Χριστόδουλος-Παπαρήγα. Δεν είναι πρωταπριλιάτικο…

0


Χριστόδουλος-Παπαρήγα. Δεν είναι πρωταπριλιάτικο…Home

Ελλάδα
¨Δίαυλο επικοινωνίας¨ με τα κόμματα άνοιξε ο Αρχιεπίσκοπος Χριστόδουλος, στο πλαίσιο του οποίου συναντήθηκε χθες με την γενική γραμματέα του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα, στα γραφεία του Περισσού κα σήμερα με τον πρόεδρο του ΣΥΝ, Νίκο Κωνσταντόπουλο. Εκκρεμεί η συνάντησή του με τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, Γιώργο Παπανδρέου.


 
¨Η επίσκεψή μου στην κ. Παπαρήγα δεν είναι… πρωταπριλιάτικο αστείο¨, είπε χαριτολογώντας ο κ. Χριστόδουλος, προσθέτοντας ότι μπορεί κάποιοι να την χαρακτηρίζουν ιστορική ¨για μένα όμως είναι αυτονόητη¨.
Ο Αρχιεπίσκοπος πρόσθεσε πως στη συνάντηση αναλύθηκαν ζητήματα σχετικά με την παρουσία της Εκκλησίας στον κοινωνικό τομέα.
¨Σε ορισμένα έχουμε διαφορετικές προσεγγίσεις σε άλλα συμφωνούμε. Σημασία έχει ότι διαλεγόμεθα πλέον και αυτό γίνεται με μεγαλύτερη ειλικρίνεια και σεβασμό στη διαφορετική άποψη του άλλου¨, τόνισε ο κ. Χριστόδουλος και υπογράμμισε πως σέβεται και εκτιμά ¨τους κοινωνικούς εν γένει αγώνες και τις ευαισθησίες της Αριστεράς¨.
Από την πλευρά της, η κ. Παπαρήγα είπε ότι εκφράστηκαν οι απόψεις για τη σχέση Εκκλησίας-Κράτους αλλά και για τα κοινωνικά θέματα. Δεν παρέλειψε, μάλιστα, να αναφερθεί


στις καλές σχέσεις του Χαρίλαου Φλωράκη με τον μακαριστό αρχιεπίσκοπο Σεραφείμ.
—————————-


Με τον Νίκο Κωνσταντόπουλο


—————————-


Στο πλαίσιο των εθιμοτυπικών αυτών συναντήσεων, την πρωτοβουλία των οποίων πήρε ο ίδιος ο Αρχιεπίσκοπος, ο κ. Χριστόδουλος συναντήθηκε σήμερα και με τον πρόεδρο του ΣΥΝ, Νίκο Κωνσταντόπουλο, στα γραφεία της Κουμουνδούρου.
Οι δύο άνδρες συζήτησαν για περισσότερο από μία ώρα, χωρίς, όμως, να αναφερθούν στη θέση του Συνασπισμού, περί διαχωρισμού Εκκλησίας-Κράτους.
Μετά το πέρας της συνάντησης, ο κ. Χριστόδουλος δήλωσε μεταξύ άλλων ότι ¨είχαμε τη δυνατότητα να κάνουμε έναν ευρύτατο διάλογο καθώς παρουσίαζα στον κ. πρόεδρο τις δραστηριότητες της Εκκλησίας μας, ιδίως στον κοινωνικό τομέα και οφείλω να πω ότι σε αυτόν τον τομέα διαπιστώσαμε, ότι και ο Συνασπισμός της Ριζοσπαστικής Αριστεράς έχει όλη τη διάθεση να συμπαρασταθεί στο κοινωνικό έργο της Εκκλησίας¨.
Ο κ. Κωνσταντόπουλος, δήλωσε πολύ ικανοποιημένος από τη συζήτηση με τον Αρχιεπίσκοπο, η οποία -όπως είπε-, κινήθηκε γύρω από τα ζητήματα, που ταλανίζουν την ελληνική κοινωνία, όπως, ¨τα κοινωνικά ελλείμματα και η ανάγκη για τη διαμόρφωση μιας κοινωνίας της αλληλεγγύης, με πολιτικές, οι οποίες θα στηρίζουν την πραγματική συνοχή, την προστασία, την κοινωνική δικαιοσύνη, ώστε να εξασφαλίζεται η αξιοπρεπής διαβίωση όλων¨.Home
/
Print
/
Site Map
/
Επικοινωνία
Πρωτομαγιάτικο κυβερνητικό αυτογκόλ
( 05.05.2005 )

Παλαιότερα άρθρα


Χρήσιμος και όχι πρόσκαιρα ευχάριστος (Κ. Βέρρος)

Γιατί κύριε Παπανδρέου;; (Κ. Βέρρος)

Αναξιόπιστος κομματικοποιημένος και δημαγωγικός συνδικαλισμός (Κ. Βέρρος)

Η αμερικανική πραγματικότητα και η διπλή εικόνα της (Κ. Βέρρος)

Μάλλον δεν μπορούμε να κοιμώμαστε ήσυχοι (Κ. Βέρρος)

Το μεγάλο πρόβλημα της οικονομίας (Κ. Βέρρος)

Αεροπορική τραγωδία και ιδιωτικός τομέας (Κ. Βέρρος)

Αύξηση της εγκληματικότητας και αστυνομία (Κ. Βέρρος)

Παλαιότερα άρθραΑποτελέσματα

ΔημοσκοπήσειςΕΓΓΡΑΦΗ

ΔΙΑΓΡΑΦΗ