Η άποψη μας

0


Η άποψη μας

( 25.01.2007 13:40 )
ΤΡΙΑ είναι τα θέματα που απασχολούν την επικαιρότητα των τελευταίων ημερών. Πρώτο σε σημασία, βεβαίως, η επίσημη ανάληψη της ευθύνης για την επίθεση στην Πρεσβεία των ΗΠΑ από τον ¨Επαναστατικό Αγώνα¨, δεύτερο η κατάσταση στην Παιδεία και τρίτο η δημοπράτηση των βασιλικών αντικειμένων, ή κειμηλίων αν θέλετε.


Συνέχεια…
| Ενυπόγραφα( 10.01.2007 12:55 )
ΑΡΧΙΖΕΙ λοιπόν σήμερα η συζήτηση στην Βουλή για την αναθεώρηση του Αρθρου 16 του Συντάγματος, που αφορά στα ανώτατα εκπαιδευτικά ιδρύματα. Συζήτηση, που γίνεται εν μέσω κινητοποιήσεων όλων αυτών που διαφωνούν με την αλλαγή του άρθρου αυτού και οι οποίοι προσπαθούν να παρασύρουν όλους τους υπόλοιπους ισχυριζόμενοι πως το όλο εγχείρημα γίνεται μόνον για να ανοίξει ο δρόμος στο ¨κεφάλαιο¨ να ιδρύσει ιδιωτικά πανεπιστήμια, εξέλιξη που τελικά θα οδηγήσει στην υποβάθμιση και μετέπειτα την κατάργηση των δημοσίων ΑΕΙ.


Συνέχεια…
| Ενυπόγραφα( 14.11.2006 13:55 )
ΟΙ ΚΡΑΤΙΚΟΔΙΑΙΤΟΙ συνδικαλιστές της Διδασκαλικής Ομοσπονδίας Ελλάδος (ΔΟΕ) φαίνεται πως δείχνουν ακόμη μία φορά το μεγάλο ενδιαφέρον τους και την ευαισθησία τους για τους μικρούς μαθητές των δημόσιων δημοτικών σχολείων. Μετά από έξι εβδομάδες χαμένων μαθημάτων, άνοιξαν επτέλους τα σχολεία και το βασικό πρόβλημα που ανέκυψε ήταν και είναι η αναπλήρωση των χαμένων ωρών.


Συνέχεια…
| Ενυπόγραφα( 09.11.2006 14:30 )
ΤΡΕΙΣ εξελίξεις, τρία διαφορετικά γεγονότα, που όμως μας αφορούν άμεσα : Ενδιάμεσες εκλογές για το Κογκρέσο στις ΗΠΑ, Εκθεση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την πρόοδο της ενταξιακής πορείας της Τουρκίας και, τέλος, η Φθινοπωρινή Εκθεση της Κομισιόν για την οικονομική κατάσταση της Ευρωπαϊκής Ενωσης και των κρατών μελών της.


Συνέχεια…
| Η άποψη μας( 28.11.2005 12:02 )
«Διαπλοκή», «τηλεδίκες», παραδικαστικό κύκλωμα, αλληλοκατηγορίες εκδοτών, υπόγειες διαδρομές κτλ. κτλ. Αυτή είναι η εικόνα της χώρας μας, «τηλεοπτική» ή πραγματική, εικονική ή ουσιαστική. Όλοι παρακολουθούμε μία μάχη ελεφάντων. Η «δημοσιογραφική σκόνη» που έχει σηκωθεί έχει καλύψει άλλα προβλήματα ή θέματα που ίσως έχουν περισσότερη αξία για τον πολίτη.


Συνέχεια…
| Η άποψη μας( 17.11.2005 13:15 )
Η συνταγή των τηλεοπτικών ειδήσεων απ’ ότι φαίνεται δεν αλλάζει. Ό,τι κι αν γράφεται στον Τύπο, ό,τι κι αν γίνεται, κανείς δεν συγκινείται. Έτσι κι αλλιώς, το target group που παρακολουθεί τα δελτία «ειδήσεων» δεν ενδιαφέρεται για την ουσία τους…. Νανουρισμένος ο τηλεθεατής καταναλώνει ό,τι του δίνουν σε επίπεδο fast food χωρίς να αντιλαμβάνεται ότι από αυτά που βλέπει, βλάπτει την κρίση του και σπαταλάει το λιγοστό ελεύθερο χρόνο του.


Συνέχεια…
| Η άποψη μας( 11.11.2005 11:54 )
Αυτό που δεν θέλουμε να καταλάβουμε όσοι ζούμε στο δυτικό κόσμο είναι ότι απολαμβάνουμε «ληγμένη ευημερία». Η επικράτηση του καπιταλιστικού οικονομικού συστήματος εμφάνισε ταυτόχρονα τις αδυναμίες του. Όσο μαινόταν ο «ψυχρός πόλεμος», τα καπιταλιστικά κράτη έδιναν περισσότερα κοινωνικά αγαθά στους πολίτες τους προκειμένου να ανταγωνιστούν τις κοινωνικές παροχές που διαλαλούσε ο αντίπαλος, το κομμουνιστικό μπλοκ.


Συνέχεια…
| Η άποψη μας( 11.11.2005 11:41 )
Με δανεικά σπίτια, αυτοκίνητα και «δανεική» καθημερινότητα ζει η πλειοψηφία των νοικοκυριών της χώρας μας. Σύμφωνα με την τράπεζα της Ελλάδος τα δάνεια ξεπερνούν το 33% του ΑΕΠ και οι προβλέψεις είναι αυξητικές για το μέλλον.


Συνέχεια…
| Η άποψη μας( 27.10.2005 16:11 )
Η μετάλλαξη της δημοσιογραφίας τα τελευταία χρόνια έχει φτάσει στο απροχώρητο. Ο καθένας βαφτίζει όπως τον βολεύει τι είναι είδηση, τι σημαίνει ρεπορτάζ, τι σημαίνει ενημέρωση. Οι αστέρες του τηλεοπτικού στερεώματος, βολεμένοι πίσω από τα γραφεία τους, περιμένουν κάποιος να βγάλει κάποια «είδηση», προκειμένου να την αρπάξουν και να την μετατρέψουν σε υπερπαραγωγή.


Συνέχεια…
| Η άποψη μας( 21.10.2005 10:07 )
Είμαστε σε μία χώρα που ο πιο παραγωγικός πληθυσμός της χώρας μαραζώνει στο βωμό των πολιτικών αποφάσεων των τελευταίων ετών. Πέντε εκατομμύρια έλληνες λένε τα στοιχεία πληρώνουν τους μισθούς και τις συντάξεις πεντακοσίων χιλιάδων δημοσίων υπαλλήλων. Το 50% του κρατικού προϋπολογισμού διατίθεται για αυτό το σκοπό και άλλο ένα 20% καλύπτει της προβληματικές ΔΕΚΟ. Τα ασφαλιστικά ταμεία είναι άδεια και για αυτό ενισχύονται κι αυτά από το φορολογούμενο πολίτη. Παράλληλα το εξωτερικό χρέος μεγαλώνει.


Συνέχεια…
| Η άποψη μας( 13.10.2005 13:53 )
Το φαινόμενο της «τηλε-διακυβέρνησης» της χώρας από τα τηλεοπτικά παράθυρα έχει πάρει διαστάσεις παροξυσμού. Καθημερινά κυβέρνηση και αντιπολίτευση βρίσκονται στις οθόνες των τηλεοπτικών σταθμών. Οι πολιτικοί σύρονται από εκπομπή σε εκπομπή απολογούμενοι για τις πράξεις τους. Η βουλή παίζει συμπληρωματικό η εθιμοτυπικό ρόλο. Αντί να προετοιμάζουν τους λόγους τους για το κοινοβούλιο ετοιμάζονται για να αντιμετωπίσουν τους τηλεπαρουσιαστές.


Παλαιότερα είχαμε συνηθίσει να βλέπουμε αποσπάσματα από τη βουλή με συγκρούσεις βουλευτών, ενώ τώρα αποσπάσματα εκπομπών.


Συνέχεια…
| Η άποψη μας( 10.10.2005 10:29 )
Η έναρξη των διαπραγματεύσεων για την ένταξη της Τουρκίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση συνοδεύτηκε από τις συνηθισμένες παραβιάσεις του εναέριου χώρου από τα τουρκικά μαχητικά. Επί μέρες πριν, όλοι οι αλακάρτ «ειδήμονες» των εθνικών θεμάτων το είχαν προβλέψει και βγήκαν μετά να αυτο-επιβεβαιωθούν για την κρίση τους. Λες και οι παραβιάσεις έχουν σταματήσει ή πρόκειται να σταματήσουν, εάν δεν λυθεί το θέμα της υφαλοκρηπίδας. Αρκετοί ήταν αυτοί που μίλησαν για εθνική αποτυχία στο θέμα της διαπραγμάτευσης. Κανείς όμως δεν μας λέει ποια θα ήταν η συμπεριφορά των στρατιωτικών κύκλων της Τουρκίας εάν το αποτέλεσμα των διαπραγματεύσεων στις Βρυξέλες ήταν αρνητικό.


Συνέχεια…
| Η άποψη μας( 05.10.2005 17:01 )
Σε απίστευτο δρόμο βρίσκεται η ενημέρωση μέσω των τηλεοπτικών ειδήσεων. Το συγκαλυμμένο σώου δεν έχει προηγούμενο. Θέματα με επικάλυψη σοβαρότητας αναλύονται από προκαθορισμένα πρόσωπα τα οποία έχουν λόγο επί παντός επιστητού. Το επιτόπιο ρεπορτάζ έχει δώσει τη θέση του σε ανθρώπους των στούντιο και στους διαδρομιστές των γραφείων.


Συνέχεια…
| Η άποψη μας( 26.09.2005 15:56 )


Πριν από 92 χρόνια μία τοπική εφημερίδα της Χίου ανέφερε ένα θαύμα για την περιοχή. Ένα πλοίο θα ένωνε το νησί με τον Πειραιά σε εννέα ώρες. Το θαύμα συνεχίστηκε για έναν περίπου αιώνα. Τα πλοία μέχρι και πριν λίγες ημέρες έκαναν για να φτάσουν στο νησί περίπου εννέα ώρες. Μοναδική εξαίρεση οι καλοκαιρινοί μήνες, που έμπαινε στη γραμμή και το πλοίο «Κεντέρης».


Συνέχεια…
| Η άποψη μας( 19.09.2005 14:20 )
Το θέμα της Ολυμπιακής Αεροπορίας έχει ταλαιπωρήσει τη χώρα μας σε πολύ μεγάλο βαθμό. Ίσως γιατί η έννοια του φορολογούμενου στην Ελλάδα είναι υποβαθμισμένη και κανείς δεν μας δίνει λογαριασμό πού πάνε τα χρήματα που πληρώνουμε. Οι ελληνικές κυβερνήσεις δεν λογοδοτούν σε κανέναν ό,τι και να κάνουν. Μπορούν να αγοράζουν εξοπλισμούς απ’ όπου θέλουν, μπορούν να σέρνουν έναν ολόκληρο λαό στο «χρηματιστηριακό τζόγο», να προσλαμβάνουν εκατομμύρια δημοσίους υπαλλήλους, να εμπλέκονται σε σκάνδαλα. Η ατιμωρησία και η ασυδοσία εξασφαλίζει τους εμπλεκόμενους πολιτικούς, να μπορούν να λειτουργούν ανενόχλητα και να απολαμβάνουν το «πλιάτσικο» από το υστέρημα του ελληνικού λαού.


Συνέχεια…
| Η άποψη μας( 12.09.2005 16:07 )
Τα αποτελέσματα από τη φετινή τουριστική σεζόν παρόλο που ακόμη βρίσκεται σε εξέλιξη έχουν θετικό πρόσημο. Το υπουργείο Τουρισμού, είτε το θέλουν κάποιοι είτε όχι, έβαλε το πρώτο «γκολ». Η προσπάθεια που έγινε να επανακτήσουμε το χαμένο έδαφος ευοδώθηκε.


Συνέχεια…
| Η άποψη μας( 05.05.2005 15:58 )
ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΡΙΑ στα αυτογκόλ και τις γκάφες τείνει να αναδειχθεί η κυβέρνηση του κ. Κ. Καραμανλή. Η νέα της επιτυχία είναι ο διαχωρισμός των εργαζομένων, σε σχέση με τον εορτασμό της Πρωτομαγιάς, σε ¨προνομιούχους¨ και ¨μη προνομιούχους¨, για να θυμηθούμε λίγο το ΠΑΣΟΚ του 1981.


Συνέχεια…
| Η άποψη μας( 13.03.2005 13:51 )
¨ΒΑΡΕΙΑ η κληρονομιά που μού αφήνετε¨ τόνισε ο Κάρολος Παπούλιας στον Κωστή Στεφανόπουλο κατά τη διάρκεια της χθεσινής σεμνής, αλλά και συγκινησιακά φορτισμένης τελετής παράδοσης και παραλαβής του ανωτάτου πολιτειακού αξιώματος στο Προεδρικό Μέγαρο. Πράγματι, ο απελθών Πρόεδρος της Δημοκρατίας, με τις επισημάνσεις και την απλότητά του, σφράγισε τη 10ετή άκρως επιτυχημένη θητεία του δημιουργώντας ένα δύσκολο προηγούμενο υψηλών προδιαγραφών.


Συνέχεια…
| Η άποψη μας( 07.03.2005 11:55 )
Ο ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ του μέχρι τώρα έργου θα χαρακτηρίσει τη σημερινή ημέρα της κυβέρνησης του Κώστα Καραμανλή, η οποία γιορτάζει τα πρώτα της γεννέθλια μετά την ευρεία νίκη της Νέας Δημοκρατίας στις εκλογές της 7ης Μαρτίου του 2004. Φυσικό είναι να αναλογίζεται κανείς κατά τακτά χρονικά διαστήματα, ιδίως όμως σε χαρακτηριστικές επετείους, τα όσα έχει πράξει στο διάστημα που πέρασε.


Συνέχεια…
| Η άποψη μας( 05.03.2005 15:20 )
ΟΙ ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΣΜΟΙ των διαφόρων φωστήρων της πολιτικής στο θέμα της καταβολής των αναδρομικών του ΛΑΦΚΑ οδήγησαν τελικά στην αναγκαστική πρωθυπουργική παρέμβαση έτσι ώστε να δοθεί τέλος στην κατακραυγή και τον χλευασμό που είχαν ξεσπάσει για τις αδέξιες μεθοδεύσεις και να διασωθεί η αξιοπιστία της κυβερνήσεως.


Συνέχεια…
| Η άποψη μας
  | < 1 >  2  3  4  5  6  7  8  9  10  Next >>
Home
/
Print
/
Site Map
/
Επικοινωνία
Ρουκέτες, πλειστηριασμοί και αναρχία (Κ. Βέρρος)
( 25.01.2007 )

Παλαιότερα άρθρα


Κομματοκρατία αντί δημοκρατίας (Κ. Βέρρος)

Συνδικαλιστικός εκβιασμός (Κ. Βέρρος)

Περί Τσιτουρίδη και περί πολιτικής ευθύνης (Κ. Βέρρος)

Αγαπητοί κύριε Πολύδωρα και κύριε Δημοσχάκη. . . (Κ. Βέρρος)

Στρουθοκαμηλισμός και υποκρισία (Κ. Βέρρος)

Ελλάς, είσαι το κάτι άλλο! (Κ. Βέρρος)

Συζήτηση; Ποια συζήτηση;; (Κ. Βέρρος)

Θέατρο του παραλόγου (Κ. Βέρρος)

Παλαιότερα άρθραΑποτελέσματα

ΔημοσκοπήσειςΕΓΓΡΑΦΗ

ΔΙΑΓΡΑΦΗ