Χριστόδουλος: Ναι μεν, αλλά…

0


Χριστόδουλος: Ναι μεν, αλλά…Home

Ελλάδα
Έτοιμος για «βελούδινο χωρισμό» με την Πολιτεία, δήλωσε ο αρχιεπίσκοπος Χριστόδουλος, μιλώντας κατά τη διάρκεια σύσκεψης με θέμα «Ο διαλεκτικός και διακονικός χαρακτήρας της Εκκλησίας», με αφορμή την εορτή του Ιερού Φωτίου, στο Διορθόδοξο Κέντρο Πεντέλης, παρουσία αρχιερέων, ιερέων, καθηγητών Πανεπιστημίων.


 
Ο αρχιεπίσκοπος είπε συγκεκριμένα ότι «δεν θα πάμε με τα τάνκς έξω από τη Βουλή, ούτε με τα πολυβόλα για να πολυβολούμε αυτούς που διαφέρουν από εμάς. Ποτέ δεν το κάναμε αυτό. Στο θέμα των ταυτοτήτων φτάσαμε σ΄ ένα σημείο να επιστρατεύσουμε το λαό. Αυτό κάναμε, κι όχι τίποτε άλλο, αλλά αυτό έδειξε τη δύναμη της Εκκλησίας και έτσουξε. Όμως, αυτό είναι άλλο θέμα».


Όσον αφορά τώρα στο χωρισμό αναρωτήθηκε: «Γιατί τάχα εμείς πρέπει να πάμε στο χειρότερο πρότυπο, κι αν χρειάζεται να κάνουμε χωρισμό Εκκλησίας-Πολιτείας, να μην το κάνουμε ως ένα βελούδινο χωρισμό, όπως λέγεται, δηλαδή έναν ήπιο χωρισμό, όπου η Εκκλησία ενδεχομένως δεν θα παρίσταται εις την ορκωμοσία του Προέδρου της Δημοκρατίας, ή της εκάστοτε κυβερνήσεως ή στην έναρξη των εργασιών της Βουλής» και συνέχισε εξηγώντας πως «η Εκκλησία σ΄ αυτή την περίπτωση μπορεί να πει: Δεν θέλετε αγιασμό δεν ερχόμαστε να τον κάνουμε. Εμείς δεν θα χάσουμε. Τους ευλογούμε κι από δω. Από κει και πέρα αν ενοχλούν κάποια πράγματα, μπορούν να λείψουν αλλά όχι και να κατεβάσουμε τις εικόνες ή να καταργήσουμε το μάθημα των θρησκευτικών ή να βγάλουμε το σταυρό από τον ιστό της σημαίας. Αυτά δεν τα θέλουμε, δεν περνάνε στην Ελλάδα».
Πηγή: ΕΞΠΡΕΣHome
/
Print
/
Site Map
/
Επικοινωνία
Εχουμε αυτό που είμαστε. . . (Κ. Βέρρος)
( 30.06.2007 )

Παλαιότερα άρθρα


Θύματα, ήρωες, ευσυνείδητοι και οι άλλοι (Κ. Βέρρος)

Εθνική τραγωδία και σκύλευση θυμάτων (Κ. Βέρρος)

Πολιτικές, προεκλογικές ¨ομορφιές¨ (Κ. Βέρρος)

Είναι και είμαστε αδιόρθωτοι. . . (Κ. Βέρρος)

Προεκλογικός λόγος και επιχειρήματα (Κ. Βέρρος)

Εκλογές για αυτοδύναμη κυβέρνηση (Κ. Βέρρος)

Ομηροι αγκυλώσεων και κρατισμού (Κ. Βέρρος)

Γιατί τώρα οι παροχές;; (Κ. Βέρρος)

Παλαιότερα άρθραΑποτελέσματα

ΔημοσκοπήσειςΕΓΓΡΑΦΗ

ΔΙΑΓΡΑΦΗ