Η άποψη μας

0


Η άποψη μας

( 13.08.2003 14:02 )
Σε έναν χρόνο από σήμερα, στις 13 Αυγούστου 2004 περί τις 8 το βράδυ, θα αρχίζει η μεγάλη τελετή έναρξης τών Ολυμπιακών Αγώνων τής Αθήνας. 365 ημέρες ακόμη για τη "μεγάλη γιορτή" τού αθλητισμού, τής ειρήνης, τής συναδέλφωσης και τής φιλίας που πρέπει να είναι οι Αγώνες αυτοί. Ετσι όπως ήταν και στην αρχαιότητα, όταν οι πρόγονοί μας εκήρυσσαν εκεχειρία σταματώντας κάθε εχθροπραξία μεταξύ τών συμμετεχουσών πόλεων.


Συνέχεια…
| Η άποψη μας( 06.08.2003 12:08 )
Είναι για γέλια αλλά και για κλάματα. Η κυβέρνηση Σημίτη προσπαθεί να πείσει το πανελλήνιο ότι η ακρίβεια και η ασυδοσία ορισμένων άπληστων κερδοσκόπων εμπόρων μπορούν να καταπολεμηθούν με επισκέψεις και δήθεν αιφνιδιαστικούς ελέγχους που γίνονται από κάποια στελέχη της και τελευταίως από τον νεοδιορισθέντα υφυπουργό Κίμωνα Κουλούρη.


Συνέχεια…
| Η άποψη μας( 03.08.2003 16:31 )
Πολλά ερωτηματικά, αλλά και μεγάλη ανησυχία προκαλεί η πρόθεση της εκσυγχρονιστικής κυβερνήσεως του κ. Κ. Σημίτη να προχωρήσει ενόψει εκλογών σε αθρόες παροχές και υποσχέσεις προς άγραν ψήφων. Ουδείς μπορεί και πρέπει να αμφισβητήσει ότι είναι ανάγκη να ενισχυθούν κοινωνικές τάξεις που διαβιούν στα όρια της φτώχιας. Εάν, όμως, δεν υπάρχουν τα διαθέσιμα κονδύλια στα κρατικά ταμεία και εάν αυτή η ενίσχυση δεν συνοδεύεται από τη μείωση άλλων μη παραγωγικών δαπανών του προϋπολογισμού, τη δραστική μείωση τού κράτους και τις αναγκαίες διαρθρωτικές αλλαγές, τότε τη νύφη θα την πληρώσουν πρώτοι αυτοί οι ίδιοι οι προσωρινώς ωφελούμενοι.


Συνέχεια…
| Η άποψη μας( 01.08.2003 13:45 )
Αποκαλυπτική η χθεσινή επιστολή τών 23 "ανταρτών" βουλευτών τού ΠΑΣΟΚ, με την οποία στρέφονται κατά τής "πρωτοβουλίας" τού Πρωθυπουργού να επιτρέψουν την εξέταση τών χρηματιστηριακών συναλλαγών τους από εξωκοινοβουλευτικό όργανο, την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς. Αποκαλυπτική τάσεων μέσα στο κυβερνητικό κόμμα, αλλά και επιβεβαιωτική τής επιστολής Βαλυράκη, οποίος κατηγορεί τον κ. Κ. Σημίτη για αυταρχισμό.


Συνέχεια…
| Η άποψη μαςΑρμαγεδών
ΔΕΚΑΕΞΙ παραπλανητικές λέξεις βγήκαν από το στόμα του Τζόρτζ Μπους που περιέχονταν στην ομιλία προς τον αμερικανικό λαό τον Ιανουάριο του 2003.
Συνέχεια…
| Η άποψη μας( 29.07.2003 12:43 )
Καθώς η χώρα έχει ήδη εισέλθει σε μια μακρά προεκλογική περίοδο, αυξάνουν οι φωνές που προειδοποιούν για αυτοσυγκράτηση. Αυτοσυγκράτηση όχι μόνον στο ύφος τού προεκλογικού αγώνα και τής αναμέτρησης, αλλά και σε υποσχέσεις για παροχές παντός είδους.


Συνέχεια…
| Η άποψη μας( 25.07.2003 13:12 )
Η μεγάλη πλειοψηφία την αποκάλεσε "κύκνειο άσμα", "τελευταία προκήρυξη" και "μανιφέστο", την χαρακτήρισε "παραλήρημα" τού "διανοητή φαρμακοχέρη" τής "17 Νοέμβρη" Δημήτρη Κουφοντίνα. Μια μικρή μειοψηφία "άφρονων οπαδών τής βίας και νεαρών άπηχτων μυαλών" ξέσπασε σε χειροκροτήματα και συνθήματα, όπως "δόξα και τιμή στον αγωνιστή" και "το πάθος για τη λευτεριά είναι δυνατότερο από όλα τα κελιά".


Συνέχεια…
| Η άποψη μας( 24.07.2003 13:36 )
Πριν 29 χρόνια σαν σήμερα, η Δημοκρατία ξαναπάταγε το πόδι της στην Ελλάδα μετά από την επταετή παρένθεση τής δικτατορίας τών συνταγματαρχών. Ο Κωνσταντίνος Καραμανλής, συνοδευόμενος από τον Τάκη Λαμρπρία και τον ανηψιό του Μιχάλη Λιάπη, επιστρέφει με το προσωπικό αεροπλάνο τού τότε Γάλλου Προέδρου Βαλερύ Ζισκάρ Ντ Εσταιν στην Αθήνα και γίνεται δεκτός από ένα εκατομμύριο Ελληνες που παραληρούσαν από ενθουσιασμό συγκεντρωμένοι σε όλη τη διαδρομή από το Ελληνικό μέχρι και την Βουλή.


Συνέχεια…
| Η άποψη μας( 23.07.2003 14:55 )
Κυβέρνηση και αξιωματική αντιπολίτευση δεν παύουν να μάς εντυπωσιάζουν με τις συνεχείς προσπάθειες που καταβάλλουν αμφότερες για να υπάρξει ένας. . . πραγματικά εποικοδομητικός διάλογος πάνω σε θέματα που κάθε άλλο παρά κομματικά θα μπορούσαν να χαρακτηρισθούν καθώς αφορούν σε ολόκληρο τον πολιτικό κόσμο και όχι μόνον.


Συνέχεια…
| Η άποψη μας( 22.07.2003 13:20 )
"Τελικά οι άνθρωποι δεν έχουν τον Θεό τους" δήλωσε ο εκπρόσωπος τής Νέας Δημοκρατίας για την απόφαση τής κυβέρνησης να αλλάξει τον εκλογικό νόμο. Ας μάς επιτραπεί, όμως, να πούμε ότι, τελικά, τον Θεό τους δεν έχουν ούτε το ΠΑΣΟΚ ούτε η αξιωματική αντιπολίτευση.


Συνέχεια…
| Η άποψη μαςΟ εφιάλτης δεν έχει τέλος. Η παγκόσμια ιστορία συνεχίσει να γράφεται πάνω στο αίμα ανθρώπων που έχουν το θάρρος να αποκαλύψουν τις ραδιουργίες και τα σκοτεινά παρασκήνια. Ο θάνατος του σύμβουλου του Τόνι Μπλερ Ντέιβιντ Κέλι θα μπορούσε να αποτελεί σενάριο μίας Χολιγουντιανής παραγωγής.


Συνέχεια…
| Η άποψη μαςΤα μέσα μαζικής ενημέρωσης είναι τελικά ο καθρέπτης της κοινωνίας μας;


Μήπως είναι ο καθρέπτης των εκδοτών και των μεγάλων επιχειρηματιών που το μόνο που τους ενδιαφέρει είναι η διασφάλιση των προσωπικών συμφερόντων τους; Μήπως πρόκειται για ένα ΙΧ που ανήκει μόνο σε αυτούς;


Συνέχεια…
| Η άποψη μας( 05.07.2003 15:36 )
Είναι πολύ δύσκολο να μην αναρωτηθεί κανείς γιατί να σπαταληθούν τόσα κιλά μελάνης και να γραφούν τόσες σελίδες για τον πολυδιαφημισμένο σαρωτικό ανασχηματισμό τής εκσυγχρονιστικής κυβέρνησης Σημίτη, αφού στο τέλος ο Πρωθυπουργός ανασχημάτισε μόνον τους Υφυπουργούς εισάγοντας, μάλιστα, ως "νέο" πρόσωπο στο Υπουργείο Εσωτερικών τον Νίκο Μπίστη. . .


Συνέχεια…
| Η άποψη μαςΟΙ ΤΡΙΤΟΚΟΣΜΙΚΕΣ υποδομές που διαθέτει η χώρα μας φαίνεται ότι δεν εξαντλούνται. Στη μέση του καλοκαιριού η πρωτεύουσα της Ελλάδος κινδυνεύει να πάθει μπλακ άουτ.


Συνέχεια…
| Η άποψη μας( 26.06.2003 13:15 )
Ο Πρωθυπουργός Κώστας Σημίτης, ενθυμούμενος ίσως και την περίφημη ρήση τού αείμνηστου Κωνσταντίνου Καραμανλή, διερωτήθηκε από την Ουάσιγκτων "δεν καταλαβαίνω πώς έξω από τα σύνορα τής χώρας είμαι πολύ καλός και μέσα χάλια". Γιατί, όμως, έχει αυτή την απορία; Είναι γεγονός αδιαμφισβήτητο ότι τα αποτελέσματα τής εξάμηνης Ελληνικής Προεδρίας τής Ευρωπαϊκής Ενωσης, η οποία στην ουσία έληξε με τη Σύνοδο Κορυφής ΕΕ και ΗΠΑ, είναι πράγματι θετικά, ενώ τα αποτελέσματα τής κυβέρνησης στο εσωτερικό είναι αποδεδειγμένως οικτρά.


Συνέχεια…
| Η άποψη μας( 25.06.2003 11:49 )
1+1=0 αυτό θυμίζουν οι δύο συνεντεύξεις που πήραν στον Μιχάλη Νεονάκη οι κεντρικοί παρουσιαστές του Mega Channel και του Αντέννα. Με διαφορά μίας ημέρας ο Μιχάλης Νεονάκης απάντησε στις ερωτήσεις των παρουσιαστών οι οποίες φυσικά κινήθηκαν σε συγκεκριμένα πλαίσια.


Συνέχεια…
| Η άποψη μας«Τα πήγατε πολύ καλά με την προεδρία σας στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Και είμαι βέβαιος ότι θα τα πάτε καλά και στο κλείσιμο της.» Είπε ο πατήρ Μπους στον Πρωθυπουργό Κώστα Σημίτη. Οι αβρότητες φυσικά δεν είναι άσχετες από την χρονική συγκυρία, αφού επί ελληνικής προεδρίας θα υπογραφεί μία συμφωνία υποτέλειας στην Ουάσιγκτον.


Συνέχεια…
| Η άποψη μαςΔύο κόσμοι με απόσταση λίγων χιλιομέτρων στη Χαλκιδική. Δύο κόσμοι που τελικά ενώθηκαν, στις παρυφές της ανάπτυξης των αστυνομικών δυνάμεων, προς τέρψη του τηλεοπτικού κοινού που αρέσκεται στα θεάματα και προς ικανοποίηση των ελληνικών καναλιών που επιτέλους έκαναν χρήση της προετοιμασίας για ζωντανές συνδέσεις από την καρδιά των γεγονότων.


Συνέχεια…
| Η άποψη μας( 18.06.2003 13:29 )
Αλγεινή εντύπωση, πέρα από τεράστιες πολιτικές της διαστάσεις, προκαλεί η όλη υπόθεση τής παραίτησης από τα αξιώματά τους τών στενότατων συνεργατών τού Πρωθυπουργού Στέφανου Μανίκα και Μιχάλη Νεονάκη. Αλγεινή εντύπωση διότι τώρα θυμήθηκαν να επικαλεσθούν λόγους ευθιξίας, αλλά και διότι επέλεξαν να διατηρήσουν το βουλευτικό τους αξίωμα και, άρα, την βουλευτική τους ασυλία.


Συνέχεια…
| Η άποψη μας«Ενέδωσαν στη γοητεία της μπουρζουαζίας. . .» υποστηρίζει για τους συνάδελφους του ο Θόδωρος Πάγκαλος στην συνέντευξη που έδωσε στην εφημερίδα «Τα Νέα». Ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ. Από τη μία πλευρά ασκεί κριτική στην πολιτική του ΠΑΣΟΚ από την άλλη καλύπτει τον πρωθυπουργό.


Συνέχεια…
| Η άποψη μας
<< Previous  1  2  3  4  5  6  | < 7 >  8  9  10  Next >>
Home
/
Print
/
Site Map
/
Επικοινωνία

Εχουμε αυτό που είμαστε. . . (Κ. Βέρρος)
( 30.06.2007 )

Παλαιότερα άρθρα


Θύματα, ήρωες, ευσυνείδητοι και οι άλλοι (Κ. Βέρρος)

Εθνική τραγωδία και σκύλευση θυμάτων (Κ. Βέρρος)

Πολιτικές, προεκλογικές ¨ομορφιές¨ (Κ. Βέρρος)

Είναι και είμαστε αδιόρθωτοι. . . (Κ. Βέρρος)

Προεκλογικός λόγος και επιχειρήματα (Κ. Βέρρος)

Εκλογές για αυτοδύναμη κυβέρνηση (Κ. Βέρρος)

Ομηροι αγκυλώσεων και κρατισμού (Κ. Βέρρος)

Γιατί τώρα οι παροχές;; (Κ. Βέρρος)

Παλαιότερα άρθραΑποτελέσματα

ΔημοσκοπήσειςΕΓΓΡΑΦΗ

ΔΙΑΓΡΑΦΗ