Πολιτισμός

0


Πολιτισμός

( 16.04.2003 20:31 )
Ο πόλεμος στο Ιράκ, η κρίση του ΟΗΕ και η αναζήτηση του ρόλου της Ευρώπης τοποθετούν στο επίκεντρο του διεθνούς προβληματισμού, τη σχέση του πολιτισμού με την έννομη τάξη και το δίκαιο, τόσο το διεθνές όσο και το εσωτερικό.


Διαβάστε Περισσότερα
| ΠολιτισμόςΈκτακτη συνεδρίαση στην έδρα της ΟΥΝΕΣΚΟ στις 17 Απριλίου, συγκάλεσε ο Γενικός Διευθυντής του οργανισμού Κοϊχίρο Ματσούρα, προσκαλώντας κορυφαίους ειδικούς στην ιρακινή πολιτιστική κληρονομιά. Παράλληλα, θα καταρτισθεί σχέδιο άμεσης επέμβασης για να αντιμετωπιστούν οι ζημίες αλλά και οι κίνδυνοι που κρύβονται στο μέλλον, για τα μνημεία του Ιράκ.


Διαβάστε Περισσότερα
| Πολιτισμός( 10.04.2003 19:40 )
Σαν «βόμβα» έσκασε στον κόσμο του βιβλίου, η απόφαση του Συλλόγου Εκδοτών Βιβλιοπωλών Αθηνών να ακυρώσει τη συμμετοχή της Μεγάλης Βρετανίας ως τιμώμενης χώρας στην 26η Γιορτή Βιβλίου, που θα πραγματοποιηθεί από τις 9 έως 25 Μαΐου στο Πεδίον του Άρεως. Αιτία, η συμμετοχή της χώρας στην επέμβαση των ΗΠΑ στο Ιράκ.


Διαβάστε Περισσότερα
| ΠολιτισμόςΈνα «έξυπνο» στέγαστρο, σχεδιασμένο με οικολογικά υλικά και απόλυτα εναρμονισμένο με το φυσικό περιβάλλον, θα καλύψει την αρχαιολογική ανασκαφή στο Ακρωτήρι της Θήρας. Σκοπός του, να αντικαταστήσει το παλαιό στέγαστρο που έχει πλέον διαβρωθεί επικίνδυνα, αλλά και να προστατέψει τον θαυμάσια διατηρημένο αρχαίο οικισμό, που έφερε στο φως η αρχαιολογική σκαπάνη του Σπύρου Μαρινάτου το 1969.


Διαβάστε Περισσότερα
| ΠολιτισμόςΈνα μοναδικό εγχείρημα για τα ελληνικά -και όχι μόνο- δεδομένα, έγινε πραγματικότητα από την Γαλλική Σχολή Αθηνών. Πρόκειται για την ψηφιοποίηση των επιστημονικών αρχείων της Γαλλικής Αρχαιολογικής Σχολής από το 1887, που σημαίνει ότι περισσότεροι από 500 τόμοι βιβλίων, βρίσκονται στο διαδίκτυο, ελεύθεροι προς χρήση από την διεθνή επιστημονική κοινότητα αλλά και τον οποιοδήποτε πολίτη που θέλει να έχει πρόσβαση σε αυτές τις πληροφορίες.


Διαβάστε Περισσότερα
| Πολιτισμός( 08.04.2003 13:56 )
Η διμερής συνεργασία Ελλάδας-Ουκρανίας στον πολιτιστικό τομέα ήταν το θέμα της σημερινής συνάντησης του Ελληνα υπουργού Πολιτισμού, Ευάγγελου Βενιζέλου, με τον Ουκρανό πρωθυπουργό Βίκτορ Γιανούκοβιτς, με την ευκαιρία της επίσκεψης του τελευταίου στη χώρα μας, επικεφαλής ουκρανικής αντιπροσωπείας.


Συνέχεια
| ΠολιτισμόςΑφιέρωμα σε έναν από τους σημαντικότερους δημιουργούς του σύγχρονου ελληνικού κινηματογράφου, τον Παντελή Βούλγαρη, διοργανώνει ο πολυχώρος ΑΘΗΝΑΪΣ, από τις 11 έως τις 17 Απριλίου, σε συνεργασία με το Ελληνικό Κέντρο Κινηματογράφου.


Διαβάστε Περισσότερα
| Πολιτισμός( 04.04.2003 17:25 )
Η αφρόκρεμα της ελληνικής μουσικής ενώνει τις δυνάμεις της για μια υπόθεση ζωής. Την Κυριακή 6 Απριλίου, μία ομάδα καταξιωμένων ερμηνευτών της έντεχνης και της ροκ σκηνής της χώρας, τραγουδά για ένα ιερό σκοπό. Για την συγκέντρωση των χρημάτων που απαιτούνται για να μεταφερθεί στο εξωτερικό μια συμπατριώτισσα μας που πάσχει από σοβαρή ασθένεια.


Διαβάστε Περισσότερα
| ΠολιτισμόςΆρδην αλλάζει ο χάρτης των μουσείων της χώρας, αφού σε όλη την Ελλάδα κατασκευάζονται νέα μουσεία, ενώ τα ήδη υπάρχοντα αναβαθμίζονται και μελετώνται από την αρχή οι εκθέσεις τους, για να είναι έτοιμα για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2004. Τα περισσότερα μάλιστα από τα υπό ανέγερση μουσεία, θα μπορούσαν κάλλιστα να χαρακτηριστούν ως «μουσεία νέας γενιάς».


Διαβάστε Περισσότερα
| Πολιτισμός( 04.04.2003 15:43 )
Ένα από τα σημαντικότερα θέματα που απασχολεί τους πνευματικούς δημιουργούς σε όλη την Ευρώπη και το οποίο έχει αποτελέσει ουκ ολίγες φορές αντικείμενο προστριβών και δικαστικών διενέξεων, είναι το θέμα της πνευματικής ιδιοκτησίας. Όλες τις διαστάσεις του ζητήματος αυτού, θα αναλύσουν έλληνες και ξένοι ειδικοί, στην διήμερη ευρωπαϊκή διάσκεψη που διοργανώνει το υπουργείο Πολιτισμού.


Διαβάστε Περισσότερα
| ΠολιτισμόςΟι ανθρώπινες απώλειες στο Ιράκ είναι σίγουρα το κορυφαίο γεγονός που συγκλονίζει την ανθρωπότητα. Όμως οι παράπλευρες απώλειες, αυτή η τρομερή φράση που κρύβει μέσα της τις μαζικές δολοφονίες αθώων, σκεπάζει με τον πιο ύπουλο τρόπο και την καταστροφή των πολιτιστικών μνημείων. Η Βαγδάτη, η Μοσούλη και η Τικρίτ είναι ήδη οι πρώτες πόλεις για τις οποίες αναφέρθηκαν βομβαρδισμοί μνημείων.


Διαβάστε Περισσότερα
| ΠολιτισμόςΜία ακόμα τελευταία θέση κατέκτησε η Ελλάδα, αυτή τη


φορά στον χώρο του κινηματογράφου. Οι Ελληνες


αποδεικνύονται οι λιγότερο κινηματογραφόφιλοι της


Ευρώπης, σύμφωνα πάντα με τα επίσημα στοιχεία της


Ευρωπαϊκής Ενωσης.
Συνέχεια…
| Πολιτισμός( 28.03.2003 11:33 )
Με πηχιαίους τίτλους ο ιταλικός τύπος προαναγγέλει τα εγκαίνια μιάς μοναδικής σε ενδιαφέρον έκθεσης που θα πραγματοποιηθεί αύριο στη Νάπολη, με θέμα τους Ολυμπιακούς Αγώνες της Αθήνας.


Εικοσιπέντε ζωγράφοι, τα μεγαλύτερα ονόματα της Ελλάδας και της Ιταλίας, εμπνέονται και δίνουν την δική τους ερμηνεία σε έννοιες που συνόδευαν ανέκαθεν το πνεύμα του Ολυμπισμού. Έννοιες, όπως η αθλητική άμιλλα, η αλληλεγγύη, η ελπίδα, ο πολιτισμός και ειρήνη.


Διαβάστε περισσότερα
| Πολιτισμός( 24.03.2003 16:09 )
Όσκαρ ντοκιμαντέρ πήρε ο Μάϊκλ Μουρ και…απένειμε αντι-Όσκαρ στον Τζορτζ Μπους
Ο πολυαναμενόμενος πόλεμος των Όσκαρ έμεινε τελικά… ακήρυχτος. Η χθεσινοβραδινή τελετή στο Kodak Theater, σεμνότερη σε σχέση με άλλες χρονιές, δεν μετατράπηκε όπως αναμενόταν σε αντιπολεμικό βήμα, με εξαίρεση την εκρηκτική παρέμβαση του Αμερικανού Μάικλ Μουρ, σκηνοθέτη της ταινίας «Ακήρυχτος Πόλεμος» που κέρδισε το Όσκαρ


ντοκιμαντέρ.


Περισσότερα
| Πολιτισμός
<< Previous  1  2  3  4  5  6  | < 7 > 
Home
/
Print
/
Site Map
/
Επικοινωνία

Εχουμε αυτό που είμαστε. . . (Κ. Βέρρος)
( 30.06.2007 )

Παλαιότερα άρθρα


Θύματα, ήρωες, ευσυνείδητοι και οι άλλοι (Κ. Βέρρος)

Εθνική τραγωδία και σκύλευση θυμάτων (Κ. Βέρρος)

Πολιτικές, προεκλογικές ¨ομορφιές¨ (Κ. Βέρρος)

Είναι και είμαστε αδιόρθωτοι. . . (Κ. Βέρρος)

Προεκλογικός λόγος και επιχειρήματα (Κ. Βέρρος)

Εκλογές για αυτοδύναμη κυβέρνηση (Κ. Βέρρος)

Ομηροι αγκυλώσεων και κρατισμού (Κ. Βέρρος)

Γιατί τώρα οι παροχές;; (Κ. Βέρρος)

Παλαιότερα άρθραΑποτελέσματα

ΔημοσκοπήσειςΕΓΓΡΑΦΗ

ΔΙΑΓΡΑΦΗ