Αρθρο 16 και διαφωνούντες (Κ. Βέρρος)

0


Αρθρο 16 και διαφωνούντες (Κ. Βέρρος)Home

Η άποψη μας
ΑΡΧΙΖΕΙ λοιπόν σήμερα η συζήτηση στην Βουλή για την αναθεώρηση του Αρθρου 16 του Συντάγματος, που αφορά στα ανώτατα εκπαιδευτικά ιδρύματα. Συζήτηση, που γίνεται εν μέσω κινητοποιήσεων όλων αυτών που διαφωνούν με την αλλαγή του άρθρου αυτού και οι οποίοι προσπαθούν να παρασύρουν όλους τους υπόλοιπους ισχυριζόμενοι πως το όλο εγχείρημα γίνεται μόνον για να ανοίξει ο δρόμος στο ¨κεφάλαιο¨ να ιδρύσει ιδιωτικά πανεπιστήμια, εξέλιξη που τελικά θα οδηγήσει στην υποβάθμιση και μετέπειτα την κατάργηση των δημοσίων ΑΕΙ.


Βεβαίως, ουδέν παραπλανητικότερον (για να μην πω ψευδέστερον) αυτού. Η κυβέρνηση συνεχώς τονίζει πως κύριος στόχος είναι η αναβάθμιση της δημόσιας παιδείας, του δημόσιου πανεπιστημίου. Ούτε σκέψη υπάρχει καν να ιδιωτικοποιηθούν τα πάντα. Φαντάζεσθε την Ελλάδα να πρωτοτυπεί και να είναι η ΜΟΝΗ χώρα σε όλον τον κόσμο που δεν θα έχει δημόσια παιδεία;; Κανένας πολιτικός, όχι μόνον δεν επιδιώκει αλλά ούτε και θέλει μια τέτοια εξέλιξη που είναι και εκτός πραγματικότητας.
Ελα όμως που η ελληνική κοινωνία θεωρεί πως η αλήθεια είναι αυτή που μας λένε οι ΣΥΝασπιζόμενοι κύριοι συνδικαλιστές καθηγητές, διότι ¨ενημερώνεται¨ μόνον από τα τηλεοπτικά κανάλια με όσα αποσπασματικά και ¨πιασάρικα¨ (αυτά που πουλάνε. . . !!) μεταδίδουν και προβάλλουν, τα οποία ¨τυχαίνει¨ να είναι οι απόψεις της μειοψηφίας. Διότι, εκτός των άλλων, τα ηλεκτρονικά μας ΜΜΕ κάνουν φιλότιμες προσπάθειες να μας πείσουν ότι οι κινητοποιούμενοι αντιδρώντες στην αναθεώρηση του Αρθρου 16 και γενικότερα στις αλλαγές στην Παιδεία, αποτελούν τη μεγάλη πλειοψηφία!! Και μας παρουσιάζουν συνεχώς ως συνομιλούντες στα παράθυρά τους και στα πανελ τους μόνον κάποια παπαγαλάκια, που λένε το τροπάριό τους. Το οποίο, όπως γνωρίζει όποιος έχει μελετήσει το πώς ακριβώς έχουν τα πράγματα, απέχει παρασάγγες από την πραγματικότητα.
Οπως κατ επανάληψη έχω γράψει απ αυτή τη στήλη, οι διαφωνούντες με τη μεταρρύθμιση είναι ¨μια χούφτα άνθρωποι¨, μια μικρή μειοψηφία πανεπιστημιακών δασκάλων και φοιτητών, υποστηριζόμενη από το ΚΚΕ, τον ΣΥΡΙΖΑ (πρώην ΣΥΝ), την εξωκοινοβουλευτική αριστερά, όπως και από ένα τμήμα του ΠΑΣΟΚ. Μάλιστα, για να φανεί ότι οι διαμαρτυρόμενοι δεν είναι μια μειοψηφούλα αλλά ένα ¨οικουμενικό¨ κίνημα της ελληνικής κοινωνίας, τα κόμματα της αριστεράς και οι αντιφρονούντες του ΠΑΣΟΚ ζήτησαν τη συνδρομή της ΑΔΕΔΥ, της ΓΣΕΕ, ακόμη και σωματείων καραγωγέων!!!. Συνδρομή, η οποία, τουλάχιστον στην περίπτωση της ΑΔΕΔΥ, παρέχεται ¨πλέρια¨ καθώς προσφέρει αποχές από την εργασία χάρη στις συγκεντρώσεις, τις πορείες, τις καταλήψεις, τις περικυκλώσεις κλπ.
Σε δημοκρατία ζούμε και ο καθένας, άσχετα με το εάν είναι πλειοψηφία ή μειοψηφία, έχει το δικαίωμα της διαμαρτυρίας, της αντίδρασης, της διαφωνίας. Αυτό, όμως, ουδόλως σημαίενι ότι, εφόσον εκπροσωπεί τη μειοψηφούσα άποψη, του παρέχεατι το δικαίωμα να επιβάλει, και μάλιστα εκβιαστικώς, τις θέσεις του. Με τις σκέψεις αυτές περιμένω να δω αν οι διάφορες προγραμματισμένες και προγραμματιζόμενες κινητοποιήσεις διαμαρτυρίας θα γίνουν μέσα σε δημοκρατικό πνεύμα, πόση δημοκρατική ευαισθησία θα επιδειχθεί από τους διοργανωτές τους και μέχρι ποίου σημείου θα φθάσουν. Ελπίζω, η δημοκρατική ευαισθησία τους να μην είναι σαν τη σημερινή του ΠΑΜΕ που αποφάσισε να απλώσει ένα πανώ μήκους 100 μέτρων κατά της αναθεώρησης μπροστά στον Αγνωστο Στρατιώτη. Δεν θα διαφωνούσα αν το είχαν απλώσει ακριβώς απέναντι , από την πλευρά της Πλατείας Συντάγματος. Οχι, όμως, κύριοι του ΠΑΜΕ μέσα ή μπροστά από το Μνημείο προς τιμήν των αγώνων των πατέρων μας.Home
/
Print
/
Site Map
/
Επικοινωνία
Εχουμε αυτό που είμαστε. . . (Κ. Βέρρος)
( 30.06.2007 )

Παλαιότερα άρθρα


Θύματα, ήρωες, ευσυνείδητοι και οι άλλοι (Κ. Βέρρος)

Εθνική τραγωδία και σκύλευση θυμάτων (Κ. Βέρρος)

Πολιτικές, προεκλογικές ¨ομορφιές¨ (Κ. Βέρρος)

Είναι και είμαστε αδιόρθωτοι. . . (Κ. Βέρρος)

Προεκλογικός λόγος και επιχειρήματα (Κ. Βέρρος)

Εκλογές για αυτοδύναμη κυβέρνηση (Κ. Βέρρος)

Ομηροι αγκυλώσεων και κρατισμού (Κ. Βέρρος)

Γιατί τώρα οι παροχές;; (Κ. Βέρρος)

Παλαιότερα άρθραΑποτελέσματα

ΔημοσκοπήσειςΕΓΓΡΑΦΗ

ΔΙΑΓΡΑΦΗ