και χορογραφήθηκε από τον Matthew Bourne, σκηνοθέτη και χορογράφο διάσημο για τη θρυλική του έκδοση της «Λίμνης των Κύκνων».


Η Επιστήμη των Εξωγήινων είναι η τρέχουσα έκθεση (μέχρι τις 26 Φεβρουαρίου) στο Μουσείο Επιστήμης. Οι επισκέπτες μπορούν να εξερευνήσουν το ηλιακό σύστημα μέσω των αλληλεπιδραστικών επιδείξεων, να γράψουν το μήνυμά τους σε έναν εξωγήινο και να ανακαλύψουν πώς τα θαλάσσια πλάσματα μπορούν να μας παρέχουν στοιχεία για την εξωγήινη ζωή.


Η 70ή επέτειος του θανάτου του Λόρενς της Αραβίας: η ζωή, ο θρύλος σηματοδοτείται με αυτήν τη σημαντική έκθεση (μέχρι τις 17 Απριλίου) στο Αυτοκρατορικό Πολεμικό Μουσείο. Ερευνά το ρόλο του στην αραβική επανάσταση και τον σύνθετο χαρακτήρα του ως στρατιώτη, συγγραφέα, διπλωμάτη και θρύλου της μεγάλης οθόνης. Τα εκθέματα περιλαμβάνουν τις αραβικές τηβέννους του και την Brough Superior μοτοσικλέτα του.


Ως μέρος της 150ής επετείου του το 2006, το National Portrait Gallery θα παρουσιάσει μια έκθεση σχετικά με την βιογραφία και τις προσωπογραφίες του William Shakespeare. Το Searching for Shakespeare (2 Μαρτίου-29 Μαίου 2006) θα επιδείξει το πρώτο πορτρέτο που παρουσιάστηκε το 1856 και το οποίο θεωρείται ότι απεικονίζει τον Aγγλο βάρδο. Aλλα πορτρέτα που υποτίθεται πως τον απεικονίζουν θα εκτεθούν επίσης, μαζί με αυθεντικά έγγραφα σχετικά με τη ζωή του και πορτρέτα των συγχρόνων του.


Μοντερνισμός: Ο σχεδιασμός ενός νέου κόσμου (Απρίλιος-Ιούλιος 2006) στο Victoria and Albert Museum. Πρόκειται για την πρώτη σημαντική έκθεση για την έννοια του Μοντερνισμού από διεθνή προοπτική. Πολλές μορφές τέχνης θα αντιπροσωπευθούν, με το κύριο βάρος στην αρχιτεκτονική και το σχέδιο. Τα εκτιθέμενα αντικείμενα θα περιλαμβάνουν αρχιτεκτονικό σχέδιο, εσωτερικό σχέδιο, σχέδιο επίπλων, προϊοντικό σχέδιο, γραφικό σχέδιο και σχέδιο μόδας, καθώς επίσης και ζωγραφική, γλυπτική, σινεμά, φωτογραφία, εκτυπώσεις και κολάζ.


Από τους κολορίστες στη Σύγχρονη Εποχή: Οι Νεκρές Φύσεις της Συλλογής Fleming (25 Ιανουαρίου-10 Μαρτίου). Η έκθεση ερευνά την προέλευση και την ανάπτυξη της σκοτσέζικης ζωγραφικής με νεκρές φύσεις. Η συλλογή Fleming, οδός Μπέρκλεϋ 13, είναι αντιπροσωπευτική αυτού του είδους και η έκθεση, που δείχνει την ανάπτυξή του στη διάρκεια του 20ου αιώνα, περιλαμβάνει τη δουλειά σκωτσέζων ζωγράφων, έργα από τη Σχολή του Εδιμβούργου και διάφορους σύγχρονους καλλιτέχνες.Home
/
Print
/
Site Map
/
Επικοινωνία
Εχουμε αυτό που είμαστε. . . (Κ. Βέρρος)
( 30.06.2007 )

Παλαιότερα άρθρα


Θύματα, ήρωες, ευσυνείδητοι και οι άλλοι (Κ. Βέρρος)

Εθνική τραγωδία και σκύλευση θυμάτων (Κ. Βέρρος)

Πολιτικές, προεκλογικές ¨ομορφιές¨ (Κ. Βέρρος)

Είναι και είμαστε αδιόρθωτοι. . . (Κ. Βέρρος)

Προεκλογικός λόγος και επιχειρήματα (Κ. Βέρρος)

Εκλογές για αυτοδύναμη κυβέρνηση (Κ. Βέρρος)

Ομηροι αγκυλώσεων και κρατισμού (Κ. Βέρρος)

Γιατί τώρα οι παροχές;; (Κ. Βέρρος)

Παλαιότερα άρθραΑποτελέσματα

ΔημοσκοπήσειςΕΓΓΡΑΦΗ

ΔΙΑΓΡΑΦΗ