Εκθεση φωτογραφίας στο ΔΑΑ

0


Εκθεση φωτογραφίας στο ΔΑΑHome

Πολιτισμός
Την ομαδική φωτογραφική έκθεση με τίτλο «Πρόσωπα» θα μπορούν να επισκέπτονται από την Πέμπτη, 12 Ιανουαρίου, οι επιβάτες και οι επισκέπτες του Διεθνούς Αερολιμένα Αθηνών, που φιλοξενεί για άλλη μια φορά την καλλιτεχνική δημιουργία στους χώρους του, σε συνεργασία με το πολιτιστικό σωματείο «Φωτογραφικός Κύκλος».


 
 
Την επιμέλεια της έκθεσης έχει αναλάβει ο Πρόεδρος τού σωματείου, κ. Πλάτων Ριβέλλης. Η έκθεση θα βρίσκεται στον Αερολιμένα από τον Ιανουάριο έως και το Μάρτιο 2006 και θα είναι ανοικτή όλο το εικοσιτετράωρο για το κοινό (επίπεδο Αφίξεων, μεταξύ των θυρών 1 & 2 – χώρος προσβάσιμος σε όλους τους επισκέπτες).


Στην έκθεση συμμετέχουν ένδεκα φωτογράφοι, με έξι φωτογραφίες ο καθένας. Οι φωτογράφοι είναι όλοι μέλη τού «Φωτογραφικού Κύκλου» και ασχολούνται εδώ και αρκετά χρόνια με την καλλιτεχνική φωτογραφία, με εκθέσεις και εκδόσεις στο ενεργητικό τους.


Οι 66 φωτογραφίες, 45 ασπρόμαυρες και 21 έγχρωμες, απεικονίζουν ανθρώπους, είτε οικείους των φωτογράφων είτε αγνώστους, σε διάφορους εσωτερικούς ή εξωτερικούς χώρους. Οι προσεγγίσεις των φωτογράφων, αν και αντιπροσωπεύουν ποικιλία αισθητικών και εκφραστικών επιλογών, εντάσσονται σε ένα είδος φωτογραφίας που επιδιώκει την καλλιτεχνική μεταμόρφωση μέσα από μια ευθεία και ειλικρινή καταγραφή. Οι φορμαλιστικές διαφορές υπογραμμίζουν την ιδιαίτερη και προσωπική τοποθέτηση του κάθε φωτογράφου τόσο απέναντι στα πρόσωπα που συνθέτουν το δικό του μικρό portfolio, όσο και σε σχέση με τη χρήση του φωτογραφικού μέσου ως ενδιάμεσου της καλλιτεχνικής συγκίνησης και της επικοινωνίας με το θεατή. Κάθε εξάδα από τα εικονιζόμενα πρόσωπα συνθέτει και εμμέσως αποκαλύπτει το πρόσωπο του φωτογράφου.Home
/
Print
/
Site Map
/
Επικοινωνία
Εχουμε αυτό που είμαστε. . . (Κ. Βέρρος)
( 30.06.2007 )

Παλαιότερα άρθρα


Θύματα, ήρωες, ευσυνείδητοι και οι άλλοι (Κ. Βέρρος)

Εθνική τραγωδία και σκύλευση θυμάτων (Κ. Βέρρος)

Πολιτικές, προεκλογικές ¨ομορφιές¨ (Κ. Βέρρος)

Είναι και είμαστε αδιόρθωτοι. . . (Κ. Βέρρος)

Προεκλογικός λόγος και επιχειρήματα (Κ. Βέρρος)

Εκλογές για αυτοδύναμη κυβέρνηση (Κ. Βέρρος)

Ομηροι αγκυλώσεων και κρατισμού (Κ. Βέρρος)

Γιατί τώρα οι παροχές;; (Κ. Βέρρος)

Παλαιότερα άρθραΑποτελέσματα

ΔημοσκοπήσειςΕΓΓΡΑΦΗ

ΔΙΑΓΡΑΦΗ