«Ζήσε το μύθο σου μένοντας στην Ελλάδα»

0


«Ζήσε το μύθο σου μένοντας στην Ελλάδα»Home

Η άποψη μας
Τα αποτελέσματα από τη φετινή τουριστική σεζόν παρόλο που ακόμη βρίσκεται σε εξέλιξη έχουν θετικό πρόσημο. Το υπουργείο Τουρισμού, είτε το θέλουν κάποιοι είτε όχι, έβαλε το πρώτο «γκολ». Η προσπάθεια που έγινε να επανακτήσουμε το χαμένο έδαφος ευοδώθηκε.


Φυσικά το έργο του υπουργείου δεν μπορεί να είναι συγκρίσιμο, αφού η προηγούμενη κυβέρνηση είχε ανύπαρκτη τουριστική πολιτική. Ο εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ φυσικά υποβάθμισε την επιτυχία, λέγοντας πως όλα οφείλονται στην καλή διοργάνωση της Ολυμπιάδας. Ξεχνά ότι τόσα χρόνια που ήταν κυβέρνηση, το ΠΑΣΟΚ δεν έδειξε κανένα ενδιαφέρον για τον τουρισμό και είχε αφήσει τον ΕΟΤ στην τύχη του. Το σύνθημα του υπουργείου Τουρισμού που απευθύνεται τώρα στους τουρίστες που επισκέπτονται τη χώρα μας, θα μπορούσε και τότε να ταιριάζει στους ανθρώπους που είχαν επενδύσει τις περιουσίες τους στον τουρισμό και είχαν αφεθεί μόνοι τους να αντιμετωπίσουν την παγκόσμια τουριστική αγορά: «Ζήσε το μύθο σου στην Ελλάδα».


Η τωρινή αντιπολίτευση θεώρησε σωστό τότε να ιδρύσει υπουργείο Τύπου, λες και αυτό έλειπε από την «ανάπτυξη» του Ελληνικού κράτους. Χρειαζόταν η δημιουργία ενός ολόκληρου υπουργείου το οποίο φυσικά δεν έκανε τίποτα για την ελευθεροτυπία και την ποιότητα της ενημέρωσης και από ότι φαίνεται εξυπηρετούσε συγκεκριμένα επιχειρηματικά συμφέροντα. Μάταια οι επιχειρηματίες του Τουρισμού ζητούσαν στήριξη βλέποντας την Τουριστική ανάπτυξη της χώρας να καταρρέει. Οι δημόσιες σχέσεις της χώρας στο εξωτερικό γίνονταν μόνο από την ιδιωτική πρωτοβουλία και η διαφημιστική καμπάνια της χώρας ήταν για γέλια.


Ο υπουργός τουρισμού ξόδεψε ένα σεβαστό ποσό για διαφήμιση, επικοινωνία και δημόσιες σχέσεις, προκειμένου να αναστραφεί η μεγάλη διαρροή τουριστών από τη χώρα μας σε άλλους τουριστικούς προορισμούς. Όποιος πιστεύει ότι η πραγματική διαφήμιση και οι δημόσιες σχέσεις δεν βοηθούν ή είναι αφελής ή ζει σε κάποια άλλη κοινωνία. Εξάλλου, εάν θέλουμε να ανοίξουμε κουβέντα για το τι έγινε στην Ελλάδα τη εποχή της ολυμπιάδας, θα δούμε ότι χάθηκαν δισεκατομμύρια από τη μη σύνδεση του μεγάλου αυτού γεγονότος με τις τουριστικές περιοχές που περίμεναν κάποια μορφή σύνδεσης. Αυτό το οποίο ελπίζουμε τώρα όσοι «Μένουμε Ελλάδα» είναι να συνεχιστεί εντονότερα αυτή η προσπάθεια.

Home
/
Print
/
Site Map
/
Επικοινωνία
Εχουμε αυτό που είμαστε. . . (Κ. Βέρρος)
( 30.06.2007 )

Παλαιότερα άρθρα


Θύματα, ήρωες, ευσυνείδητοι και οι άλλοι (Κ. Βέρρος)

Εθνική τραγωδία και σκύλευση θυμάτων (Κ. Βέρρος)

Πολιτικές, προεκλογικές ¨ομορφιές¨ (Κ. Βέρρος)

Είναι και είμαστε αδιόρθωτοι. . . (Κ. Βέρρος)

Προεκλογικός λόγος και επιχειρήματα (Κ. Βέρρος)

Εκλογές για αυτοδύναμη κυβέρνηση (Κ. Βέρρος)

Ομηροι αγκυλώσεων και κρατισμού (Κ. Βέρρος)

Γιατί τώρα οι παροχές;; (Κ. Βέρρος)

Παλαιότερα άρθραΑποτελέσματα

ΔημοσκοπήσειςΕΓΓΡΑΦΗ

ΔΙΑΓΡΑΦΗ