Πρωτομαγιάτικο κυβερνητικό αυτογκόλ

0


Πρωτομαγιάτικο κυβερνητικό αυτογκόλHome

Η άποψη μας
ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΡΙΑ στα αυτογκόλ και τις γκάφες τείνει να αναδειχθεί η κυβέρνηση του κ. Κ. Καραμανλή. Η νέα της επιτυχία είναι ο διαχωρισμός των εργαζομένων, σε σχέση με τον εορτασμό της Πρωτομαγιάς, σε ¨προνομιούχους¨ και ¨μη προνομιούχους¨, για να θυμηθούμε λίγο το ΠΑΣΟΚ του 1981.


Σκόρερ του νέου αυτογκόλ οι κύριοι Γιακουμάτος και Ανδρεουλάκος, με τον πρώτο να έχει κάνει στραβή σέντρα προς το δικό του τέρμα και τη στιγμή που ήταν να σωθεί η κατάσταση να έρχεται ο Ανδρεουλάκος και με έναν κεραυνό να στέλνει την μπάλα στα δίχτυα.
Η Πρωτομαγιά είθισται να αντιμετωπίζεται ως ¨αργία απεργία¨, με την έννοια ότι οι εργαζόμενοι έχουν το δικαίωμα να μην εργασθούν (κάνοντας θεωρητικά απεργία), αλλά να τους καταβάλλεται το ημερομίσθιό τους, που κανονικά θα παρεκρατείτο εάν επρόκειτο περί πραγματικής απεργίας.
Φέτος, η 1η Μαϊου έπεσε Κυριακή και ανήμερα το Πάσχα. Και εδώ τα πράγματα ¨έμπλεξαν¨. Εμπλεξαν ευθύς εξαρχής με την απόφαση ο εορτασμός της Πρωτομαγιάς να μεταφερθεί από Κυριακή σε Τετάρτη (11 Μαϊου). Εμπλεξαν, επιπλέον, με την κυβερνητική θέση ότι η αργία δεν μπορεί να μεταφερθεί με απλή υπουργική απόφαση, άρα όποιος δεν εργασθεί δεν θα πάρει ημερομίσθιο. Και έμπλεξαν ακόμη περισσότερο με τη δήλωση Ανδρεουλάκου ότι οι δημόσιοι υπάλληλοι, ακόμα και εάν δεν πάνε στη δουλειά τους, θα πληρωθούν κανονικά.
Θα μπορούσε ο εορτασμός της εργατικής πρωτομαγιάς να έχει μεταφερθεί σε Κυριακή και δεν θα εδημιουργείτο κανένα πρόβλημα, εκτός, ίσως, από τις φωνές του Προέδρου της ΓΕΣΕΕ και μέλους του Εθνικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ κυρίου Πολυζωγόπουλου, ο οποίος δεν θα συμφωνούσε διότι θα ήθελε ο εορτασμός να είναι σε κανονική εργάσιμη ημέρα για να γίνει ¨απεργία¨ χωρίς περικοπή των μισθών.
Εγινε που έγινε η πρώτη γκάφα, έπρεπε κιόλας να επιδεινωθεί; Θα μπορούσε ο κατά τα άλλα συμπαθέστατος κύριος Γιακουμάτος να φροντίσει για τη νομοθετική έκτακτη ρύθμιση για να είναι όλοι ευχαριστημένοι. Αλλά, δεν το φρόντισε. Ηλθε και ο Ανδρεουλάκος με τον διαχωρισμό ανάμεσα σε ¨προνομιούχους¨ εργαζομένους στον δημόσιο και σε ¨μη προνομιούχους¨ εργαζομένους στον ιδιωτικό τομέα και η ανίκανη μέχρι τώρα αντιπολίτευση επευφημεί για το νέο κυβερνητικό αυτογκόλ.
Και ένα τελευταίο για να λέμε τα σύκα σύκα και τη σκάφη σκάφη. Ο πολυπράγμων και κομματικοποιημένοςΠρόεδρος της ΓΕΣΕΕ, όπως και όλοι οι άλλοι κομματικοποιημένοι συνδικαλιστές του ιδιωτικού και του δημόσιου τομέα, καλόν θα ήταν να μην εκστομίζει δηλώσεις του τύπου ¨η κυβέρνηση προχωρά σε φίμωση των εργαζόμενων¨ μη μεταφέροντας την αργία της Πρωτομαγιάς. Ε, όχι και φίμωση των εργαζομένων κύριε Πολυζωγόπουλε. Από απεργίες στην Ελλάδα για την προάσπιση εννόμων και μη συμφερόντων, δόξα τω Θεώ καλά πάμε. Και να φάνε οι κότες, που λένεHome
/
Print
/
Site Map
/
Επικοινωνία
Εχουμε αυτό που είμαστε. . . (Κ. Βέρρος)
( 30.06.2007 )

Παλαιότερα άρθρα


Θύματα, ήρωες, ευσυνείδητοι και οι άλλοι (Κ. Βέρρος)

Εθνική τραγωδία και σκύλευση θυμάτων (Κ. Βέρρος)

Πολιτικές, προεκλογικές ¨ομορφιές¨ (Κ. Βέρρος)

Είναι και είμαστε αδιόρθωτοι. . . (Κ. Βέρρος)

Προεκλογικός λόγος και επιχειρήματα (Κ. Βέρρος)

Εκλογές για αυτοδύναμη κυβέρνηση (Κ. Βέρρος)

Ομηροι αγκυλώσεων και κρατισμού (Κ. Βέρρος)

Γιατί τώρα οι παροχές;; (Κ. Βέρρος)

Παλαιότερα άρθραΑποτελέσματα

ΔημοσκοπήσειςΕΓΓΡΑΦΗ

ΔΙΑΓΡΑΦΗ