«Σκοτάδι» στις υποκλοπές

0


«Σκοτάδι» στις υποκλοπέςHome

Ελλάδα
Στο καίριο ερώτημα ποιος κρύβεται πίσω από τις τηλεφωνικές υποκλοπές θα προσπαθήσει να απαντήσει η δικαιοσύνη, η οποία διεξάγει έρευνες προς όλες τις κατευθύνσεις, όπως και η αρμόδια αρχή διασφάλισης απορρήτου των επικοινωνιών. Στο μεταξύ, με δηλώσεις του, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος προανήγγειλε ότι η ΝΔ θα καταθέσει πρόταση για την σύσταση εξεταστικής επιτροπής για το θέμα, μετά την ολοκλήρωση της δικαστικής έρευνας.


 
Όπως αναφέρουν δημοσιεύματα του κυριακάτικου Τύπου, η λίστα με τα κινητά που ήταν υπό παρακολούθηση περιείχε και άλλα τηλέφωνα, μεταξύ των οποίων ήταν στελεχών της ΕΥΠ, της αστυνομίας, της Αντιτρομοκρατικής υπηρεσίας και άλλων αξιωματούχων. Ο υπουργός Δικαιοσύνης Αναστάσης Παπαληγούρας σε συνέντευξή του στο «Βήμα της Κυριακής» δεν απέκλεισε την εκδοχή της προβοκάτσιας για τα κίνητρα των δραστών. Επίσης, απέρριψε τις αιτιάσεις του ΠΑΣΟΚ για μη ενημέρωση, επισημαίνοντας ότι η απόλυτη μυστικότητα ήταν αναγκαία προϋπόθεση για ένα σκάνδαλο που αφορούσε την εθνική ασφάλεια.


Από την πλευρά του ο υπουργός Επικρατείας και Κυβερνητικός Εκπρόσωπος κ. Θ. Ρουσόπουλος, δήλωσε πως: «σε απάντηση των επαναλαμβανόμενων, ανεύθυνων αιτιάσεων πολλών στελεχών του ΠΑΣΟΚ, ακόμη και του Προέδρου του, για την υπόθεση των τηλεφωνικών υποκλοπών, έχω να δηλώσω τα εξής: Κρίνοντας, για μια ακόμη φορά, εξ ιδίων τα αλλότρια, το ΠΑΣΟΚ επιχειρεί να αποδώσει στην Κυβέρνηση προθέσεις και πρακτικές που σημάδεψαν, επί δεκαετίες, τις δικές του επιλογές, καθιστώντας το τελικά συνώνυμο με την ασυδοσία, την αδιαφάνεια, τη συγκάλυψη και τον διεθνή διασυρμό της χώρας.


Αξίζει να σημειωθεί ότι για το θέμα πραγματοποιήθηκε και δημοσκόπηση, σύμφωνα με την οποία το 80% των πολιτών δεν νιώθει ασφάλεια στις τηλεφωνικές του συνδιαλέξεις, το 77% πιστεύει ότι η υπόθεση των τηλεφωνικών υποκλοπών αφορά και τις άλλες εταιρίες τηλεπικοινωνιών, ενώ πάνω από 60% υποστηρίζει ότι πίσω από την υπόθεση βρίσκονται ξένες δυνάμεις, ότι δεν πρόκειται να βρεθούν οι δράστες και ότι δεν έχει λεχθεί όλη η αλήθεια.
Πηγή: ΕΞΠΡΕΣHome
/
Print
/
Site Map
/
Επικοινωνία
Εχουμε αυτό που είμαστε. . . (Κ. Βέρρος)
( 30.06.2007 )

Παλαιότερα άρθρα


Θύματα, ήρωες, ευσυνείδητοι και οι άλλοι (Κ. Βέρρος)

Εθνική τραγωδία και σκύλευση θυμάτων (Κ. Βέρρος)

Πολιτικές, προεκλογικές ¨ομορφιές¨ (Κ. Βέρρος)

Είναι και είμαστε αδιόρθωτοι. . . (Κ. Βέρρος)

Προεκλογικός λόγος και επιχειρήματα (Κ. Βέρρος)

Εκλογές για αυτοδύναμη κυβέρνηση (Κ. Βέρρος)

Ομηροι αγκυλώσεων και κρατισμού (Κ. Βέρρος)

Γιατί τώρα οι παροχές;; (Κ. Βέρρος)

Παλαιότερα άρθραΑποτελέσματα

ΔημοσκοπήσειςΕΓΓΡΑΦΗ

ΔΙΑΓΡΑΦΗ