Ολυμπιακή «ταλαιπωρία»

0


Ολυμπιακή «ταλαιπωρία»Home

Η άποψη μας
Το θέμα της Ολυμπιακής Αεροπορίας έχει ταλαιπωρήσει τη χώρα μας σε πολύ μεγάλο βαθμό. Ίσως γιατί η έννοια του φορολογούμενου στην Ελλάδα είναι υποβαθμισμένη και κανείς δεν μας δίνει λογαριασμό πού πάνε τα χρήματα που πληρώνουμε. Οι ελληνικές κυβερνήσεις δεν λογοδοτούν σε κανέναν ό,τι και να κάνουν. Μπορούν να αγοράζουν εξοπλισμούς απ’ όπου θέλουν, μπορούν να σέρνουν έναν ολόκληρο λαό στο «χρηματιστηριακό τζόγο», να προσλαμβάνουν εκατομμύρια δημοσίους υπαλλήλους, να εμπλέκονται σε σκάνδαλα. Η ατιμωρησία και η ασυδοσία εξασφαλίζει τους εμπλεκόμενους πολιτικούς, να μπορούν να λειτουργούν ανενόχλητα και να απολαμβάνουν το «πλιάτσικο» από το υστέρημα του ελληνικού λαού.


Η Ολυμπιακή Αεροπορία στα χέρια ενός ικανού επιχειρηματία θα ήταν κερδοφόρα επιχείρηση. Για το κράτος αποδείχθηκε γάγγραινα. Δεν είναι τυχαίο που ακόμη και με όλα τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η εταιρία, αλλά και με τα πρόστιμα που επιβάλει η ευρωπαϊκή ένωση, το ενδιαφέρον από επιχειρηματίες είναι έντονο. Εδώ που έχουμε φτάσει, μετά από την κατασπατάληση των πόρων της εταιρίας σε άχρηστους μισθούς και σε εκατομμύρια αποζημιώσεις στις καθυστερήσεις των πτήσεων, το «προβληματικό» αυτό κομμάτι δεν μπορεί να εξυγιανθεί. Και να το πούμε διαφορετικά, ο Έλληνας φορολογούμενος δεν είναι συνεταίρος σε αυτή την εταιρία. Δεν του χορηγήθηκε ποτέ ούτε ένα εισιτήριο. Αντίθετα, περίμενε ατελείωτες ώρες στα αεροδρόμια της Ελλάδας και του εξωτερικού χάνοντας χρόνο και χρήμα. Έμεινε έξω από πολλές πτήσεις για ικανοποιηθούν ρουσφέτια σε πρόσωπα που δεν είχαν εισιτήριο.


Οι τονωτικές ενέσεις του κράτους στην Ολυμπιακή Αεροπορία τα τελευταία χρόνια ήταν βασισμένες σε πρόχειρα σχέδια, χωρίς μακρόπνοη στρατηγική και είχαν σκοπό να συγκαλύψουν πρόχειρα καταστάσεις, μεταθέτοντας το πρόβλημα. Η τωρινή κυβέρνηση πρέπει να καταλάβει ότι δεν μπορούν ένα εκατομμύριο Έλληνες να δουλεύουν από το πρωί μέχρι το βράδυ για να ζουν τα άλλα εννιά εκατομμύρια, γιατί ακόμη κι αν το θέλουν, δεν φτάνουν.


Πρέπει να γίνει κατανοητό ότι οι θέσεις στις δημόσιες υπηρεσίες δεν φτιάχτηκαν για να κάνουν κάποιοι ισόβιες διακοπές και να ασχολούνται με χόμπι για να καλύψουν την έλλειψη δημιουργικότητας που έχουν από την απραξία. Αρκετά με την «ολυμπιακή ταλαιπωρία».Home
/
Print
/
Site Map
/
Επικοινωνία
Εχουμε αυτό που είμαστε. . . (Κ. Βέρρος)
( 30.06.2007 )

Παλαιότερα άρθρα


Θύματα, ήρωες, ευσυνείδητοι και οι άλλοι (Κ. Βέρρος)

Εθνική τραγωδία και σκύλευση θυμάτων (Κ. Βέρρος)

Πολιτικές, προεκλογικές ¨ομορφιές¨ (Κ. Βέρρος)

Είναι και είμαστε αδιόρθωτοι. . . (Κ. Βέρρος)

Προεκλογικός λόγος και επιχειρήματα (Κ. Βέρρος)

Εκλογές για αυτοδύναμη κυβέρνηση (Κ. Βέρρος)

Ομηροι αγκυλώσεων και κρατισμού (Κ. Βέρρος)

Γιατί τώρα οι παροχές;; (Κ. Βέρρος)

Παλαιότερα άρθραΑποτελέσματα

ΔημοσκοπήσειςΕΓΓΡΑΦΗ

ΔΙΑΓΡΑΦΗ