Στις φλόγες πολλές περιοχές της χώρας

0


Στις φλόγες πολλές περιοχές της χώραςHome

Ελλάδα
Πυρκαγιά εκδηλώθηκε λίγο μετά τις 15.00 το μεσημέρι της Δευτέρας στο σημείο όπου βρίσκονται τα φανάρια της Καισαριανής προς τον Καρέα. Η φωτιά ξέσπασε από άγνωστη μέχρι στιγμής αιτία, κάτω από την περιφερειακή οδό του Υμηττού, αλλά πήρε γρήγορα διαστάσεις λόγω των ισχυρών ανέμων, γι αυτό και διακόπηκε η κυκλοφορία και στα δύο ρεύματα της Περιφερειακής Οδού.


 
Στον τόπο της πυρκαγιάς βρίσκονται 30 πυροσβέστες με δέκα οχήματα, ενώ κάνουν ρίψεις νερού από τον αέρα τρία αεροπλάνα και τρία ελικόπτερα και αναμένονται ενισχύσεις.


Στο μεταξύ, φωτιά σε πευκόφυτη περιοχή μεταξύ των χωριών Άγιος Γεώργιος και Λιχάδα της βόρειας Εύβοιας ξέσπασε στις 2 το μεσημέρι. Η πυρκαγιά πήρε γρήγορα μεγάλες διαστάσεις.Από την πρώτη στιγμή, επίγειες δυνάμεις της Πυροσβεστικής, αλλά και κάτοικοι μαζί με δύο αεροσκάφη που βρίσκονται στο αεροδρόμιο της Λαμίας, επιχείρησαν να περιορίσουν τη φωτιά, όμως οι φλόγες, λόγω και των ισχυρών ανέμων, δημιούργησαν μέτωπο που ξεπερνά τα 1.000 μέτρα. Στη μάχη της κατάσβεσης μετέχουν συνολικά 8 αεροσκάφη και δύο ελικόπτερα, ενώ μεταφέρθηκαν και επίγειες δυνάμεις όπως και πεζοπόρα τμήματα της Πυροσβεστικής.


Λίγο μετά τις 3 το μεσημέρι ξέσπασε πυρκαγιά 60 χιλιόμετρα ανατολικά της Λαμίας, σε δασική περιοχή κοντά στο χωριό Πελασγία. Η φωτιά πήρε μεγάλες διαστάσεις βοηθούμενη από τους ισχυρούς ανέμους, ενώ στην περιοχή σπεύδουν πυροσβεστικές δυνάμεις και αεροσκάφη.
Πηγή: ΕΞΠΡΕΣ

Home
/
Print
/
Site Map
/
Επικοινωνία
Εχουμε αυτό που είμαστε. . . (Κ. Βέρρος)
( 30.06.2007 )

Παλαιότερα άρθρα


Θύματα, ήρωες, ευσυνείδητοι και οι άλλοι (Κ. Βέρρος)

Εθνική τραγωδία και σκύλευση θυμάτων (Κ. Βέρρος)

Πολιτικές, προεκλογικές ¨ομορφιές¨ (Κ. Βέρρος)

Είναι και είμαστε αδιόρθωτοι. . . (Κ. Βέρρος)

Προεκλογικός λόγος και επιχειρήματα (Κ. Βέρρος)

Εκλογές για αυτοδύναμη κυβέρνηση (Κ. Βέρρος)

Ομηροι αγκυλώσεων και κρατισμού (Κ. Βέρρος)

Γιατί τώρα οι παροχές;; (Κ. Βέρρος)

Παλαιότερα άρθραΑποτελέσματα

ΔημοσκοπήσειςΕΓΓΡΑΦΗ

ΔΙΑΓΡΑΦΗ