Το «θαύμα» των μεταφορών

0


Το «θαύμα» των μεταφορώνHome

Η άποψη μαςΠριν από 92 χρόνια μία τοπική εφημερίδα της Χίου ανέφερε ένα θαύμα για την περιοχή. Ένα πλοίο θα ένωνε το νησί με τον Πειραιά σε εννέα ώρες. Το θαύμα συνεχίστηκε για έναν περίπου αιώνα. Τα πλοία μέχρι και πριν λίγες ημέρες έκαναν για να φτάσουν στο νησί περίπου εννέα ώρες. Μοναδική εξαίρεση οι καλοκαιρινοί μήνες, που έμπαινε στη γραμμή και το πλοίο «Κεντέρης».Τα παραδείγματα τριτοκοσμικής αντιμετώπισης των νησιών μας από την πολιτεία και από τις αλά κάρτ συμφωνίες με τους πλοιοκτήτες δεν έχουν τέλος. Το ελληνικό κράτος συνεχίζει να εμφανίζεται ανίκανο να λύσει τα προβλήματα που ταλανίζουν τον Έλληνα πολίτη σε όλες τις περιπτώσεις. Στο θέμα της Ολυμπιακής, που θεωρητικά έχει τον απόλυτο έλεγχο, δεν μπορεί να δώσει λύση και διασύρεται διεθνώς. Στο θέμα της ακτοπλοΐας, τα μικροσυμφέροντα και τα «φέουδα» προκαλούν τεράστια εμπόδια για να δοθεί λύση στις απομακρυσμένες περιοχές της χώρας, που σφύζουν από τουρισμό το καλοκαίρι, δίνοντας ανυπολόγιστη βοήθεια στην ελληνική οικονομία που εξαρτάται άμεσα από τον τουρισμό. Οι κάτοικοι των περισσοτέρων νησιών αισθάνονται απομονωμένοι και τις περισσότερες φορές αναγκάζονται να εγκαταλείπουν τον τόπο τους. Το χειμώνα οι επιχειρήσεις τους μαραζώνουν και οι δουλειές τους κλείνουν, αφού κανείς δεν ρισκάρει να επισκεφτεί ένα νησί με προβληματική πρόσβαση χωρίς καθημερινά δρομολόγια.


Οι υπουργοί μεταφορών και ναυτιλίας δεν έχουν δώσει λύση σε κάτι που θα έπρεπε να αποτελεί πρώτη προτεραιότητα από την στιγμή που αναλαμβάνουν τους υπουργικούς θώκους. Τώρα το θέμα της Ολυμπιακής Αεροπορίας είναι της «μόδας». Οι τηλεοπτικοί σταθμοί φιλοξενούν τους «υπεύθυνους πολιτικούς» που ξέρουν καλά το παιχνίδι με τα παράθυρα και τη «δήθεν» ενημέρωση και απλά περιμένουν καρτερικά να περάσει η μπόρα, να κουραστούν οι τηλεθεατές και ένα άλλο «άλυτο» πρόβλημα να πάρει τη σκυτάλη.


Οι μεταφορές στην Ελλάδα πρέπει να αποτελέσουν αιχμή του δόρατος σε μία κυβέρνηση που θεωρεί προτεραιότητα τον τουρισμό. Τουριστική ανάπτυξη σημαίνει υψηλή ποιότητα μεταφορικών παροχών.Home
/
Print
/
Site Map
/
Επικοινωνία
Εχουμε αυτό που είμαστε. . . (Κ. Βέρρος)
( 30.06.2007 )

Παλαιότερα άρθρα


Θύματα, ήρωες, ευσυνείδητοι και οι άλλοι (Κ. Βέρρος)

Εθνική τραγωδία και σκύλευση θυμάτων (Κ. Βέρρος)

Πολιτικές, προεκλογικές ¨ομορφιές¨ (Κ. Βέρρος)

Είναι και είμαστε αδιόρθωτοι. . . (Κ. Βέρρος)

Προεκλογικός λόγος και επιχειρήματα (Κ. Βέρρος)

Εκλογές για αυτοδύναμη κυβέρνηση (Κ. Βέρρος)

Ομηροι αγκυλώσεων και κρατισμού (Κ. Βέρρος)

Γιατί τώρα οι παροχές;; (Κ. Βέρρος)

Παλαιότερα άρθραΑποτελέσματα

ΔημοσκοπήσειςΕΓΓΡΑΦΗ

ΔΙΑΓΡΑΦΗ