Με δύναμη (και salsa) απο τη Βενεζουέλα!

0


Με δύναμη (και salsa) απο τη Βενεζουέλα!Home

Πολιτισμός
Αν ψάχνετε την αγνή κι αυθεντική latin μουσική και τη salsa έτσι όπως παίζεται όχι στις αίθουσες κονσέρτων μα στα σοκάκια, τα μπάρ και τα barrios της Λατινικής Αμερικής, ο άνθρωπος σας βρίσκεται επί θύραις: Κατ΄ευθείαν από το Καράκας της Βενεζουέλας, ο William Wiwi Buznego (Γουίλιαμ «Γουίγουι» Μπουσνέγο) θα τραγουδήσει στο Palenque club, στίς 12,13,14, 20, 21 και 22 Ιανουαρίου. Συνοδός σ΄αυτό το μουσικό ταξίδι, μόνο για τίς 12,13,14 , θα είναι ο εξαιρετικός Kουβανός βιρτουόζος της τρομπέτας Amik Guerra (Αμίκ Γκέρα), σ΄ένα live που προβλέπεται κυριολεκτικά απ΄τα λίγα.


 
 
Γιος τραγουδιστή, ο William Jose Buznego Canchica γεννήθηκε στην ζόρικη γειτονιά του «23 de Enero» κι απ΄τα επτά αδέλφια που ο πατέρας μεγάλωσε με κόπο, τα πέντε έπεσαν κάτω απ΄τη μηλιά, δηλαδή προέκυψαν ομοίως τραγουδιστές (και τραγουδίστριες, καθώς τα δύο κορίτσια της φαμίλιας ακολούθησαν τον ίδιο δρόμο). Ο William πάντως, που απο νωρίς του κόλλησε το παρατσούκλι Wiwi έδειξε εξ αρχής να ξεχωρίζει και σύντομα βρέθηκε να συμμετέχει στα τοπικά συγκροτήματα της gaita, ενός λαϊκού μουσικού είδους της Βενεζουέλας που παίζεται κυρίως στους δρόμους και κυριαρχεί σε ολόκληρη την χώρα κυρίως κατά τίς γιορτές του Δεκεμβρίου. Ωστόσο, η αγάπη του γιά ένα απο τα μεγαλύτερα είδωλα της salsa, τον πορτορικανό τραγουδιστή Frankie Ruiz, τον έστρεψε σύντομα προς αυτό το είδος μουσικής που ήδη απο την δεκαετία του 70 είχε ριζώσει γερά στο γούστο του βενεζουελάνικου κοινού. Πήρε μέρος σε διάφορες λιγότερο γνωστές ορχήστρες, αρχικά σαν corista (δεύτερος τραγουδιστής) και συν τω χρόνω, ως σολίστας, οπότε το ταλέντο του τράβηξε την προσοχή του πιο σημαντικού band leader της salsa στην Βενεζουέλα, που ακούει στο όνομα του μαέστρου Naty Martinez.
O Wiwi πέρασε χρόνια ως βασικός τραγουδιστής της εξαιρετικής ορχήστρας του Naty και στην διάρκεια αυτής της συνεργασίας είχε την ευκαιρία να ηχογραφήσει ή να εμφανιστεί επί σκηνής με μεγάλα αστέρια που ο Naty φιλοξένησε κατά καιρούς, όπως οι Ismael Miranda, Cheo Feliciano, Cano Estremera, Victor Manuelle, Junior Gonzalez, Andy Montanez, Marvin Santiago κ.α. Απ΄τους δίσκους της εποχής του με τον Naty Martinez, ο Wiwi Buznego τραγούδησε μια σειρά απο χιτς που ακούστηκαν ιδιαίτερα στη Βενεζουέλα και το Μεξικό, ενώ τα τελευταία χρόνια δουλεύει κυρίως σαν σολίστας και αυτό το διάστημα, τελειώνει την ηχογράφηση του πρώτου προσωπικού του δίσκου.
Τον Wiwi Buznego θα συνοδεύσουν στις αθηναϊκές εμφανίσεις τους οι γνωστοί πια Latin All Stars del Palenque, αυτή την φορά με την έκτακτη συμμετοχή του Κουβανού τρομπετίστα Amik Guerra, ενός εκπληκτικού σολίστα που παίζει πρώτη τρομπέτα στο κορυφαίο salsa συγκρότημα της Ευρώπης, που είναι βέβαια οι Mercadonegro κι εκτός αυτού, έχει στο ενεργητικό του σπουδαίες jazz και salsa ηχογραφήσεις στην Κούβα και την Ιταλία.Home
/
Print
/
Site Map
/
Επικοινωνία
Εχουμε αυτό που είμαστε. . . (Κ. Βέρρος)
( 30.06.2007 )

Παλαιότερα άρθρα


Θύματα, ήρωες, ευσυνείδητοι και οι άλλοι (Κ. Βέρρος)

Εθνική τραγωδία και σκύλευση θυμάτων (Κ. Βέρρος)

Πολιτικές, προεκλογικές ¨ομορφιές¨ (Κ. Βέρρος)

Είναι και είμαστε αδιόρθωτοι. . . (Κ. Βέρρος)

Προεκλογικός λόγος και επιχειρήματα (Κ. Βέρρος)

Εκλογές για αυτοδύναμη κυβέρνηση (Κ. Βέρρος)

Ομηροι αγκυλώσεων και κρατισμού (Κ. Βέρρος)

Γιατί τώρα οι παροχές;; (Κ. Βέρρος)

Παλαιότερα άρθραΑποτελέσματα

ΔημοσκοπήσειςΕΓΓΡΑΦΗ

ΔΙΑΓΡΑΦΗ