Ενυπόγραφα

0


Ενυπόγραφα

( 16.02.2006 17:29 )
ΔΡΙΜΥΤΑΤΗ η επίθεση κατά της κυβερνήσεως και προσωπικά του Πρωθυπουργού, που εξαπέλυσε πριν από λίγο ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ κ. Γ. Α. Παπανδρέου μιλώντας στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του κόμματός του. Δριμύτατη για τη φρασεολογία που χρησιμοποιήθηκε, αλλά επιφανειακή, αν μη ρηχή, για την επιχειρηματολογία που ανέπτυξε ο Αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολιτεύσεως.


Συνέχεια…
| Ενυπόγραφα( 09.02.2006 14:49 )
ΜΙΑ ΕΒΔΟΜΑΔΑ έκλεισε σήμερα από την αποκάλυψη του πρωτοφανούς σκανδάλου των τηλεφωνικών υποκλοπών εις βάρος του ίδιου του Πρωθυπουργού, σημαντικών μελών της κυβέρνησής του και ανωτάτων και ανωτέρων στελεχών των Υπουργείων Εξωτερικών, Αμύνης και Δημόσιας Τάξεως και η εικόνα που έχουμε αντί να φτιάχνει και να καθαρίζει, χαλάει και γίνεται περισσότερο φλου.


Συνέχεια…
| Ενυπόγραφα( 06.02.2006 16:13 )
ΜΑΒΙΛΗΓΚΕΪΤ, Βόνταφονγκέϊτ ή ό,τι άλλο όνομα με δεύτερο συνθετικό το ¨γκέϊτ¨ και αν δοθεί σε αυτή την απίθανη υπόθεση κατασκοπίας (και όχι απλών υποκλοπών) που αποκαλύφθηκε την περασμένη εβδομάδα, γεγονός είναι πως προκαλεί πολύ μεγάλη ανησυχία στην κοινή γνώμη για την ασφάλεια της χώρας, των θεσμών της, της κυβερνήσεώς της και των πολιτών της. Εσκεμμένως άφησα να περάσουν ορισμένα 24ωρα για να μπορέσω να αντιμετωπίσω το πρόβλημα με την απαραίτητη ψυχραιμία και νηφαλιότητα και να μη μπλέξω στις εκ νέου εμφανισθείσες εξαλλοσύνες πολιτών (εκτός των εμπειρογνωμόνων τεχνικών) δημοσιογράφων και πολιτικών.


Συνέχεια…
| Ενυπόγραφα( 02.02.2006 14:50 )
ΑΙΣΧΟΣ ΑΝΘΡΩΠΑΡΙΑ. Είναι ίσως η μόνη έκφραση που αρμόζει σε αυτούς τους φασιστοειδείς αναρχικούς, που ξυλοκόπησαν σχεδόν μέχρι θανάτου τον Πρόεδρο της ΓΣΕΕ. Μια έκφραση, μια αντίδραση τη στιγμή, μόλις προ ολίγου, που είδα τον κ. Χρ. Πολυζωγόπουλο συντετριμένο να κάνει δηλώσεις στην είσοδο της Κλινικής από την οποία πήρε εξιτήριο.


Συνέχεια…
| Ενυπόγραφα( 01.02.2006 14:30 )
Η ΑΝΑΝΔΡΗ και εγκληματική χθεσινοβραδυνή επίθεση κατά του Προέδρου της ΓΣΕΕ κ. Χρήστου Πολυζωγόπουλου, που έγινε από ανεγκέφαλους αναρχικούς, εκτός από το γεγονός ότι αποδεικνύει περίτρανα τη φασιστοειδή νοοτροπία των ατόμων αυτών που δεν θέλουν τον διάλογο και τη δημοκρατία αλλά την βία, φέρνει εκ νέου και με έμφαση στο προσκήνιο ένα ιδιαιτέρως παράδοξο, αλλά βεβαίως απαράδεκτο, φαινόμενο: Την πλήρη απραξία της ΕΛ.ΑΣ., για να μην πω το χάϊδεμα των αναρχικών από τους αστυνομικούς.


Συνέχεια…
| Ενυπόγραφα( 30.01.2006 13:39 )
ΣΤΗΝ ΤΕΛΙΚΗ ΕΥΘΕΙΑ του ανασχηματισμού μπήκε από χθες Κυριακή η κυβέρνηση και η χώρα σύμφωνα με τους πολιτικούς συντάκτες εφημερίδων και ηλεκτρονικών ΜΜΕ, οι οποίοι κάτι παραπάνω από εμάς τους άλλους θα ξέρουν, όλο και κάποια επιπλέον πληροφορία θα έχουν. Βεβαίως, σύμφωνα με τα όσα μας έλεγαν οι καλοί αυτοί συνάδελφοι, η Ελλάδα ζει στο ζώδιο του κυβερνητικού ανασχηματισμού εδώ και 7 μήνες τουλάχιστον, από τον περασμένο Ιούνιο περίπου. Μόνον που αλλαγές στους υπουργούς και υφυπουργούς δεν είδαμε.


Συνέχεια…
| Ενυπόγραφα( 27.01.2006 14:22 )
ΟΣΟ ΚΑΙ ΕΑΝ προσπαθώ να τα αγνοώ, δεν μπορώ να μην ασχοληθώ και να μην καυτηριάσω όλα αυτά τα τραγελαφικά που συμβαίνουν γύρω μας και των οποίων το βασικό χαρακτηριστικό είναι είτε η υπερβολή (προς τα πάνω ή προς τα κάτω), είτε ο ωχαδελφισμός και η εν γένει αδιαφορία και χαλαρότητα της ελληνικής κοινωνίας.


Συνέχεια…
| Ενυπόγραφα( 25.01.2006 16:04 )
ΓΙΑ ΜΙΑ ΑΚΟΜΗ φορά ένας έντονος χιονιάς έφθασε για να εμφανίσει η χώρα τη γνωστή εικόνα, της οποίας η λεζάντα δεν είναι άλλη από την περίφημη ρήση του αείμνηστου Κωνσταντίνου Καραμανλή ¨η Ελλάδα είναι ένα απέραντο φρενοκομείο¨. Δεν είναι τόσο τα προβλήματα που υπήρξαν, δεν είναι τόσο τα (κάποια σοβαρά) λάθη του κρατικού μηχανισμού που συνθέτουν αυτή την εικόνα, όσο είναι η μέχρι παράνοιας υστερία με την οποία αντιμετωπίσθηκε όλη αυτή η κατάσταση από τους άμεσα ενδιαφερόμενους, αλλά και από όλους τους εκατομμύρια υπόλοιπους, που από τη ζεστασιά του γραφείου ή του σπιτιού μας κάναμε πανεύκολη κριτική, ή μοιράζαμε εύσημα.


Συνέχεια…
| Ενυπόγραφα( 23.01.2006 13:44 )
ΤΗΝ ΑΝΑΒΙΩΣΗ του Ευρωσυντάγματος συμπεριλαμβάνει η Αυστριακή Προεδρία της Ευρωπαϊκής Ενωσης ως βασικό θέμα στο εξαμηνιαίο πρόγραμμά της παρά το γεγονός ότι οι απόψεις μεταξύ των κρατών μελών διίστανται ακόμη πολύ. Πράγματι, όπως έγραψα στη στήλη αυτή στις 9 Ιανουαρίου, η Ευρώπη δίνει σήμερα την εντύπωση ενός καραβιού που πορεύεται χωρίς πυξίδα.


Συνέχεια…
| Ενυπόγραφα( 21.01.2006 13:43 )
Η ΕΝΤΟΝΗ αντίδραση των συνδικαλιστών της ΟΤΟΕ για την επιχειρησιακή συμφωνία, στην οποία κατέληξαν ο Σύλλογος εργαζομένων και η Διοίκηση της Eurobank για επέκταση του ωραρίου στα υποκαταστήματα της τράπεζας σε δύο μεγάλα εμπορικά κέντρα, δεν προδίδουν παρά μόνον ένα πράγμα: την αδυναμία, ή την έλλειψη βούλησης λόγω (κομματικής;;) αρτηριοσκλήρωσης, των ηγετών της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας των τραπεζικών υπαλλήλων να προσαρμοσθούν στα νέα δεδομένα που υπαγορεύουν οι καιροί.


Συνέχεια…
| Ενυπόγραφα( 11.01.2006 14:08 )
Η ΑΠΟΠΟΜΠΗ Μαρκογιαννάκη, διότι περί αποπομπής πρόκειται, όπως και οι απομακρύνσεις Τσιτουρίδη (αν και άδικη), Ρεγκούζα και Παλαιοκρασσά, ένα μόνον μήνυμα δίνουν: ότι ο σημερινός Πρωθυπουργός με αποφασιστικότητα και χωρίς υπολογισμό του πολιτικού κόστους εφαρμόζει ό,τι προεκλογικώς υποσχόταν περί μηδενικής ανοχής στα φαινόμενα διαπλοκής, αλλαζονείας, αυταρχισμού και αήθους πολιτικής συμπεριφοράς.


Συνέχεια…
| Ενυπόγραφα( 09.01.2006 16:49 )
Η ΕΥΧΗ του κ. Κ. Καραμανλή να φωτίσει ο Θεός τους πολιτικούς, θέλω να πιστεύω ότι δεν αφορούσε μόνον στους Ελληνες εθνοπατέρες, αλλά και στους πολιτικούς των υπόλοιπων κρατών μελών της Ευρωπαϊκής Ενωσης. Αυτοί, μάλιστα, που χρειάζονται ιδιαίτερα την Θεία φώτιση, είναι οι ηγέτες της ΕΕ, του Ελληνα Πρωθυπουργού, βεβαίως, συμπεριλαμβανομένου. Η Ενωση, μετά την τελευταία διεύρυνση, μετά το ¨όχι¨ Γαλλίας και Ολλανδίας για το Ευρωσύνταγμα, μετά την έναρξη ενταξιακών διαπραγματεύσεων με την Τουρκία, μετά την έγκριση του προϋπολογισμού για την περίοδο από το 2007 μέχρι και το 2013 και εν αναμονή νέας διεύρυνσης το 2007 ή 2008, στην κυριολεξία προσπαθεί να ισορροπήσει σε ένα τεντωμένο λεπτό σχοινί, πάνω από έναν ψηλό γκρεμό και χωρίς προστατευτικό δίκτυ.


Συνέχεια…
| Ενυπόγραφα( 07.01.2006 13:34 )
¨ΦΩΤΙΣΗ στους πολίτες, φώτιση και στους πολιτικούς για το καλό του τόπου¨ ευχήθηκξε χθες ο Πρωθυπουργός μετά τον αγιασμό των υδάτων στοπν Πειραιά. Αλλά και ο Υπουργός Υγείας, με μια παρόμοια λιττή δήλωση, ευχήθηκε ¨φώτιση στους 300 της Βουλής¨ για να εργασθούν παραγωγικά για την Ελλάδα. Είθε να εισακουσθούν οι ευχές τους, οι οποίες, ας μού επιτραπεί να πιστεύω, μόνες ολιγόλογες και καίριες μέσα στην ακατάσχετη φλυαρία των πολιτικών μας, αποδίσουν τη σοβαρότητα, αν μη κρισιμότητα, της εποχής που διάγουμε ως χώρα και ως κοινωνία.


Συνέχεια…
| Ενυπόγραφα( 05.01.2006 15:48 )
ΑΠΟΡΙΑΣ ΑΞΙΟΝ είναι το γεγονός ότι, ενώ όλοι μας ή σχεδόν όλοι μας αναγνωρίζουμε το χαρακτηριστικό μειονέκτημά μας να αντιμετωπίζουμε τα πάντα με χαλαρότητα και ωχαδελφισμό, δεν κάνουμε απολύτως τίποτε για να το διορθώσουμε, για να σοβαρευθούμε.


Συνέχεια…
| Ενυπόγραφα( 03.01.2006 13:32 )
ΚΑΛΗ ΚΑΙ ΕΥΤΥΧΙΣΜΕΝΗ χρονιά σε όλους, γεμάτη υγεία, χαρά, ευτυχία, αγάπη και με την ελπίδα ότι από το 2006 θα αρχίσουμε να αντιμετωπίζουμε τα φλέγοντα προβλήματα, που μας απασχολούν ως κοινωνία και ως χώρα, με τη δέουσα σοβαρότητα, εγκαταλείποντας την προσφιλή αλλά και ψυχοφθόρο τακτική μας του ¨να διϋλίζουμε τον κώνωπα και να καταπίομεν την κάμηλον¨. Διότι τα προβλήματα ενώπιόν μας είναι πολύ μεγάλα και απαιτούν καθοριστικές αποφάσεις, οι οποίες δεν μπορούν να ληφθούν χωρίς νηφαλιότητα και συναινετικό πνεύμα.


Συνέχεια…
| Ενυπόγραφα( 29.12.2005 15:55 )
ΕΝΤΟΝΗ ΦΟΒΙΑ μέχρι και τρόμος με έπιανε κάθε φορά που άκουγα σε ορισμένα ΜΜΕ επιβλητικές μουσικές υποκρούσεις και βαρύγδουπα λόγια περί ελεύσεως της οικονομικής και κοινωνικής καταστροφής του κράτους, της οικογένειάς μου, εμού του ιδίου και των υπόλοιπων συμπατριωτών μου. Με έπιανε φοβία, δεν με πιάνει πλέον. Διότι, όπως λέει η λαϊκή ρήση ¨το πολύ το κυρ ελέησον το βαριέται και ο παππάς¨. Ελεος, λοιπόν, κύριοι αυτών των ΜΜΕ. Τελικά, η πολλή καταστροφολογία θα γίνει (ίσως άρχισε και γίνεται) μπούμεραγκ και θα πέσει πάνω σας καταρρακώνοντας την όποια αξιοπιστία σας απομένει.


Συνέχεια…
| Ενυπόγραφα( 28.12.2005 17:36 )
ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ και καλά σε όλους, πάντα με υγεία, χαρές, ευτυχία και προκοπή. Ημέρες που είναι, είχα σκεφθεί να μην σπαταλήσω μελάνη για να μην σας φουσκώσω το κεφάλι με τα οικονιμικά, κοινωνικά ή πολιτικά μας πράγματα και προβλήματα. Λογάριαζα, όμως, χωρίς τον ξενοδόχο ή τον νοικοκύρη. Αναφέρομαι στην περίπτωση των Πακιστανών και της απαγωγής ή μάλλον ¨απαγωγής¨ τους, του βασανισμού ή μάλλον ¨βασανισμού¨ τους τον περασμένο Ιούλιο. Πολλά είναι τα παράξενα και σκοτεινά γύρω από αυτή την υπόθεση, τεράστια είναι η ελαφρότητα με την οποία αντιμετωπίσθηκε τόσο από υπηρεσιακής και πολιτικής πλευράς, όσο και από δημοσιογραφικής, δυστυχώς, πλευράς.


Συνέχεια…
| Ενυπόγραφα( 20.12.2005 14:16 )
ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΜΕΝΑ η κυβέρνηση κάνει λόγο για επιτυχία στις Βρυξέλλες. Λαμβανομένης υπόψη της σημερινής πολιτικής και οικονομικής συγκυρίας στην Ευρωπαϊκή Ενωση και διεθνώς, το αποτέλεσμα του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, που αποφάσισε τον κοινοτικό προϋπολογισμό της περιόδου από το 2007 μέχρι και το 2013, μπορεί αλλά και πρέπει να θεωρηθεί πολύ θετικό για την Ελλάδα.


Συνέχεια…
| Ενυπόγραφα( 17.12.2005 11:23 )
ΤΑ ΚΑΤΑΦΕΡΑΝ οι ηγέτες των 25 στις Βρυξέλλες και κατέληξαν σε συμφωνία για τον κοινοτικό προϋπολογισμό της περιόδου από το 2007 έως το 2013, μετά από μαραθώνιες συνεδριάσεις δικές τους αλλά και των υπηρεσιακών παραγόντων. Ένα ακόμη θρίλερ, από αυτά που γνωρίζει πολύ καλά από συστάσεώς της η σημερινή Ευρωπαϊκή Ενωση και παλαιότερα Ευρωπαϊκή Κοινότητα ή ΕΟΚ, είχε αίσιο, ή περίπου αίσιο, τέλος. Από μία πρώτη ματιά, φαίνεται ότι η ¨διαβρωτική¨ και ¨διαλυτική¨ θέση του Λονδίνου δεν πέρασε.


Συνέχεια…
| Ενυπόγραφα( 15.12.2005 17:11 )
ΚΑΝΕΙ ΚΑΛΟ αρκετές φορές να αποστασιοποιείσαι από την τρέλλα της καθημερινότητας, να μην την παρακολουθείς από κοντά, να μην κάνεις ρεπορτάζ, αλλά απλώς να βλέπεις τα γεγονότα να ξετυλίγονται μπροστά στα μάτια σου. Ετσι έκανα κι εγώ για ένα αρκετά μεγάλο χρονικό διάστημα. Για να είμαι ειλικρινής, δεν την επέλεξα οικειοθελώς της αποστασιοποίηση. Μού επεβλήθη από λόγους ανωτέρας βίας.


Μη νομίζετε, πάντως, ότι η αποστασιοποίησή μου από τα ¨κοινά¨ και τα ¨καθημερινά¨ με έκανε να αλλάξω γνώμη για πολλά από αυτά που ταλανίζουν τη χώρα μας, ή με έκανε να αλλάξω γνώμη για εμάς τους Ελληνες και την κοινωνία μας. Αντιθέτως, εμπέδωσα τα πιστεύω μου. Και σε όποιον αρέσουν!! Το λέω, διότι είναι υποχρέωσή μας να βλέπουμε κατάματα την αλήθεια και την πραγματικότητα, να μην μάς ενοχλούν όσοι τονίζουν και κριτικάρουν τα μειονεκτήματα και τα σφάλματά μας. Ισα ίσα που θα πρέπει να τους ευχαριστούμε για μας δίνουν την ευκαιρία να ανοίξουμε τα μάτια μας και να διορθωθούμε προς όφελος δικό μας, των παιδιών μας και της χώρας.


Συνέχεια…
| Ενυπόγραφα
<< Previous  1  2  3  4  5  6  | < 7 >  8  9  10  11-17  Next >>
Home
/
Print
/
Site Map
/
Επικοινωνία

Εχουμε αυτό που είμαστε. . . (Κ. Βέρρος)
( 30.06.2007 )

Παλαιότερα άρθρα


Θύματα, ήρωες, ευσυνείδητοι και οι άλλοι (Κ. Βέρρος)

Εθνική τραγωδία και σκύλευση θυμάτων (Κ. Βέρρος)

Πολιτικές, προεκλογικές ¨ομορφιές¨ (Κ. Βέρρος)

Είναι και είμαστε αδιόρθωτοι. . . (Κ. Βέρρος)

Προεκλογικός λόγος και επιχειρήματα (Κ. Βέρρος)

Εκλογές για αυτοδύναμη κυβέρνηση (Κ. Βέρρος)

Ομηροι αγκυλώσεων και κρατισμού (Κ. Βέρρος)

Γιατί τώρα οι παροχές;; (Κ. Βέρρος)

Παλαιότερα άρθραΑποτελέσματα

ΔημοσκοπήσειςΕΓΓΡΑΦΗ

ΔΙΑΓΡΑΦΗ