Ευρωπαϊκή Ένωση

0


Ευρωπαϊκή Ένωση

( 16.01.2004 11:41 )
Αθυστηρός με τον Ερντογάν εκ του συστάδην
Την ανάγκη επίλυσης του Κυπριακού έως την 1η Μαϊου έθεσε επιτακτικά στον τούρκο πρωθυπουργό Ταγίπ Ερντογάν, ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ρομάνο Πρόντι, κατά την επίσκεψή του στην Αγκυρα.


Διαβάστε περισσότερα
| Ευρωπαϊκή Ένωση( 15.01.2004 15:10 )
Για συνομιλίες με την τουρκική πολιτική ηγεσία γύρω από την ευρωπαϊκή προοποτική της Αγκυρας και το Κυπριακό, έφθασε το μεσημέρι στην Αγκυρα ο πρόεδρος της Κομισιόν, Ρομάνο Πρόντι, ο οποίος είναι ο πρώτος επικεφαλής του εκτελεστικού οργάνου της ΕΕ που επισκέπτεται την Τουρκία από το 1963.


¨Σαφές μήνυμα¨ για το Κυπριακό
| Ευρωπαϊκή Ένωση( 14.01.2004 12:42 )
Ο αρμόδιος για τις οικονομικές και νομισματικές υποθέσεις επίτροπος, Πέδρο Σόλμπες
Στο Ευρωπαϊκό Δικαστηρίο προσέφυγε η Κομισιόν κατά των ¨15¨ οι οποίοι θεώρησαν ότι δεν πρέπει να επιβληθούν κυρώσεις στη Γερμανία και τη Γαλλία για το θέμα της παραβίασης των κανόνων του Συμφώνου Σταθερότητας. Το ζήτημα που τίθεται προς διερεύνση είναι εάν οι εκπρόσωποι των κυβερνήσεων των χωρών-μελών, είχαν το δικαίωμα να πάρουν μια τέτοια απόφαση.


Διακύβευμα σε κρίσιμη περίοδο
| Ευρωπαϊκή Ένωση( 14.01.2004 11:09 )
Aπαισιόδοξη ως προς την πιθανότητα επίτευξης συμφωνίας για το Ευρωπαϊκό Σύνταγμα είναι η ιρλανδική προεδρία της Ε.Ε. Ο προεδρεύων ιρλανδός υπουργός Οικονομικών Τσάρλι Μακ Κρίβι δήλωσε ότι η χώρα του θα καταβληθεί κάθε προσπάθεια αλλά, τόνισε, το θέμα δεν αποτελεί την ύψιστη προτεραιότητα της ιρλανδικής προεδρίας.


Συνέχεια
| Ευρωπαϊκή Ένωση( 14.01.2004 10:54 )
Κ. Σημίτης – Ρ. Πρόντι
Ο Κώστας Σημίτης είναι μαζί με τον πρωθυπουργό του Λουξεμβούργου Ζαν Κλοντ Γιούνκερ και τον πρώην πρωθυπουργό του Βελγίου Ζαν Λυκ Ντεάν οι τρεις καταλληλότεροι Ευρωπαίοι πολιτικοί για να καταλάβουν τη θέση του προέδρου της νέας Κομισιόν.


Τον Ιούνιο ο νέος πρόεδρος
| Ευρωπαϊκή Ένωση( 13.01.2004 11:35 )
Λίγες μέρες πριν, στα χέρια του κ. Πρόντι ανεφλέγη πακέτο χωρίς ευτυχώς να τραυματισθεί
Αποδέκτης νέου ύποπτου πακέτου έγινε ο πρόεδρος της Κομισιόν Ρομάνο Πρόντι. Το πακέτο που του στάλθηκε ταχυδρομικώς στην διεύθυνση του σπιτιού του στην Μπολόνια, περιείχε χρησιμοποιημένα κυνηγετικά φυσίγγια και πυροτεχνήματα και ανοίχτηκε από την αστυνομία.


Μάλλον αναρχικοί οι αποστολείς
| Ευρωπαϊκή Ένωση( 09.01.2004 17:18 )
¨Το 2004 θα είναι έτος των κοινωνικών μεταρρυθμίσεων στην Τουρκία ώστε η χώρα να ανταποκριθεί στα κριτήρια ένταξης στην Ευρωπαϊκή Ενωση¨ δήλωσε ο τούρκος πρωθυπουργός Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, καθώς η Ευρωπαϊκή Επιτροπή εξέφραζε την ικανοποίησή της για την απόφαση της Αγκυρας να καταργήσει την θανατική ποινή σε όλες τις περιπτώσεις.


Ο Ερντογάν στο Βερολίνο
| Ευρωπαϊκή Ένωση( 28.12.2003 22:46 )
Αιφνιδιασμένος, αλλά ψύχραιμος ο πρόεδρος της Κομισιόν
Στωϊκή ήταν η αντίδραση του προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ρομανο Πρόντι στο αινιγματικό περιστατικό της ανάφλεξης δέματος που μόλις είχε παραλάβει στο σπίτι του από άγνωστο αποστολέα. ¨Η ηρεμία είναι το καλύτερο όπλο κατά της τρομοκρατίας¨ είπε, σχολιάζοντας την απόπειρα εκφοβισμού του. Η αντιπολίτευση στην Ιταλία επέρριψε ευθύνες στις Αρχές για τα ελλειπή μέτρα ασφαλείας του προέδρου της Κομισιόν.


Υποψίες για οργάνωση που αντιτίθεται στην Ε.Ε
| Ευρωπαϊκή Ένωση( 17.12.2003 09:05 )
Το ¨πράσινο φως¨ για την περαιτέρω ενίσχυση της συνεργασίας της με τις ΗΠΑ, στον τομέα της ανταλλαγής ευαίσθητων πληροφοριών ανάβει η Ευρωπαϊκή Ενωση. Η Κομισιόν ανακοίνωσε πως παραχωρεί το δικαίωμα πρόσβασης των ΗΠΑ στα προσωπικά δεδομένα των επιβατών υπερατλαντικών πτήσεων, καθώς οι αμερικανικές αρχές έδωσαν εγγυήσεις ότι αυτά θα προστατεύονται και θα τηρείται η μυστικότητά τους.


Κάμφθηκαν οι αντιστάσεις
| Ευρωπαϊκή Ένωση( 13.12.2003 18:25 )
Τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Προστασίας Δικτύων και Πληροφορικών Συστημάτων θα φιλοξενήσει η Ελλάδα σύμφωνα με την απόφαση του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, που ελήφθη σήμερα στις Βρυξέλλες, στο πλαίσιο της Συνόδου Κορυφής.


Πολύ σημαντική απόφαση
| Ευρωπαϊκή Ένωση( 13.12.2003 15:17 )
Σε αδιέξοδο κατέληξαν τελικά οι διαπραγματεύσεις των ευρωπαίων ηγετών για συμφωνία επί της Συνταγματικής Συνθήκης, λόγω των αγεφύρωτων διαφορών τους για το σύστημα ψηφοφορίας.


Ευρωάμυνα με ¨καπέλο¨ ΝΑΤΟ
| Ευρωπαϊκή Ένωση( 12.12.2003 11:28 )
Το Ευρωπαϊκό Σύνταγμα διαμορφώνουν οι ευρωπαίοι ηγέτες εν μέσω διαφωνιών για βασικά ζητήματα -όπως ο μηχανισμός λήψης αποφάσεων, η σύνθεση της Κομισιόν και η άμυνα-, στην κρίσιμη για το μέλλον της Ευρώπης Σύνοδο Κορυφής στις Βρυξέλλες. Στην ατζέντα της συνόδου περιλαμβάνονται θέματα ανάπτυξης απασχόλησης, ασφάλειας και δικαιοσύνης, αλλά και η υποψηφιότητα της Τουρκίας.


Τα τέσσερα ¨αγκάθια¨ της Ε.Ε.
| Ευρωπαϊκή Ένωση( 09.12.2003 11:18 )
¨Είμαστε εκτεθειμένοι σε κύματα λαθρομετανάστευσης¨
Το θέμα του ελέγχου και της διαχείρισης των εξωτερικών συνόρων της Ε.Ε. συζήτησε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κώστας Καραμανλής στις Βρυξέλλες, με τον αρμόδιο για τη δικαιοσύνη και τις εσωτερικές υποθέσεις επίτροπο Αντόνιο Βιτορίνο.


Κατά της λαθρομετανάστευσης
| Ευρωπαϊκή Ένωση( 05.12.2003 12:58 )
Απότη συνεδρίαση του ΕΛΚ, στο Παρίσι
Την πολιτική τους βούληση να υπάρξει συμφωνία για το νέο Ευρωπαϊκό Σύνταγμα στη Διακυβερνητική Σύνοδο στις Βρυξέλλες την προσεχή εβδομάδα, εξέφρασαν την Πέμπτη μετά τη συνεδρίασή τους στο Παρίσι οι ηγέτες του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος. Στη συνεδρίαση παρευρέθη και ο πρόεδρος της ΝΔ, Κώστας Καραμανλής, ο οποίος τάχθηκε υπέρ της αναλογίας ένα προς ένα στους κοινοτικούς επιτρόπους κάθε χώρας και της αρχής της αμοιβαίας συνδρομής στην ευρωπαϊκή άμυνα.


Συνάντηση με Ραφαρέν
| Ευρωπαϊκή Ένωση( 02.12.2003 18:06 )
Υπάρχει μέλλον για τις γυναίκες Ρομ στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Ενωσης; Αυτό αναρωτήθηκαν οι ευρωβουλευτές που συμμετέχουν στην Επιτροπή Ισότητας των Φύλων και Δικαιωμάτων της Γυναίκας στις Βρυξέλλες.


Η Angela της Ευρώπης
| Ευρωπαϊκή Ένωση( 30.11.2003 23:24 )
Οι τελικές αποφάσεις για το Ευρωπαϊκό Σύνταγμα θα ληφθούν τον Δεκέμβριο στις Βρυξέλλες
Μεγάλες διαφορές γύρω από τους θεσμούς, τη σύνθεση της Κομισιόν, στην άσκηση βέτο σε θέματα εξωτερικής πολιτικής και την κατανομή των ψήφων με την ένταξη των νέων κρατών, εξακολουθούν να υφίστανται στους κόλπους της Ε.Ε. Στην άτυπη σύνοδο του Συμβουλίου υπουργών Εξωτερικών που ολοκληρώθηκε στη Νάπολη συμφωνήθηκε να εκπροσωπείται η κάθε χώρα από έναν επίτροπο, ενώ παρουσιάστηκε η κοινή πρόταση Βρετανίας, Γερμανίας και Γαλλίας για την ανάπτυξη ανεξάρτητης αμυντικής δύναμης.


¨Αγκάθι¨ το θέμα των πλειοψηφιών
| Ευρωπαϊκή Ένωση( 25.11.2003 12:44 )
Οι πιέσεις Βερολίνου και Παρισίων προς τους υπόλοιπους εταίρους οδήγησαν τους Υπουργούς Οικονομίας τών 12 χωρών τής Ευρωζώνης σε μία απόφαση για τα υπερβολικά δημόσια ελλείμματα Γαλλίας και Γερμανίας, που ναι μεν οφελεί πολιτικά τις δύο κυβερνήσεις, αλλά θέτει εν αμφιβόλω την πιστή εφαρμογή στο μέλλον τού περίφημου Συμφώνου Σταθερότητας και Ανάπτυξης, αλλά και διχάζει κατά κάποιο τρόπο την Ευρωπαϊκή Ενωση.


Η στάση της Ελλάδας
| Ευρωπαϊκή Ένωση( 25.11.2003 01:05 )
Στο στόχαστρο της ENISA τo ηλεκτρονικό έγκλημα
Ευρωπαϊκή υπηρεσία για την ασφάλεια των δικτύων θα συσταθεί το 2004 και θα συμβάλει αρχικά σε θέματα εκπαίδευσης για την αντιμετώπιση ηλεκτρονικών ιών, επιθέσεων από χάκερ και άλλων συναφών προβλημάτων. Η νέα υπηρεσία θα συνεργάζεται με τα κράτη-μέλη κατά του ηλεκτρονικού εγκλήματος αλλά δεν θα έχει ρόλο κατασταλτικό


Διαδικτυακή τράπεζα πληροφοριών
| Ευρωπαϊκή Ένωση¨Η ελευθερία σου σταματάει εκεί που ξεκινάει η ελευθερία του άλλου¨. Στον άξονα αυτής της γενικής παραδοχής όλων των δημοκρατικών κοινωνιών, πραγματοποιήθηκε χθές συζήτηση


για τα ανθρώπινα δικαιώματα στην ΕΕ, σε αίθουσα του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Αθήνα.


Διαβάστε περισσότερα
| Ευρωπαϊκή Ένωση( 11.11.2003 11:48 )
Θετικά απαντά το 79% των Ελλήνων στην ερώτηση εάν συφωνούν το Ευρωκοινοβούλιο να ψηφίζει για κάθε απόφαση που λαμβάνεται στην Ε.Ε.
Ερευνα του Ευρωβαρόμετρου εμφανίζει τους Ελληνες ως τους καλύτερα ενημερωμένους και περισσότερο ενδιαφερόμενους πολίτες της Ε.Ε. περί του σχεδίου του Ευρωπαϊκού Συντάγματος, ενώ θεωρούνται από τους θερμότερους υποστηρικτές της διεξαγωγής πανευρωπαϊκού δημοψηφίσματος για την έγκρισή του.


Υπέρ μόνιμης θέσης προέδρου το 75%
| Ευρωπαϊκή Ένωση
<< Previous  1  2  3  4  5  6  7  | < 8 >  9  10  11-13  Next >>
Home
/
Print
/
Site Map
/
Επικοινωνία

Εχουμε αυτό που είμαστε. . . (Κ. Βέρρος)
( 30.06.2007 )

Παλαιότερα άρθρα


Θύματα, ήρωες, ευσυνείδητοι και οι άλλοι (Κ. Βέρρος)

Εθνική τραγωδία και σκύλευση θυμάτων (Κ. Βέρρος)

Πολιτικές, προεκλογικές ¨ομορφιές¨ (Κ. Βέρρος)

Είναι και είμαστε αδιόρθωτοι. . . (Κ. Βέρρος)

Προεκλογικός λόγος και επιχειρήματα (Κ. Βέρρος)

Εκλογές για αυτοδύναμη κυβέρνηση (Κ. Βέρρος)

Ομηροι αγκυλώσεων και κρατισμού (Κ. Βέρρος)

Γιατί τώρα οι παροχές;; (Κ. Βέρρος)

Παλαιότερα άρθραΑποτελέσματα

ΔημοσκοπήσειςΕΓΓΡΑΦΗ

ΔΙΑΓΡΑΦΗ