Ενυπόγραφα

0


Ενυπόγραφα

( 13.10.2005 12:18 )
ΑΝΑΜΕΝΟΜΕΝΟ χαρακτήρισαν πολλοί το νέο ¨δώρο¨ της Ουάσιγκτον προς την Ελλάδα σχετικά με την ονομασία του γειτονικού μας κρατιδίου. Αναμενόμενο, όπως υποστηρίζουν, επειδή έπρεπε να περιμένουμε αυτήν την αμερικανική κίνηση μετά την προ μηνών αναγνώριση του κράτους των Σκοπίων με το συνταγματικό του όνομα.


Συνέχεια…
| Ενυπόγραφα( 29.09.2005 19:13 )
ΕΠΙΔΡΟΜΗ κατά των φορολογουμένων χαρακτήρισαν ορισμένα ΜΜΕ και εφημερίδες την απόφαση της κυβέρνησης να ενεργοποιηθούν διατάξεις που αποβλέπουν στην είσπραξη ληξιπρόθεσμων οφειλών ιδιωτών προς το Δημόσιο, οι οποίες ανέρχονται σε περίπου 18,5 δισεκατομμύρια ευρώ. Εγινε, μάλιστα, προσπάθεια να επιρριφθεί η ευθύνη στον κ. Αδάμ Ρεγκούζα.


Συνέχεια…
| Ενυπόγραφα( 27.09.2005 12:49 )
ΑΠΑΤΑΤΑΙ πλάνην οικτράν όποιος νομίζει ότι δεν έχει αρχίσει η επανίδρυση του κράτους, ότι δεν καταπολεμούνται η διαφθορά και διαπλοκή των δημοσίων υπαλλήλων, ότι υπουργοί και στελέχη δεν συμπεριφέρονται με μετριοφροσύνη και δεν έχουν αποβάλει από πάνω τους το μίασμα της επιδειξιομανίας και αλλαζονείας. Στη χειρότερη περίπτωση, αν δεν πρόκειται περί πλάνης, απλώς είναι ευκολοπιστία στα όσα αντιπολιτευτικά λέει το ΠΑΣΟΚ.


Συνέχεια…
| Ενυπόγραφα( 26.09.2005 18:58 )
. . . ΚΑΙ ΞΑΝΑ προς τη δόξα τραβά. Ετσι και με την κυβέρνηση!! Αφού ¨ξαπόστασε¨ λιγάκι δουλεύοντας σαν καλοκουρδισμένο ρολόϊ και προωθώντας με ταχείς ρυθμούς δύο βασικές μεταρρυθμίσεις, ξανάπεσε σε μία περίοδο ¨δόξας¨ με αλαλούμ, ασυνεννοησία και αλληλοκαρφώματα μεταξύ υπουργών και κυβερνητικών ή κομματικών στελεχών. Όχι, βεβαίως, πως τα ΜΜΕ δεν επιδίδονται στο προσφιλές τους ¨παιχνίδι¨ της υπερβολής και της σποράς πανικού! Η πραγματικότητα, πάντως, είναι καταθλιπτική.


Συνέχεια…
| Ενυπόγραφα( 21.09.2005 15:17 )
ΡΙΓΗ ΑΝΗΣΥΧΙΑΣ για τις επιπτώσεις στην οικονομία αλλά και στη μελλοντική πορεία της Ευρωπαϊκής Ενωσης και των κρατών μελών της προκαλεί η αβεβαιότητα που προέκυψε από τα αποτελέσματα των βουλευτικών εκλογών της περασμένης Κυριακής στη Γερμανία. Και όσο η αβεβαιότητα θα παρατείνεται, η ανησυχία θα αυξάνεται, καθώς θα εντείνονται οι αρνητικές αντιδράσεις της αγοράς, οι οποίες εμφανίσθηκαν ήδη από τη Δευτέρα με την πτώση του ευρώ.


Συνέχεια…
| Ενυπόγραφα( 19.09.2005 15:31 )
ΠΕΤΥΧΕ τον στόχο του ο κ. Γ. Παπανδρέου κατά τη χθεσινή δύωρη συνέντευξη τύπου στη Θεσσαλονίκη. Αφενός πέρασε το μήνυμά του στα στελέχη και τα μέλη του ΠΑΣΟΚ πως δεν επιδέχεται συζήτηση το ότι αυτός είναι ο Αρχηγός. Αφετέρου, συνέχισε με τον πιο έντονο τρόπο την προσπάθεια αποδόμησης της εικόνας του αντιπάλου του, του κ. Κ. Καραμανλή, αλλά και της κυβέρνησης.


Συνέχεια…
| Ενυπόγραφα( 12.09.2005 17:35 )
¨ΠΡΟΤΙΜΩ να είμαι χρήσιμος παρά πρόσκαιρα ευχάριστος¨ είναι η πρωθυπουργική ρήση που συνοψίζει την πολιτική φιλοσοφία του κ. Κ. Καραμανλή, στο πλαίσιο της οποίας ακολουθεί με επιμονή τη σημερινή κυβερνητική πολιτική του ¨ουκ αν λάβεις εκ του μη έχοντος¨.


Συνέχεια…
| Ενυπόγραφα( 09.09.2005 17:34 )
ΤΗΝ ΟΞΥΤΗΤΑ έχει επιλέξει ο κ. Γ. Παπανδρέου για να αντιπαρατεθεί με την κυβέρνηση τη στιγμή που τα προβλήματα, ιδίως της οικονομίας, παρόλο που έχουν αρχίσει να φαίνονται καθαρά τα σημάδια της ανάκαμψης, επηρεάζουν ακόμη αρνητικά την αναπτυξιακή πορεία της χώρας.


Συνέχεια…
| Ενυπόγραφα( 07.09.2005 19:57 )
ΠΛΗΘΑΙΝΟΥΝ οι πιέσεις για την ικανοποίηση από την κυβέρνηση των αιτημάτων διαφόρων κοινωνικών ομάδων ενόψει των εγκαινίων της ΔΕΘ. Μία γκάμα αιτημάτων που περιλαμβάνει από μισθολογικές προσαρμογές (διάβαζε αυξήσεις) μέχρι τη διατήρηση των Ολυμπιακών Αερογραμμών υπό κρατική ιδιοκτησία.


Συνέχεια…
| Ενυπόγραφα( 06.09.2005 16:40 )
ΚΑΤΑΠΛΗΚΤΗ η υφήλιος παρακολουθεί την υπερδύναμη να παραπαίει και να έχει περιπέσει σε μία χαώδη κατάσταση στην αργοπορημένη προσπάθειά της να βοηθήσει τα χιλιάδες θύματα τού τυφώνα Κατρίνα στη Λουϊζιάνα και στο Μισσισσιπή. Και ακούει ή διαβάζει τα αμερικανικά μέσα ενημέρωσης να κατηγορούν για φονική ανικανότητα την κυβέρνηση του Τζορτζ Μπους, οι αξιωματούχοι της οποίας έδειξαν αδικαιολόγητη ολιγωρία και κινητοποιήθηκαν με απίστευτη καθυστέρηση.


Συνέχεια…
| Ενυπόγραφα( 20.08.2005 13:44 )
ΤΟ ΜΟΝΟ που δεν περιμέναμε να μάθουμε γύρω από την τελευταία αεροπορική τραγωδία ήταν η ολιγωρία και οι παραλείψεις της ελληνικής Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας και ειδικότερα των ελεγκτών της εναέριας κυκλοφορίας, αλλά και η ασυνεννοησία τους με τις αρμόδιες υπηρεσίες της Πολεμικής Αεροπορίας, που είναι επιφορτισμένες με την ασφάλεια του εναέριου χώρου μας.


Συνέχεια…
| Ενυπόγραφα( 18.08.2005 11:15 )
ΤΟ ΤΡΑΓΙΚΟ αεροπορικό δυστύχημα με τα 121 αθώα θύματα έχει επισκιάσει άλλα σοβαρά θέματα της επικαιρότητας. Δικαίως, αν σκεφθεί κανείς τις αδιευκρίνιστες συνθήκες υπό τις οποίες συνέβη, τις δραματικές τελευταίες στιγμές των επιβαινόντων, τα τεράστια ερωτηματικά που γεννώνται ως προς τα αίτια, την αξιοπιστία και την ολιγωρία της εταιρείας HELIOS, την ολιγωρία των κρατικών αρχών της Κύπρου, ενδεχόμενες παραλείψεις των ελληνικών αρχών.


Συνέχεια…
| Ενυπόγραφα( 15.08.2005 15:44 )
ΜΕ ΤΗ ΣΚΕΨΗ στα αθώα θύματα του πολύνεκρου τραγικού αεροπορικού δυστυχήματος γιορτάζουμε σήμερα την Κοίμηση της Θεοτόκου. Μια αεροπορική τραγωδία, που αρχικά χαρακτηρίσθηκε μυστηριώδης, αλλά οι μέχρι τώρα ενδείξεις και τα στοιχεία μας οδηγούν στο συμπέρασμα ότι η πιθανότερη βασική αιτία ήταν ένα ξαφνικό τεχνικό πρόβλημα και μάλλον η απότομη αποσυμπίεση του αεροπλάνου σε συνδυασμό με ένα ενδεχόμενο πρόβλημα στην παροχή οξυγόνου.


Συνέχεια…
| Ενυπόγραφα( 12.08.2005 11:19 )
ΠΟΛΥ ΑΣΦΑΛΗΣ χώρα είναι η Ελλάδα δήλωνε, με αρκετή δόση αυταρέσκειας μάλιστα, προ μηνός περίπου ο Υπουργός Δημόσιας Τάξης, έρχονται όμως οι αρμόδιες υπηρεσίες της ίδιας της Ελληνικής Αστυνομίας να τον διαψεύσουν περιτράνως με τη δημοσιευθείσα προχθες έκθεσή τους , η οποία τονίζει την αύξηση της εγκληματικότητας μέσα σε έναν χρόνο.


Συνέχεια…
| Ενυπόγραφα( 11.08.2005 14:44 )
Η ΤΡΑΓΕΛΑΦΙΚΗ κατάσταση που επικράτησε τις τελευταίες ημέρες στον Πειραιά και σε ορισμένα νησιά εξαιτίας τών πολύωρων καθυστερήσεων κάποιων πλοίων, ναι μεν δεν είχε τις διαστάσεις καταστροφής και τραγωδίας που θέλησαν να μας επιβάλουν οι τηλεοπτικοί σταθμοί, αλλά δεν παύει να αποτελεί ένα πάρα πολύ μελανό σημείο, το οποίο εξευτελίζει τη χώρα μας διεθνώς.


Συνέχεια…
| Ενυπόγραφα( 09.08.2005 15:20 )
ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΙΚΗ του επίκινδυνου σημείου, στο οποίο διολισθαίνει η ελληνική οικονομία ευρισκόμενη ήδη στο χείλος του γκρεμού είναι η είδηση ότι οι επενδύσεις των Ελλήνων επιχειρηματιών στις γειτονικές μας βαλκανικές χώρες ξεπέρασαν τα 5 δισεκατομμύρια ευρώ την τελευταία πενταετία, ενώ συγχρόνως έχουν σχεδόν σταματήσει στην πατρίδα μας.


Συνέχεια…
| Ενυπόγραφα( 07.08.2005 18:56 )
ΑΙΦΝΙΔΙΑΣΤΗΚΕ και μάλλον εξεπλάγη η ελληνική κυβέρνηση από τη δήλωση του Γάλλου Πρωθυπουργού Ντομινίκ ντε Βιλπέν για την ανάγκη αναγνώρισης της Κυπριακής Δημοκρατίας από την Αγκυρα, με την οποία δημιουργούνται νέα δεδομένα στην Ευρωπαϊκή Ενωση αναφορικά με την ενταξιακή πορεία της Τουρκίας. Το εάν η έκπληξη ήταν ευχάριστη ή δυσάρεστη θα το δείξει ο καιρός και, βεβαίως, θα εξαρτηθεί από την ελληνική πολιτική στο θέμα αυτό.


Συνέχεια…
| Ενυπόγραφα( 06.08.2005 13:20 )
ΕΠΑΝΕΚΑΜΨΕ με ιδιαίτερη ένταση το θέμα της έναρξης των ενταξιακών διαπραγματεύσεων της Τουρκίας στην Ευρωπαϊκή Ενωση εξαιτίας της δηλώσεως της Αγκυρας ότι δεν αναγνωρίζει την Κυπριακή Δημοκρατία. Η αντίδραση του Γάλλου Πρωθυπουργού, αλλά και του Γάλλου Προέδρου, έφερε στο προσκήνιο τον σοβαρό προβληματισμό που επικρατεί στις ευρωπαϊκές πρωτεύουσες γύρω από τη μελλοντική ενδεχόμενη τουρκική ένταξη.


Συνέχεια…
| Ενυπόγραφα( 05.08.2005 15:02 )
ΠΕΡΑΣΕ, πράγματι, πολύς καιρός από την τελευταίο κείμενο που είχα γράψει, έχω, όμως, μια πειστική, κατά τη γνώμη μου, δικαιολογία: Προσπαθούσα να παραμείνω πράος και να κρίνω αντικειμενικά τα διάφορα ευτράπελα που συμβαίνουν στην κωμικοτραγική ελληνική καθημερινή πραγματικότητα με πρωταγωνιστές τους πολιτικούς, τους συνδικαλιστές, τους επιχειρηματίες, τους δημοσιογράφους και γενικότερα το κύκλωμα των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης, τους κρατικούς λειτουργούς και δημοσίους υπαλλήλους, τους απλούς πολίτες.


Συνέχεια…
| Ενυπόγραφα( 19.06.2005 16:58 )
Η ΒΑΘΕΙΑ κρίση, στην οποία βυθίστηκε η Ευρωπαϊκή Ενωση μετά τα ¨όχι¨ Γάλλων και Ολλανδών στα δημοψηφίσματα για τη Συνταγματική Συνθήκη, είναι εν πολλοίς το αποτέλεσμα της έλλειψης τόλμης και συλλογικού οράματος που κατέλαβε την πολιτική της ηγεσία μετά την πτώση του Τείχους του Βερολίνου, τη διάλυση της Σοβιετικής Ενωσης και την επαναφορά της δημοκρατίας στα πρώην κομμουνιστικά καθεστώτα της Ανατολικής Ευρώπης, σε συνδυασμό με την καταστρεπτική πολιτική του Δούρειου Ιππου που ακολούθησε το Λονδίνο από την πρώτη στιγμή της ένταξής του στην τότε Ευρωπαϊκή Κοινότητα.


Συνέχεια…
| Ενυπόγραφα
<< Previous  1  2  3  4  5  6  7  | < 8 >  9  10  11-17  Next >>
Home
/
Print
/
Site Map
/
Επικοινωνία

Εχουμε αυτό που είμαστε. . . (Κ. Βέρρος)
( 30.06.2007 )

Παλαιότερα άρθρα


Θύματα, ήρωες, ευσυνείδητοι και οι άλλοι (Κ. Βέρρος)

Εθνική τραγωδία και σκύλευση θυμάτων (Κ. Βέρρος)

Πολιτικές, προεκλογικές ¨ομορφιές¨ (Κ. Βέρρος)

Είναι και είμαστε αδιόρθωτοι. . . (Κ. Βέρρος)

Προεκλογικός λόγος και επιχειρήματα (Κ. Βέρρος)

Εκλογές για αυτοδύναμη κυβέρνηση (Κ. Βέρρος)

Ομηροι αγκυλώσεων και κρατισμού (Κ. Βέρρος)

Γιατί τώρα οι παροχές;; (Κ. Βέρρος)

Παλαιότερα άρθραΑποτελέσματα

ΔημοσκοπήσειςΕΓΓΡΑΦΗ

ΔΙΑΓΡΑΦΗ