Το μέλι, η διαπλοκή, οι υποκριτές και ο «λαουτζίκος». . .

0


Το μέλι, η διαπλοκή, οι υποκριτές και ο «λαουτζίκος». . .Home

Η άποψη μας
«Διαπλοκή», «τηλεδίκες», παραδικαστικό κύκλωμα, αλληλοκατηγορίες εκδοτών, υπόγειες διαδρομές κτλ. κτλ. Αυτή είναι η εικόνα της χώρας μας, «τηλεοπτική» ή πραγματική, εικονική ή ουσιαστική. Όλοι παρακολουθούμε μία μάχη ελεφάντων. Η «δημοσιογραφική σκόνη» που έχει σηκωθεί έχει καλύψει άλλα προβλήματα ή θέματα που ίσως έχουν περισσότερη αξία για τον πολίτη.


Η οικονομική κατάντια στην οποία έχει περιέλθει ο μέσος εργαζόμενος δεν έχει προηγούμενο στην χώρα μας. Τα media συχνά πυκνά αναφέρονται στην κατάσταση αυτή. Αντί όμως να τον αφυπνίζουν, λειτουργούν σαν υπνωτικό, συνδυάζοντας αυτές τις αναφορές με το τρεμόπαιγμα της τηλεοπτικής οθόνης.


Όλοι αυτοί που σήμερα λύνουν τις διαφορές τους στη μεγάλη αρένα των media έχουν άμεση ευθύνη και εμπλοκή στα μεγάλα προβλήματα του τόπου. Υπεύθυνος δεν είναι μόνο αυτός που πράττει, αλλά και αυτός που παραλείπει να πράξει. Γιατί όλοι αυτοί, πιστέψτε με, έχουν σκόπιμα παραλείψει να κάνουν πολλά μέσα από την «δημοσιογραφική τους πένα» ή τη θέση τους.


Αλληλοκατηγορούνται με κοινό παρανομαστή τη χλιδή και τις μεγάλες οικονομικές απολαβές. Όλοι φωνάζουν για την εμπλοκή των άλλων με το δημόσιο και οι ίδιοι απ’ ό,τι αποδεικνύεται, έχουν σχέση με τους κρατικούς λειτουργούς με τον ένα ή τον άλλο τρόπο. Μιλούν για ηθική τάξη, αλλά δέχονται να δημοσιεύουν στα μέσα που διαθέτουν τσοντοαγγελίες, στοιχήματα, αστρολόγους και πάσης φύσεως παραπλανητικά τερτίπια για το «λαουτζίκο». Χρησιμοποιούν άρτο και θεάματα (DVD, βιβλία, προσφορές…) για να πουλήσουν «ειδήσεις». Με άλλα λόγια έχουν μετατρέψει τον …οίκο της δημοσιογραφίας σε …οίκο εμπορίου…


Γιατί λοιπόν αφού τους αρέσει η επιχειρηματικότητα και η χλιδή δεν γίνονται τουλάχιστον ειλικρινείς απέναντι στο κοινό τους; Να πουν δηλαδή δημόσια ποιες είναι οι προτεραιότητες που έχουν θέσει στη ζωή τους. Δηλαδή να πουν εγώ δεν κόπτομαι για το κοινό συμφέρον, αλλά το συμφέρον του αφεντικού μου ή της εκπομπής μου ή της εφημερίδας μου. Να πουν ότι μεταδίδουν ειδήσεις που δεν έρχονται κόντρα στα επιχειρηματικά ή πολιτικά ή πάσης φύσεως συμφέροντα.


Φυσικά η απορία μου είναι ρητορική, αφού όπως λέει και ο λαός «ποιος έχει το μέλι στα δάκτυλα και δεν το γλύφει»; Όποιος όμως θέλει να το γλύφει μπορεί, αλλά με συγκεκριμένους κανόνες και φυσικά όχι εις βάρος μας…Home
/
Print
/
Site Map
/
Επικοινωνία
Ρουκέτες, πλειστηριασμοί και αναρχία (Κ. Βέρρος)
( 25.01.2007 )

Παλαιότερα άρθρα


Ελλάς, είσαι το κάτι άλλο! (Κ. Βέρρος)

Συζήτηση; Ποια συζήτηση;; (Κ. Βέρρος)

Θέατρο του παραλόγου (Κ. Βέρρος)

Ερμαια των κουκουλοφόρων (Κ. Βέρρος)

Παρανοϊκές καταστάσεις (Κ. Βέρρος)

Χρειάζεται αυτοσυγκράτηση και σοβαρότητα (Κ. Βέρρος)

Αλλαξε ο Μανωλιός. . . (Κ. Βέρρος)

Παιδεία και πολιτική καθοδήγηση (Κ. Βέρρος)

Παλαιότερα άρθραΑποτελέσματα

ΔημοσκοπήσειςΕΓΓΡΑΦΗ

ΔΙΑΓΡΑΦΗ