Πένθος για τους πέντε στρατιώτες

0


Πένθος για τους πέντε στρατιώτεςHome

Ελλάδα
Διήμερο πένθος στις Ενοπλες Δυνάμεις κήρυξε ο υπουργός Εθνικής Αμυνας για τον θάνατο των πέντε στρατιωτών από ηλεκτροπληξία, στο φυλάκιο Μανίτσα στο Σουφλί, στον Εβρο. Τη λύπη τους για την ανείπωτη τραγωδία και τη συμπαράστασή τους στις οικογένειες των στρατιωτών, εξέφρασαν ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας και η πολιτική ηγεσία.


 
Οι στρατιώτες που σκοτώθηκαν είναι:
* Χατζηροδιάς Αντώνης του Δημοσθένη, στρατιώτης τεθωρακισμένων, ετών 20 από τη Θεσσαλονίκη
* Θεοδωρούδης Νικόλαος του Θεοδώρου, δεκανέας Πεζικού, ετών 28, από την Καβάλα
* Δημητριάδης Χαράλαμπος του Ανέστη, λοχίας Πεζικού, ετών 26 από τη Δράμα
* Τσίπης Αγγελος του Δημητρίου, στρατιώτης Πεζικού, ετών 20, από τη Θεσσαλονίκη
* Χρυσαφίδης Γεώργιος του Νικολάου, στρατιώτης Πεζικού, ετών 20, από την Πέλλα
Σύμφωνα με την ανακοίνωση του Γενικού Επιτελείου Στρατού, το δυστύχημα συνέβη το πρωϊ όταν οι στρατιώτες επιχείρησαν να τοποθετήσουν τον ιστό της σημαίας στη βάση του ύστερα από συντήρηση την οποία είχαν κάνει οι άνδρες του φυλακίου. Αυτός ακούμπησε σε ηλεκτροφόρα καλώδια της ΔΕΗ, με αποτέλεσμα να υποστούν ηλεκτροπληξία, που είχε ως αποτέλεσμα τον ακαριαίο θάνατό τους.
Ανώτατοι αξιωματικοί του Ελληνικού Στρατού υπό τον Α/ΓΕΕΘΑ στρατηγό Αντωνακόπουλο και τον Α/ΓΕΣ, αντιστράτηγο Χαρβαλά, συνοδευόμενοι από τον υφυπουργό Αμυνας Γιάννη Λαμπρόπουλο μεταβαίνουν στο φυλάκιο. Τις συνθήκες του τραγικού δυστυχήματος διερευνά ήδη εισαγγελέας.
Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κωνσταντίνος Στεφανόπουλος εξέφρασε τη βαθειά λύπη του για το γεγονός. ¨Πέντε νέοι άνθρωποι που εκλήθησαν να υπηρετήσουν την Πατρίδα, λείπουν απο τους δικούς τους, απο την Ελλάδα, απο όλους μας. Συλλυπούμαι απο την καρδιά μου τις οικογένειές τους και συμμερίζομαι τον πόνο τους¨, αναφέρει στο μήνυμά του.
Ο υπουργός Εθνικής ¶μυνας, Σπήλιος Σπηλιωτόπουλος, συλλυπήθηκε τις οικογένειες των άτυχων στρατιωτών και ανέφερε ότι το γεγονός αυτό, αποτελεί μία τραγική επιβεβαίωση της ανάγκης για άμεση μεταρρύθμιση στις Ένοπλες Δυνάμεις με ανθρωποκεντρική φιλοσοφία και με ιδιαίτερα αυξημένη υπευθυνότητα σε όλους τους τομείς και τα επίπεδα διοίκησης.
Με εντολή του εξάλλου, κηρύσσεται διήμερο πένθος στις Ένοπλες Δυνάμεις και ο εορτασμός του Πάσχα θα γίνει χωρίς καλλιτεχνικές εκδηλώσεις και χρήση μουσικών οργάνων σε όλες τις μονάδες των Ενόπλων Δυνάμεων.Home
/
Print
/
Site Map
/
Επικοινωνία
Πρωτομαγιάτικο κυβερνητικό αυτογκόλ
( 05.05.2005 )

Παλαιότερα άρθρα


Συμφωνία ανάμεσα στους δύο πολιτικούς ηγέτες;; (Κ. Βέρρος)

Χρήσιμος και όχι πρόσκαιρα ευχάριστος (Κ. Βέρρος)

Γιατί κύριε Παπανδρέου;; (Κ. Βέρρος)

Αναξιόπιστος κομματικοποιημένος και δημαγωγικός συνδικαλισμός (Κ. Βέρρος)

Η αμερικανική πραγματικότητα και η διπλή εικόνα της (Κ. Βέρρος)

Μάλλον δεν μπορούμε να κοιμώμαστε ήσυχοι (Κ. Βέρρος)

Το μεγάλο πρόβλημα της οικονομίας (Κ. Βέρρος)

Αεροπορική τραγωδία και ιδιωτικός τομέας (Κ. Βέρρος)

Παλαιότερα άρθραΑποτελέσματα

ΔημοσκοπήσειςΕΓΓΡΑΦΗ

ΔΙΑΓΡΑΦΗ