Η άποψη μας

0


Η άποψη μας

( 12.06.2003 10:10 )
Αν είναι αλήθεια, τότε αξίζουν συγχαρητήρια στους. . . Τούρκους.


Σημερινό δημοσίευμα τής "Καθημερινή" αναφέρεται σε μία συνεδρίαση τού ICAO στο Παρίσι, κατά τη διάρκεια τής οποίας έγινε η "διευθέτηση τής διαχείρισης" τών αεροδιαδρόμων πάνω από το Αιγαίο για τις ανάγκες τών Ολυμπιακών Αγώνων τού 2004. Στη συνεδρίαση αυτή, λοιπόν, η δική μας Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας (ΥΠΑ) δέχθηκε τα αεροπλάνα που θα πετούν στους αεροδιαδρόμους Ν-17 και Ν-128 πάνω από τη Λήμνο και σε ύψος χαμηλότερο τών 24.000 ποδιών (7.000 μέτρα περίπου) θα εντάσσονται στο τουρκικό FIR και θα ελέγχονται, αφού πρώτα πάρουν έγκριση, από τις αρμόδιες αρχές τής γείτονος.


Συνέχεια…
| Η άποψη μαςΟΙ ΤΡΙΚΟΣΜΙΚΕΣ δομές του ελληνικού δημόσιου τομέα δεν έχουν όριο. Οι ρουσφετολογικές βάσεις και ο χρηματισμός των δημοσίων υπάλληλων δημιουργούν άνισες ευκαιρίες για τους δημιουργικούς και άξιους πολίτες.


Συνέχεια…
| Η άποψη μας( 06.06.2003 13:19 )
Σε μία συζήτηση στη Βουλή, που σε γενικές γραμμές αποτελούσε "μία από τα ίδια" και στη διάρκεια τής οποίας δεν ακούσαμε τίποτε καινούργιο ούτε από την κυβέρνηση ούτε από την αντιπολίτευση, υπήρξαν ευτυχώς κάποιες, ελάχιστες, στιγμές που τράβηξαν το ενδιαφέρον όσων την παρακολούθησαν και όσων διάβασαν τα λεχθέντα.


Συνέχεια…
| Η άποψη μας( 04.06.2003 12:54 )
Με μεγάλο ενδιαφέρον αναμένεται η αποψινή προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση στη Βουλή για την κατάσταση τής ελληνικής οικονομίας. Κατά τα φαινόμενα, όμως, οι πολιτικοί αρχηγοί θα επιδοθούν σε μια ανταλλαγή κατηγοριών για τους διαπλεκόμενους και τους διαπλεγμένους, η οποία μάλλον θα είναι υψηλών τόνων με δεδομένο το πολωτικό κλίμα που επικρατεί τις τελευταίες ημέρες.


Συνέχεια…
| Η άποψη μας( 03.06.2003 16:07 )
Το νέο λάθος, ή αν θέλετε αστοχία, τής Κεντρικής Επιτροπής Εξετάσεων, με την ελλιπή διατύπωση ενός θέματος στα Μαθηματικά, φέρνει στο φως μια άλλη και άκρως επικίνδυνη διάσταση, η οποία δεν μπορεί παρά να στιγματισθεί από κάθε εχέφρονα πολίτη.


Συνέχεια…
| Η άποψη μας( 02.06.2003 14:28 )
Μετά την περίφημη ομιλία τού κ. Σημίτη στην κοινή συνεδρίαση τής Κεντρικής Επιτροπής και τών βουλευτών τού ΠΑΣΟΚ, στην οποία όπως ήταν φυσικό δεν άνοιξε τα χαρτιά του για τις πρωτοβουλίες που σχεδιάζει να πάρει μετά το τέλος τής Ελληνικής Προεδρίας, έχει κοπάσει και ο πολύς θόρυβος περί αναμενόμενου ανασχηματισμού τής κυβέρνησής του. Μήπως ο Πρωθυπουργός μάς προετοιμάζει τίποτε άλλο;


Συνέχεια…
| Η άποψη μαςΑυτό που ξεχνούμε συνεχώς είναι ότι η βία φέρνει βία. Αλλά τα αίτια είναι πολύ περισσότερα. Βία φέρνει και η έλλειψη δικαιοσύνης, η ανεργία, η επεκτατική πολιτική ορισμένων κρατών. Τα αποτελέσματα και φέτος από την έκθεση της διεθνούς Αμνηστίας είναι θλιβερά.


Συνέχεια…
| Η άποψη μας( 28.05.2003 01:39 )
Επλανήθησαν ή απογοητεύθηκαν όσοι περίμεναν ο Πρωθυπουργός να ανοίξει πλήρως τα χαρτιά του για τις πρωτοβουλίες που σχεδιάζει να πάρει μετά το τέλος τής Ελληνικής Προεδρίας. Αντί αυτού, κήρυξε επισήμως την έναρξη τής προεκλογικής περιόδου, η οποία, παρά τα λεγόμενα και υποστηριζόμενα από τα επίσημα χείλη του, μπορεί και να μην διαρκέσει μέχρι τον επόμενο Απρίλιο.


Συνέχεια…
| Η άποψη μας( 27.05.2003 00:36 )
Δεν θα ήταν δυνατό να περιμένει κανείς από έναν Υπουργό να μιλήσει εναντίον τής πολιτικής του. Ετσι, δεν μάς εξέπληξε ότι ο κ. Νίκος Χριστοδουλάκης, απευθυνόμενος χθες το βράδυ στην Ετήσια Συνέλευση τού Συνδέσμου Βιομηχανιών Βορείου Ελλάδος, χρωμάτισε με τα ωραιότερα χρώματα τη σημερινή κατάσταση τής ελληνικής οικονομίας, έστω και εάν έβαλε και κάποιες γκρίζες, προειδοποιητικές πινελιές.


Συνέχεια…
| Η άποψη μας
Συνέχεια…
| Η άποψη μας( 23.05.2003 13:38 )
Είναι γνωστό ότι οι πολιτικοί διοχετεύουν πολλές φορές τις ιδέες τους για νέες πολιτικές ή αλλαγή γραμμής μέσω τού τύπου, μέσω συνεντεύξεων με στόχο να προκληθεί μια δημόσια συζήτηση και να σταθμίσουν από τις αντιδράσεις το εάν θα μπορούσαν να γίνουν αποδεκτές χωρίς να προκληθούν παρενέργειες. Οπερ έπραξεν και ο δικός μας Υπουργός Εξωτερικών.


Συνέχεια…
| Η άποψη μας( 20.05.2003 13:47 )
Πολλά τα ανησυχητικά φαινόμενα στην οικονομία τής χώρας τις τελευταίες ημέρες. Τα οικονομικά μεγέθη προκαλούν ερωτηματικά για τον εφησυχασμό που θέλουν να μάς επιβάλουν οι κυβερνώντες. Οι πτωχεύσεις και το κλείσιμο επιχειρήσεων αυξάνονται και ο εφιάλτης τής ανεργίας κτυπά καθημερινά την πόρτα περισσότερων νοικοκυριών.


Συνέχεια…
| Η άποψη μας( 18.05.2003 19:27 )
Οσο πιο ψηλά βρίσκεσαι στην κοινωνική ιεραρχία, τόσο πιο μετριόφρων και πιο προσεκτικός πρέπει να είσαι, τόσο περισσότερο πρέπει να προσπαθείς να παραδειγματίζεις δίνοντας εσύ το καλό παράδειγμα. Οταν έχεις κάποιο αξιώμα, πρέπει να το τιμάς με τις πράξεις και τα λόγια σου, γιατί μόνον τότε λαμπρύνεσαι και εσύ και γίνεσαι σεβαστός από τους άλλους. Αλλωστε, η λαϊκή σοφία λέει ότι "δεν κάνουν τα ράσα τον παππά, αλλά ο παππάς τα ράσα".


Συνέχεια…
| Η άποψη μαςΤΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ σύστημα στη χώρα μας είναι άλλη μία μεγάλη πληγή. Είναι ένα ευαίσθητο θέμα πάνω στο οποίο κάθε κόμμα κάνει προεκλογικές εξαγγελίες υποσχόμενο τη ριζική αλλαγή του, δίνοντας ελπίδες σε χιλιάδες νέους ανθρώπους και στις οικογένειες τους.


Συνέχεια…
| Η άποψη μας( 15.05.2003 11:32 )
Η αυξανόμενη προκλητικότητα τής Αγκυρας και η πολύ επικίνδυνη δράση και συμπεριφορά της στον εναέριο χώρο τού Αιγαίου είναι φυσικό να προκαλεί μεγάλες ανησυχίες, αλλά και ερωτηματικά για το κατά πόσον η πολιτική κατευνασμού και συμφιλιώσεως που ακολουθείται τα τελευταία χρόνια από την κυβέρνηση Σημίτη έχει αποδώσει τους αναμενόμενους καρπούς της.


Συνέχεια…
| Η άποψη μας( 13.05.2003 13:38 )
Την ώρα που ο Πρωθυπουργός επέκρινε την εσωστρέφεια αλλά και κάποιους αλαζόνες στο ΠΑΣΟΚ και καθιστώντας εμμέσως σαφές ότι δεν θα αναλάβει την οιανδήποτε πολιτική πρωτοβουλία πριν τις 30 Ιουνίου, ημέρα λήξης τής εξάμηνης ελληνικής προεδρίας, επιβεβαιωνόταν ότι οι επιχειρηματίες Γ. Κουρής και Αθ. θανασούλης τα βρίσκουν ή τα βρήκαν ήδη μεταξύ τους.


Συνέχεια…
| Η άποψη μας( 09.05.2003 13:16 )
Δεν έχει κοπάσει ακόμη ο θόρυβος από την υπόθεση τής PALCO και έρχονται νέες ειδήσεις αναφορικά με την ελληνική οικονομία που μάς κάνουν να διερωτώμεθα πώς είναι δυνατόν η κυβέρνηση να συνεχίζει να αισιοδοξεί και να επιμένει για την οικονομική ευρωστία τής χώρας.


Συνέχεια…
| Η άποψη μας( 08.05.2003 11:52 )
Εν μέσω μιας διογκούμενης πολιτικής κρίσης, την οποία ο Πρωθυπουργός και η κυβέρνηση φαίνεται να μην μπορούν να ελέγξουν, αυξάνονται οι προτάσεις σημαντικών στελεχών και συνεργατών τού κ. Σημίτη για έναν απαραίτητο ανασχηματισμό, μια ουσιαστική αλλά και ποιοτική αναδόμηση που θα επιτρέψει στο κυβερνόν κόμμα να ανακάμψει και να κερδίσει το συνεχώς διευρυνόμενο χαμένο έδαφος έναντι τής Νέας Δημοκρατίας.


Συνέχεια…
| Η άποψη μαςΟι επιχειρήσεις αναζητούν συνεχώς νέες «δεξαμενές» φθηνών εργατικών χεριών. . .
Δύο μεγάλα γεγονότα συγκλόνισαν την ελληνική οικονομία. Πρόκειται για ένα σκοτσέζικο ντουζ κρύου-ζεστού, το οποίο σκιαγραφεί την θέση της χώρας μας στο γενικότερο πλαίσιο της παγκοσμιοποιημένης οικονομίας.


Συνέχεια…
| Η άποψη μας( 06.05.2003 13:28 )
Είχε δεν είχε, πάλι μάς εξέπληξε ο Πρωθυπουργός. Μετά τη συνάντησή του με τον Πρόεδρο τής Δημοκρατίας επέρριψε εκ νέου τις ευθύνες για το ηθικοπολιτικό πρόβλημα που έχει δημιουργηθεί με τις άμεσες ή έμμεσες σχέσεις στελεχών τής κυβέρνησης και τού κόμματός του, σε όσους προσπαθούν να αμαυρώσουν το κυβερνητικό έργο και ιδίως τις επιτυχίες τής Ελληνικής Προεδρίας τής Ευρωπαϊκής Ενωσης.


Συνέχεια…
| Η άποψη μας
<< Previous  1  2  3  4  5  6  7  | < 8 >  9  10  Next >>
Home
/
Print
/
Site Map
/
Επικοινωνία

Εχουμε αυτό που είμαστε. . . (Κ. Βέρρος)
( 30.06.2007 )

Παλαιότερα άρθρα


Θύματα, ήρωες, ευσυνείδητοι και οι άλλοι (Κ. Βέρρος)

Εθνική τραγωδία και σκύλευση θυμάτων (Κ. Βέρρος)

Πολιτικές, προεκλογικές ¨ομορφιές¨ (Κ. Βέρρος)

Είναι και είμαστε αδιόρθωτοι. . . (Κ. Βέρρος)

Προεκλογικός λόγος και επιχειρήματα (Κ. Βέρρος)

Εκλογές για αυτοδύναμη κυβέρνηση (Κ. Βέρρος)

Ομηροι αγκυλώσεων και κρατισμού (Κ. Βέρρος)

Γιατί τώρα οι παροχές;; (Κ. Βέρρος)

Παλαιότερα άρθραΑποτελέσματα

ΔημοσκοπήσειςΕΓΓΡΑΦΗ

ΔΙΑΓΡΑΦΗ