Χιλιάδες προσλήψεις στο ΕΣΥ έως το 2005

0


Χιλιάδες προσλήψεις στο ΕΣΥ έως το 2005Home

Ελλάδα
Προσλήψεις 9.500 ατόμων στο ΕΣΥ έως το τέλος του 2005, αρχής γενομένης από τον Μάϊο, εξήγγειλε ο υπουργός Υγείας, Νικήτας Κακλαμάνης, στην πρώτη του συνέντευξη Τύπου από την ανάληψη των καθηκόντων του. Η ηγεσία του υπουργείου Υγείας επιδίδεται σε ένα αγώνα δρόμου ώστε να είναι έτοιμα μέχρι τον Ιούνιο τα Ολυμπιακά νοσοκομεία και το ΕΚΑΒ.


 
Παρά τις δεσμεύσεις της προηγούμενης κυβέρνησης ότι θα είχαν παραδοθεί τον Δεκέμβριο του 2003, τα έργα αυτά δεν έχουν ολοκληρωθεί, ανέφερε ο υπουργός Υγείας και τόνισε ότι καταβάλλεται προσπάθεια να μη χαθούν άλλα χρήματα από το Γ΄ ΚΠΣ για συγχρηματοδοτούμενα έργα στον τομέα της υγείας. Σύμφωνα με τον πρώτο απολογισμό του υπουργείου τα χρέη των νοσοκομείων, ανέρχονται σε 1,8 δισεκατομμύρια ευρώ.
Ο κ. Κακλαμάνης, ανακοίνωσε τη δρομολόγηση νέων προσλήψεων στο ΕΚΑΒ τον Μάϊο και το πρόγραμμα για τα επείγοντα ζητήματα δημόσιας υγείας.
Επιπλέον, κατήγγειλε ότι έβγαιναν σε πλειστηριασμό κτήρια, μεγάλης αξίας τα οποία ανήκουν σε ιδρύματα Πρόνοιας για χρέη των ιδρυμάτων προς εργαζομένους, ύψους από 2.500-8.500 ευρώ, αποδίδοντας τους συγκεκριμένους ισχυρισμούς σε αδιαφορία ή και αδυναμία των υπευθύνων.
Οι πρώτες προσλήψεις προσωπικού θα γίνουν αρχές Μαϊου, μετά την έγκριση του ΑΣΕΠ και πρόκειται για 299 άτομα που θα καλύψουν τις ανάγκες κίνησης των νέων ασθενοφόρων του ΕΚΑΒ, ενόψει των Ολυμπιακών Αγώνων.
Αμέσως μετά δρομολογείται η διαδικασία για πρόσληψη άλλων 1.326 ατόμων, κυρίως νοσηλευτών, που θα καλύπτουν άμεσες ανάγκες σε μονάδες εντατικής θεραπείας, τεχνητού νεφρού και άλλες.
Ήδη, έχει ζητηθεί η πρόσληψη 980 ατόμων εποχικού προσωπικού για τους Ολυμπιακούς Αγώνες, ενώ στις προθέσεις του κ. Κακλαμάνη είναι να προσληφθούν τουλάχιστον 9.477 άτομα στο χώρο της Υγείας μέχρι το τέλος του 2005, περίπου 7.000 εκ των οποίων θα είναι νοσηλευτές.
Στις προτεραιότητες του υπουργού Υγείας βρίσκονται θέματα καθημερινότητας και ειδικότερα, το πρόβλημα των ράντζων που χρονίζει σε πολλά νοσκομεία της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης. Μέχρι το καλοκαίρι θα έχει ετοιμαστεί ένα επιχειρησιακό σχέδιο, ενώ δεν αποκλείεται να δημιουργηθεί ειδικό κέντρο συντονισμού στο υπουργείο Υγείας, ώστε να αντιμετωπίζεται η βασική, διαχειριστική διάσταση του προβλήματος.Home
/
Print
/
Site Map
/
Επικοινωνία
Ανάγκη απολογισμού και περισυλλογής
( 07.03.2005 )

Παλαιότερα άρθρα


Εμφαση στην οικονομία (Κ. Βέρρος)

Ασάφεια ως προς τη νέα αλλαγή (Κ. Βέρρος)

Από περιπέτεια σε περιπέτεια. . . (Κ. Βέρρος)

Το τσουνάμι της παγκοσμιοποίησης (Στέφανος Ληναίος )

Περιφρόνηση προς το θέατρο (Στέφανος Ληναίος)

Οι «Ευρωπαϊκές Πολιτείες της Αμερικής» (Στέφανος Ληναίος)

Συνέπεια εξαγγελιών και πολιτικής (Κ. Βέρρος)

Η μεγάλη ευκαιρία (Κ. Βέρρος)

Παλαιότερα άρθραΑποτελέσματα

ΔημοσκοπήσειςΕΓΓΡΑΦΗ

ΔΙΑΓΡΑΦΗ