Ευρωπαϊκή Ένωση

0


Ευρωπαϊκή Ένωση

( 09.05.2004 11:34 )
¨Η Αριστερά μπορεί και πρέπει να αλλάξει την Ε.Ε.¨
Τν εποχή της βαρβαρότητας των πολέμων στο Ιράκ, την Παλαιστίνη και αλλού η Αριστερά καλείται να εμπνευστεί και να δώσει νέους αγώνες για την ελευθερία και τα ανθρώπινα δικαιώματα. Την θέση αυτή διατύπωσε ο πρόεδρος του Συνασπισμού, Νίκος Κωνσταντόπουλος, στο ιδρυτικό συνέδριο του Ευρωπαϊκού Αριστερού Κόμματος που πραγματοποιήιηκε στην Ρώμη με τη συμμετοχή εκπροσώπων κομμάτων της Αριστεράς από 13 χώρες.


Εκκληση Κωνσταντόπουλου στο συνέδριο
| Ευρωπαϊκή ΈνωσηΚωδικός ¨Μαύρο Ξημέρωμα¨. Πρόκειται για μία άσκηση επί χάρτου στις Βρυξέλλες την οποία παρακολούθησαν ανώτατοι αξιωματούχοι του ΝΑΤΟ και της Ε.Ε. με θέμα τρομοκρατικό χτύπημα της Αλ Κάϊντα με πυρηνικά στα κεντρικά γραφεία του ΝΑΤΟ στις Βρυξέλλες και θύματα 40.000 νεκρούς.


Πυρηνική απειλή στην καρδιά της Ε.Ε.
| Ευρωπαϊκή ΈνωσηΘετική εξέλιξη θεωρούν διπλωματικοί κύκλοι της Ουάσιγκτον την ένταξη των δέκα νέων κρατών στην Ε.Ε. Κι αυτό γιατί είναι φιλοαμερικανικές ή όπως τις χαρακτήρισε ο υπουργός Αμυνας, Ντόναλντ Ράμσφελντ, αποτελούν τη ¨νέα Ευρώπη¨.


Ιστορική φάση στις διατλαντικές σχέσεις
| Ευρωπαϊκή Ένωση( 02.05.2004 11:34 )
Οικογενειακή φωτογραφία των ¨25¨ στο Δουβλίνο
Mια νέα σελίδα για την γηραιά ήπειρο γύρισε στο Δουβλίνο με την επισφράγιση της ένταξης δέκα νέων κρατών-μελών στην Ευρωπαϊκή Ενωση. Ο προεδρεύων ιρλανδός πρωθυπουργός, Μπέρι Αχερν και κορυφαίοι ευρωπαίοι αξιωματούχοι κάνουν λόγο για σημαντικές δυσκολίες που θα αντιμετωπίσει η διευρυμένη κοινότητα στη νέα εποχή.


Επεισοδιακές διαδηλώσεις
| Ευρωπαϊκή ΈνωσηΗ πρώτη Μαϊου 2004 είναι η ημερομηνία όπου και τυπικά ολοκληρώνεται η μεγαλύτερη διεύρυνση που πραγματοποιήθηκε ποτέ στην ιστορία της Ευρωπαϊκής Ενωσης. Τα δεκα νέα κράτη-μέλη είναι η Κύπρος, η Μάλτα, η Ουγγαρία, η Τσεχία, η Σλοβακία, η Σλοβενία, η Πολωνία και οι χώρες της Βαλτικής, Λιθουανία, Εσθονία και Λετονία.


Μια διεύρυνση χωρίς προηγούμενο
| Ευρωπαϊκή ΈνωσηΒρετανοί επιστήμονες επεσήμαναν ότι η Ευρωπαϊκή Ενωση θα αντιμετωπίσει σοβαρά προβλήματα στον τομέα της υγείας με την ένταξη 10 νέων χωρών μελών στην κοινότητα.


Συζήτηση για τα μέτρα πρόληψης
| Ευρωπαϊκή Ένωση( 07.04.2004 12:35 )
Στην δημοσιότητα δίνεται σήμερα η εαρινή έκθεση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την Οικονομία για τα κράτη-μέλη της Ε.Ε. Η έκθεση αναμένεται να επιβεβαιώσει τη δεινή δημοσιονομική κατάσταση της ελληνικής οικονομίας και τις προβλέψεις για το ύψος του ελλείμματος.


Σύσκεψη στο Μαξίμου
| Οικονομία( 01.04.2004 12:08 )
Τον κίνδυνο τα αντιτρομοκρατικά κατασταλτικά μέτρα που εφαρμόζονται στην Ευρώπη να χρησιμοποιηθούν ως Δούρειος ίππος για την καταστρατήγηση θεμελιωδών ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ελευθεριών και να οδηγήσουν σε μια κοινωνία όπου η προσωπική ζωή δεν θα είναι πλέον ένα απόρθητο κάστρο, επισείει η ευρωβουλευτής του ΠΑΣΟΚ, Αννα Καραμάνου, με παρέμβασή της στο ευρωκοινοβούλιο.


¨Ενισχύεται η τρομοκρατία¨
| Ευρωπαϊκή Ένωση( 26.03.2004 19:56 )
Πρόσθετα μέτρα κατά της τρομοκρατίας έλαβε στην Εαρινή της Σύνοδο η Ευρωπαϊκή Ενωση. Αποφασίστηκε ο διορισμός ειδικού συντονιστή, η αναβάθμιση των υφιστάμενων υπηρεσιών της Europol και του Σώματος Ευρωπαίων Εισαγγελέων και Δικαστών (Eurojustice) και η ανταλλαγή πληροφοριών μεταξύ των μυστικών υπηρεσιών των κρατών-μελών της Ε.Ε.


Τι αναφέρει το κείμενο της Συνόδου
| Ευρωπαϊκή Ένωση( 26.03.2004 18:46 )
Μια αγαπημένη οικογένεια είναι η Ευρώπη των 25. Λίγες εβδομάδες πριν από την επίσημη ένταξη των 10 νέων μελών η σύνοδος κορυφής των Βρυξελλών είχε το επιδιωκόμενο αποτέλεσμα: Να βγει προς τα έξω μία εικόνα αγαπημένων εταίρων που συνεργάζονται άψογα σε όλα τα θέματα. Βεβαίως όλα θα κριθούν εκ του αποτελέσματος.


Τρομοκρατία και οικονομία τα βασικά θέματα
| Ευρωπαϊκή Ένωση( 26.03.2004 13:46 )
Τη συνεχιζόμενη βούληση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής να προσφέρει τη βοήθειά της για μια ταχεία λύση του Κυπριακού που θα βρίσκεται εντός του πλαισίου του κεκτημένου, καλοσωρίζει το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο, στο κείμενο των συμπερασμάτων της Συνόδου. Συναντήσεις με τον ύπατο εκπρόσωπο της Ε.Ε. για την εξωτερική πολιτική, Χαβιέ Σολάνα και τον αρμόδιο επίτροπο για την διεύρυνση, Γκίντερ Φερχόϊγκεν, είχε σήμερα ο πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής, στο περιθώριο των εργασιών της Συνόδου.


Επαφές Καραμανλή
| Ευρωπαϊκή Ένωση( 26.03.2004 09:08 )
Το Κυπριακό τίθεται σήμερα επί τάπητος στο συμβούλιο αρχηγών κρατών και κυβερνήσεων της Ε.Ε. στις Βρυξέλλες, μετά από πρωτοβουλία της ελληνικής διπλωματίας. Ούτε σημαντικές, ούτε μόνιμες πρέπει να είναι οι παρεκκλίσεις της λύσης του Κυπριακού από το κοινοτικό δίκαιο για τη διακίνηση προσώπων, κεφαλαίων και αγαθών, διεμήνυσε ο πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής, κατά τη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε χθες βράδυ, μετά τη λήξη της πρώτης ημέρας της συνόδου.


Κυπριακό, τρομοκρατία, ευρωσύνταγμα, απασχόληση
| Ευρωπαϊκή Ένωση( 26.03.2004 07:55 )
Ο προεδρεύων του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Ιρλανδός πρωθυπουργός, Μπέρτι Αχερν ανακοίνωσε ότι στη σύνοδο κορυφής των Βρυξελλών συμφωνήθηκε να ξαναρχίσουν άμεσα οι διαπραγματεύσεις για το Ευρωπαϊκό Σύνταγμα.


Δύσκολες συνομιλίες ενόψει
| Ευρωπαϊκή Ένωση( 23.03.2004 22:55 )
Ευεργετική για τη χώρα μας χαρακτήρισε την προθεσμία που πήρε η συζήτηση για την ΚΑΠ, στο έκτακτο συμβούλιο των υπουργών Γεωργίας της Ε.Ε., που θα πραγματοποιηθεί στις 19-20 Απριλίου στο Λουξεμβούργο. Οι αποφάσεις για τα τρία εθνικά προϊόντα, το λάδι, το βαμβάκι και τον καπνό θα ληφθούν στο τακτικό συμβούλιο στις 26 και 27 Απριλίου.


Συνάντηση με Φίσλερ
| Οικονομία( 22.03.2004 14:45 )
Την πρώτη μάχη της και μάλιστα ιδιαίτερα δύσκολη δίνει η κυβέρνηση σε ευρωπαϊκο επίπεδο στο Συμβούλιο Υπουργών Γεωργίας που διεξάγεται σήμερα στις Βρυξέλλες, για τρία εθνικά προϊόντα, το λάδι, το βαμβάκι και τον καπνό. Η Κομισιόν προτείνει την μείωση των επιδοτήσεων σε αυτά τα προϊόντα από το 2009, ανατρέποντας τις αποφάσεις του περασμένου Ιουνίου.


¨Μάχη με άνισους όρους¨
| Ευρωπαϊκή Ένωση( 18.03.2004 14:44 )
Η επιτροπή του Ευρωκοινοβουλίου για τις ατομικές ελευθερίες του πολίτη υιοθέτησε σήμερα με μεγάλη πλειοψηφία απόφαση με την οποία επικρίνεται η Ευρωπαική Επιτροπή διότι συμφώνησε να διαβιβάζει στην Ουάσινγκτον προσωπικά δεδομένα επιβατών αεροσκαφών, όπως αριθμούς πιστωτικών καρτών και τηλεφώνων, με σκοπό την αποτροπή τυχόν τρομοκρατικών ενεργειών.


Μη δεσμευτική απόφαση
| Ευρωπαϊκή ΈνωσηΗ Ευρωπαϊκή Επιτροπή προτείνει την επίσπευση της δράσης της ΕΕ για την καταπολέμηση της παιδικής πορνογραφίας, του ρατσισμού και των ανεξέλεγκτων ηλεκτρονικών μηνυμάτων, γνωστών ως «spam», στο διαδίκτυο.


Πρόγραμμα «Safer Internet plus»
| Ευρωπαϊκή ΈνωσηΟι Ευρωπαίοι πολίτες τάσσονται σαφώς υπέρ μιας κοινής πολιτικής ασύλου και μετανάστευσης: Το 56% των πολιτών αναγνωρίζουν την οικονομική σκοπιμότητα της εισροής μεταναστών και το 66% επιθυμούν ίσα δικαιώματα για τους νόμιμους μετανάστες. Ωστόσο, το 80% υποστηρίζουν την ενίσχυση του ελέγχου εισδοχής στην ΕΕ υπηκόων τρίτων χωρών.


υπέρ μιας κοινής πολιτικής ασύλου και μετανάστευση
| Ευρωπαϊκή Ένωση( 28.01.2004 12:08 )
¨Πολύ θετική στάση¨ του Ερντογάν, διαπιστώνει ο Ρομάνο Πρόντι
Εφικτή θεωρεί την επίτευξη λύσης στο Κυπριακό πριν από την 1η Μαϊου, ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ρομάνο Πρόντι, δηλώνοντας πως έχει πειστεί ότι ο τούρκος πρωθυπουργός έχει κατανοήσει ότι δεν υπάρχει άλλο σημείο εκκίνησης από το σχέδιο Ανάν. Ο πρόεδρος της Κομισιόν θα συναντηθεί σήμερα με τον γ.γ. του ΟΗΕ στις Βρυξέλλες.


Ψήφισμα του Συμβουλίου της Ευρώπης
| Ευρωπαϊκή ΈνωσηΓυναίκα με μπούργκα
Εκστρατεία ενημέρωσης με κύριο θέμα τον αποκλεισμό γυναικών-αθλητριών από την Ολυμπιάδα, από πολλές χώρες, λόγω αναχρονιστικών αντιλήψεων και θρησκευτικών παραδόσεων, διοργανώνει η οργάνωση ¨Ατλάντα-Σίδνεϋ-Αθήνα¨, με την αμέριστη συμπαράσταση της προέδρου της Επιτροπής Δικαιωμάτων των Γυναικών του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου κ. Αννας Καραμάνου.


¨Κόκκινη κάρτα¨ στα ισλαμικά κράτη
| Ευρωπαϊκή Ένωση
<< Previous  1  2  3  4  5  6  | < 7 >  8  9  10  11-13  Next >>
Home
/
Print
/
Site Map
/
Επικοινωνία

Εχουμε αυτό που είμαστε. . . (Κ. Βέρρος)
( 30.06.2007 )

Παλαιότερα άρθρα


Θύματα, ήρωες, ευσυνείδητοι και οι άλλοι (Κ. Βέρρος)

Εθνική τραγωδία και σκύλευση θυμάτων (Κ. Βέρρος)

Πολιτικές, προεκλογικές ¨ομορφιές¨ (Κ. Βέρρος)

Είναι και είμαστε αδιόρθωτοι. . . (Κ. Βέρρος)

Προεκλογικός λόγος και επιχειρήματα (Κ. Βέρρος)

Εκλογές για αυτοδύναμη κυβέρνηση (Κ. Βέρρος)

Ομηροι αγκυλώσεων και κρατισμού (Κ. Βέρρος)

Γιατί τώρα οι παροχές;; (Κ. Βέρρος)

Παλαιότερα άρθραΑποτελέσματα

ΔημοσκοπήσειςΕΓΓΡΑΦΗ

ΔΙΑΓΡΑΦΗ