Διεθνή

0


Διεθνή

( 11.11.2003 13:44 )
Διεκόπη επειγόντως σήμερα η λειτουργία του πυρηνικού σταθμού του Βολγκοντόσκ στη νότια Ρωσία, εξαιτίας άγνωστων τεχνικών προβλημάτων που παρουσίασε, σύμφωνα με το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων Ιτάρ-Τας, που επικαλείται πηγές του σταθμού.


Συνέχεια…
| Διεθνή



( 11.11.2003 11:44 )
Η νέα βομβιστική επίθεση στο Ιράκ, η αυτοδιάλυση του κόμματος των Κούρδων της Τουρκίας και οι συλλήψεις υπόπτων για το μακελειό στο Ριάντ της Σαουδικής Αραβίας είναι οι σημαντικότερες ειδήσεις από τη διεθνή ειδησεογραφία.


Τι συμβαίνει σήμερα στον κόσμο
| Διεθνή



( 11.11.2003 09:50 )
Δρακόντεια μέτρα ασφαλείας ενόψει του Ραμαζανιού λαμβάνει η σαουδαραβική κυβέρνηση. Η ιερή γιορτή για τους μουσουλμάνους θα διεξαχθεί φέτος ύπο το κράτος φόβου ενός νέου τρομοκρατικού χτυπήματος. Σύμφωνα με σαουδάραβα αξιωματούχο ασφαλείας, τουλάχιστον 5.000 στρατιώτες και αστυνομικοί έχουν αναπτυχθεί στη Μέκκα, στη δυτική Σαουδική Αραβία, προκειμένου να προστατέψουν τις εκατοντάδες χιλιάδες των προσκυνητών που θα συρρεύσουν για το ιερό προσκύνημα.


Τρόμος και προσευχή
| Διεθνή



( 10.11.2003 17:37 )
Ο τρόπος που έδρασαν οι τρομοκράτες παραπέμπει στην Αλ Κάϊντα
Τους 17 έφθασαν οι νεκροί του μακελειού στο Ριάντ και τους 122 οι τραυματίες, σύμφωνα με νεότερο απολογισμό των σαουδαραβικών αρχών. Το νέο αυτό λουτρό αίματος, μετά από εκείνο του περασμένου Μαϊου όπου 35 άνθρωποι σκοτώθηκαν από βομβιστικές επιθέσεις αυτοκτονίας σε πολυτελή προάστια, επιτείνει τους φόβους ότι ο Οσάμα μπιν Λάντεν έχει βάλει στο στόχαστρο τη Σαουδική Αραβία και την αποσταθεροποίηση του βασιλικού καθεστώτος. Αυτό παραδέχθηκε και ο αμερικανός υφυπουργός Αμυνας Ριτσαρντ Αρμιτάτζ, καταφθάνοντας χθες στο Ριάντ. Μόνο τυχαίο δεν θεωρείται άλλωστε το γεγονός, παραμονές της άφιξης στη χώρα εκατοντάδων χιλιάδων μουσουλμάνων για το ιερό προσκύνημα στη Μέκκα.


Αδυσώπητο το κυνηγητό του Λάντεν
| Διεθνή



( 10.11.2003 15:16 )
Κούρδοι Πεσμεργκά συμμαχούν με τους Αμερικανούς
Συγκρούσεις ανάμεσα σε Κούρδους αντάρτες της Τουρκίας και αμερικανικές δυνάμεις στο βόρειο Ιράκ σημειώθηκαν χθες, ανακοίνωσε ο τούρκος υπουργός Εξωτερικών, Αμπντουλάχ Γκιούλ.


Συλλήψεις Κούρδων στην Κων/πολη
| Διεθνή



( 10.11.2003 11:09 )
Οι φόβοι για νέες επιθέσεις στη Σαουδική Αραβία, με στόχο την αποσταθεροποίηση του καθεστώτος και οι νέες απώλειες των αμερικανών στο Ιράκ, κυριαρχούν σήμερα στη διεθνή ειδησεογραφία.


Τί συμβαίνει σήμερα στον κόσμο
| Διεθνή



( 08.11.2003 10:10 )
Ελικόπτερο Black Hawk
Αμερικανός αξιωματικός επιβεβαίωσε σήμερα ότι το αμερικανικό ελικόπτερο ¨Μπλακ Χόουκ¨ που συνετρίβη χθες στο Τικρίτ, καταρρίφθηκε από επίγεια πυρά, με αποτέλεσμα να σκοτωθούν και οι έξι επιβαίνοντες. Πρόκειται για την τρίτη πτώση αμερικανικού ελικοπτέρου μέσα σε δύο εβδομάδες στο Ιράκ. Το περιστατικό συνέβη λίγο μετά την επιμνημόσυνη δέηση για τους 16 πεζοναύτες οι οποίοι σκοτώθηκαν την Κυριακή, σε κατάρριψη ελικοπτέρου Σινούκ μετά από επίθεση με ρουκέτες.


Ατακτη υποχώρηση της Τουρκίας από το Ιράκ
| Διεθνή



Η συντριβή αμερικανικού ελικοπτέρου κοντά στην πόλη Τικρίτ, στο Ιράκ, κατά την οποία έχασαν την ζωή τους και οι 6 επιβάτες του ελικοπτέρου, κυριαρχεί στην σηερινή διεθνή ειδησεογραφία.


Διαβάστε Περισσότερα
| Διεθνή



( 07.11.2003 10:45 )
¨Η σταθερότητα δεν αγοράζεται σε βάρος της ελευθερίας¨
Με αναφορές στην Ελλάδα και απολογίες για το μερίδιο ευθύνης των Ηνωμένων Πολιτειών στην έλλειψη ελευθερίας μέσω υποστήριξης αυταρχικών καθεστώτων, εμφανίστηκε ο αμερικανός πρόεδρος Τζορτζ Μπους σε ομιλία του με θέμα τη δημοκρατία. ¨Οπως υπερασπιστήκαμε την Ελλάδα το 1947 έτσι θα υπερασπιστούμε και το Ιράκ και το δικαίωμα του ιρακινού λαού σε ελεύθερες εκλογές¨, είπε.


¨Κρίσιμη η κατάσταση στο Ιράκ¨
| Διεθνή



Δύο Αμερικανοί και ένας Πολωνός έχασαν την ζωή τους σε επιθέσεις Ιρακινών ανταρτών στην πόλη Χουσαϊμπάχ και Μαχμουντίγια. Ο πρόεδρος Μπους προειδοποίησε ότι οι αμερικανικές δυνάμεις θα συνεχίσουν την αποστολή τους, παρά τις απώλειες.


Τι συμβαίνει σήμερα στον κόσμο
| Διεθνή



( 06.11.2003 11:41 )
Το νέο θερμοπυρηνικό όπλο είναι από τα …¨έξυπνα¨
Το πρόγραμμα των ¨μίνι¨ πυρηνικών πυραύλων, ενός νέου τύπου όπλου που μπορεί να διεισδύει στο έδαφος και να καταστρέφει πυρηνικά καταφύγια, βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη στις ΗΠΑ. Ενα νέο νομοσχέδιο που θα παρέχει στον Τζορτζ Μπους τα απαραίτητα κονδύλια προκειμένου να προχωρήσει η μελέτη των όπλων αυτών, αναμένεται να εγκρίνουν η Βουλή των Αντιπροσώπων και η Γερουσία.


Αντιδράσεις για το πρόγραμμα
| Διεθνή



Τρεις εκρήξεις σημειώθηκαν σήμερα στο γενικό επιτελείο των ΗΠΑ, στην Μοσούλη. Η Ουάσιγκτον ανακοίνωσε ότι προέβη στην σύλληψη δύο Ιρακινών πρώην στρατηγών, οι οποίοι ήταν ύποπτοι για την οργάνωση και χρηματοδότηση επιθέσεων εναντίον των κατοχικών δυνάμεων. Παράλληλα, η Συρία ζήτησε την απόσυρση των αμερικανικών δυνάμεων από το Ιράκ, τονίζοντας ότι ο κίνδυνος των τρομοκρατικών επιθέσεων αυξήθηκε μετά την αμερικανική κατοχή της χώρας.


Τι συμβαίνει σήμερα στον κόσμο
| Διεθνή



( 04.11.2003 20:20 )
Την προσωρινή ανάκληση του διπλωματικού προσωπικού στην Βαγδάτη ανακοίνωσε η Μαδρίτη μετά τις φονικές επιθέσεις του τελευταίου τριημέρου.


Νέες επιθέσεις
| Διεθνή



Παραιτήθηκε από την θέση του ο πρόεδρος και γενικός διευθυντής της ρωσικής πετρελαϊκής εταιρίας YUKOS, Μιχαήλ Χοντορκόφσκι. Ο Χοντορκόφσκι κρατείτο από τις ρωσικές Αρχές περίπου δέκα ημέρες, με την κατηγορία της φοροδιαφυγής και απάτης.


Τι συμβαίνει σήμερα στον κόσμο
| Διεθνή



Κι άλλοι νεκροί Αμερικανοί…
Τουλάχιστον 16 Αμερικανοί στρατιώτες έχασαν την ζωή τους στο Ιράκ, σε μπαράζ επιθέσεων Ιρακινών ανταρτών, επαληθεύοντας την προειδοποίησή τους ότι η σημερινή θα είναι ¨ημέρα αντίστασης¨ κατά των κατοχικών δυνάμεων.


Ηταν ημέρα αντίστασης
| Διεθνή



( 02.11.2003 19:28 )
Και άλλοι νεκροί Αμερικανοί…
Νέα τραγωδία έπληξε τις αμερικανικές στρατιωτικές δυνάμεις στο Ιρακ. Πύραυλος, που εκτόξευσαν αντάρτες, έπληξε στρατιωτικό μεταγωγικό ελικόπτερο τύπου ΣΙΝΟΥΚ, με αποτέλεσμα τον θάνατο 15 στρατιωτών και τον τραυματισμό 21. Το ελικόπτερο κατερρίφθη στην Αμαρίγια προάστιο της Φελούτζα.


Κατέρριψαν μεταγωγικό ελικόπτερο
| Διεθνή



Συνεχίζονται τα αιματηρά επεισόδια στο Ιράκ. Δύο Αμερικανοί έχασαν την ζωή τους και άλλοι δύο τραυματίστηκαν από έκρηξη βόμβας στην Μοσούλη, ενώ λίγη ώρα νωρίτερα 14 Ιρακινοί σκοτώθηκαν κατά την διάρκεια συμπλοκών με Αμερικανούς στρατιώτες σε προάστιο δυτικά της Βαγδάτης.


¨Κλιμακώνεται η ένταση¨
| Διεθνή



Η κλιμακούμενη ένταση στο Ιράκ δεσπόζει για άλλη μια μέρα στη διεθνή ειδησεογραφία.


Τι συμβαίνει σήμερα στον κόσμο
| Διεθνή



( 31.10.2003 19:23 )
Σε συναγερμό και συνεχή επαγρύπνιση βρίσκονται τόσο οι Αμερικανοι όσο και οι Αυστραλοι στον Ιρακ μετά τις προειδοποιησεις των χωρών τους για ενδεχόμενες νεες τρομοκρατικές επιθεσεις στη Βαγδάτη.


Σε επαγρυπνιση Αμερικανοί και Αυστραλοί
| Διεθνή



Αλλη μια υπεραιωνόβια γιαγιά από την Ιαπωνία έφυγε από τον μάταιο τούτο κόσμο. Κατά τ΄άλλα η ένταση στο Ιράκ καλά κρατεί…


Τι συμβαίνει σήμερα στον κόσμο
| Διεθνή




<< Previous  41-50  51-60  | < 61 >  62  63  64  65  66  67  68  69  70  71-80  81-90  Next >>
Home
/
Print
/
Site Map
/
Επικοινωνία













Αλλαγή Φρουράς
( 13.03.2005 )

Παλαιότερα άρθρα


Για γέλια και για κλάμματα (Κ. Βέρρος)

Ελλάς των νεοελλήνων και του παραλόγου (Κ. Βέρρος)

Πότε θα ξυπνήσουν; (Κ. Βέρρος)

Πληρώνουμε τα σπασμένα (Κ. Βέρρος)

Οι συνέπειες της διεύρυνσης (Κ. Βέρρος)

Εμφαση στην οικονομία (Κ. Βέρρος)

Ασάφεια ως προς τη νέα αλλαγή (Κ. Βέρρος)

Από περιπέτεια σε περιπέτεια. . . (Κ. Βέρρος)

Παλαιότερα άρθρα



Αποτελέσματα

Δημοσκοπήσεις







ΕΓΓΡΑΦΗ

ΔΙΑΓΡΑΦΗ