«Methexy» από τους PALYRRIA

0


«Methexy» από τους PALYRRIAHome

Πολιτισμός
Δύο χρόνια πέρασαν απο τότε που ακούσαμε για τους PALYRRIA και τη μοναδική διαστυλιστική σπουδή της μουσικής τους. Και μπορεί ο δικός τους «πειραγμένος» Ικαριώτικος να υπήρξε το απόλυτο trend στο είδος του, οι ευφάνταστες όμως συνθέσεις και οι ηλεκτρονικοί πειραματισμοί στα δύο μέχρι τώρα album τους, δημιούργησαν αφ’ενός ένα κοινό διψασμένο για θαρραλέες καινοτομίες στην τελματωμένη εγχώρια παραγωγή, αφ’εταίρου την ερεθιστική περιέργεια για το επόμενο βήμα τους.


Μετά από 15 μήνες στουντιακής κατάνυξης αυτό ήλθε με τη μορφή του “METHEXY”. Πρόκειται για το ολοκαίνουριο album των PALYRRIA, που, από μέσα του αναβλύζει σαν ποτάμι όλη η ηλεκτροακουστική ενέργεια μιάς μουσικής που μοιάζει να φτιάχτηκε από πανάρχαια υλικά γιά ψυχωμένους ακροατές του μέλλοντος. Kομμάτια που ξεδιπλώνουν το ύφος τους με πρωτοτυπία αλλά και την τόλμη που χαρακτηρίζει τους δημιουργούς των. Σίγουρα οι κύριοι Kaperneka, Tsiko, Haller και Dr.Aja, βάζουν μία τελεία στην καλλιτεχνική άμπωτη αυτού του τόπου. Υπερβατικά φωνητικά που υπενθυμίζουν τη σχέση ανθρώπου-φύσης (άνασσα), τα κίνητρα μεταξύ εραστών (ζόναε), progressive φόρμες που μέσα τους εξιλεώνεται το αβάσταχτο πάθος της ζωής ενός ήρωα (ιόλη), καταιγιστικοί τελετουργικοί χοροί που σε διακτινίζουν σε μάλλον αστρικούς τόπους (κέντα ζάλα), αλλαγές ηχο-επιπέδων σαν σε virtual παιχνίδι περιπέτειας (αργώ), βεδδικά, ορφικά και ποντιακά ηχοχρώματα από μιά απίστευτη σύμπτυξη υπολογιστών και φυσικών οργάνων, θα κάνουν αυτόν το δίσκο να συζητηθεί αλλά και να παρασύρει.


Οι PALYRRIA μοιάζουν εδώ να ξέρουν πολύ καλά τι ψάχνουν και τι τους ενδιαφέρει. Το “METHEXY” προεκτείνει στο υπερπέραν οποιαδήποτε επιρροή απο παραδοσιακές μουσικές, ακούγεται αντισυμβατικό, γλυκά ανατρεπτικό, τεχνολογικά άρτιο. Εlectronica, world music, tribal dance και pagan arts αισθητική σμίγουν αρμονικά σ’ενα πολύχρωμο ηχητικό καμβά όπου η «μέθεξη» κάνει όλα αυτά να συντονίζονται με τρόπο μοναδικό.


Τo album “METHEXY” είναι το τρίτο κατα σειρά cd των PALYRRIA, κυκλοφορεί από τις 15 Μαϊου 2006 απο την PROTASIS και αναμένεται licenced release στην Αμερική και Ιαπωνία απο την Εventide music (USA).
Το αθηναϊκό συγκρότημα θα παρουσιάσει το νέο του cd σε ένα και μοναδικό live το Σάββατο 27 Μαίου στο club BARRIO (Κεραμικού 53 και Μυλλέρου). Η Palyrria θα συμπράξει για αυτή τη συναυλία με όλους του συντελεστές του METHEXY, καθώς και τον Γ. Νισίδη στα visual effects.Home
/
Print
/
Site Map
/
Επικοινωνία
Εχουμε αυτό που είμαστε. . . (Κ. Βέρρος)
( 30.06.2007 )

Παλαιότερα άρθρα


Θύματα, ήρωες, ευσυνείδητοι και οι άλλοι (Κ. Βέρρος)

Εθνική τραγωδία και σκύλευση θυμάτων (Κ. Βέρρος)

Πολιτικές, προεκλογικές ¨ομορφιές¨ (Κ. Βέρρος)

Είναι και είμαστε αδιόρθωτοι. . . (Κ. Βέρρος)

Προεκλογικός λόγος και επιχειρήματα (Κ. Βέρρος)

Εκλογές για αυτοδύναμη κυβέρνηση (Κ. Βέρρος)

Ομηροι αγκυλώσεων και κρατισμού (Κ. Βέρρος)

Γιατί τώρα οι παροχές;; (Κ. Βέρρος)

Παλαιότερα άρθραΑποτελέσματα

ΔημοσκοπήσειςΕΓΓΡΑΦΗ

ΔΙΑΓΡΑΦΗ