Αλλαγή Φρουράς

0


Αλλαγή ΦρουράςHome

Η άποψη μας
¨ΒΑΡΕΙΑ η κληρονομιά που μού αφήνετε¨ τόνισε ο Κάρολος Παπούλιας στον Κωστή Στεφανόπουλο κατά τη διάρκεια της χθεσινής σεμνής, αλλά και συγκινησιακά φορτισμένης τελετής παράδοσης και παραλαβής του ανωτάτου πολιτειακού αξιώματος στο Προεδρικό Μέγαρο. Πράγματι, ο απελθών Πρόεδρος της Δημοκρατίας, με τις επισημάνσεις και την απλότητά του, σφράγισε τη 10ετή άκρως επιτυχημένη θητεία του δημιουργώντας ένα δύσκολο προηγούμενο υψηλών προδιαγραφών.


Η κληρονομιά του Κωστή Στεφανόπουλου μπορεί να είναι βαρειά, αλλά ο καινούργιος ένοικος της Ηρώδου του Αττικού έχει τα εχέγγυα να αποδειχθεί άξιος κληρονόμος και, ίσως, να γίνει καλύτερος από τον προκάτοχό του. Αυτό μαρτυρεί η μέχρι σήμερα πολιτεία του στον δημόσιο βίο της χώρας, η εν γένει συμπεριφορά του στη ζωή, αλλά και το πρώτο δείγμα δημόσιας παρέμβασης που μας έδωσε χθες.
Τον Κάρολο Παπούλια, ο οποίος είναι ο μόνος Πρόεδρος που εξελέγη με τόσο ευρεία πλειοψηφία, ακολουθούν οι ευχές όλων των Ελλήνων. Και τις χρειάζεται, καθώς αρχίζει την πενταετή θητεία του εν μέσω σημαντικών και σοβαρότατων εξελίξεων στο εσωτερικό, όπως και στην ευρύτερη περιοχή μας που επηρεάζουν και θα επηρεάσουν καθοριστικά τη μελλοντική πορεία της Ελλάδος.
Βεβαίως, το Σύνταγμα δεν δίνει ουσιαστικές αρμοδιότητες στον Ανώτατο Αρχοντα, που πρέπει να ακολουθεί και να σέβεται τη γραμμή που χαράζει η κυβέρνηση, ιδίως σε θέματα εξωτερικής πολιτικής. Όπως, όμως, διαπιστώθηκε επί αειμνήστου Κωνσταντίνου Καραμανλή και επί Κωστή Στεφανόπουλου, η προσωπικότητα και το κύρος του Προέδρου της Δημοκρατίας αποτελούν ιδιαίτερα ενισχυτικό παράγοντα των κυβερνητικών θέσεων σε διεθνή βήματα και ξένες πρωτεύουσες.
Πράγματι, οι ημέρες που έρχονται είναι δύσκολες. Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας απολαμβάνει της ευρύτατης αποδοχής τού ελληνικού λαού, γεγονός που, σε συνδυασμό με το ήθος, την εντιμότητα, την ακεραιότητα και την εμπειρία του, αυξάνει και ενισχύει το κύρος του θεσμού και προσφέρει στον Κάρολο Παπούλια τη δυνατότητα ουσιαστικών και προληπτικών παρεμβάσεων.
Καλή αρχή, καλή δύναμη και καλή επιτυχία για το καλό όλων μας κύριε Πρόεδρε.Home
/
Print
/
Site Map
/
Επικοινωνία
Εχουμε αυτό που είμαστε. . . (Κ. Βέρρος)
( 30.06.2007 )

Παλαιότερα άρθρα


Θύματα, ήρωες, ευσυνείδητοι και οι άλλοι (Κ. Βέρρος)

Εθνική τραγωδία και σκύλευση θυμάτων (Κ. Βέρρος)

Πολιτικές, προεκλογικές ¨ομορφιές¨ (Κ. Βέρρος)

Είναι και είμαστε αδιόρθωτοι. . . (Κ. Βέρρος)

Προεκλογικός λόγος και επιχειρήματα (Κ. Βέρρος)

Εκλογές για αυτοδύναμη κυβέρνηση (Κ. Βέρρος)

Ομηροι αγκυλώσεων και κρατισμού (Κ. Βέρρος)

Γιατί τώρα οι παροχές;; (Κ. Βέρρος)

Παλαιότερα άρθραΑποτελέσματα

ΔημοσκοπήσειςΕΓΓΡΑΦΗ

ΔΙΑΓΡΑΦΗ