Παραδομένη στο χιονιά η Ελλάδα

0


Παραδομένη στο χιονιά η ΕλλάδαHome

Ελλάδα
Nέο κύμα χιονιά πλήττει τη Βόρεια Ελλάδα. Περί τα 240 χωριά παραμένουν αποκλεισμένα σε ολόκληρη τη χώρα, ενώ στη Φλώρινα το ύψος του χιονιού έφτασε το μισό μέτρο. Προβλήματα ηλεκτροδότησης στη Σαμοθράκη, κλειστή η επαρχιακή οδός Χαλκίδας-Αιδιψού. Απαγόρευση απόπλου από Πειραιά, Ραφήνα. Κλειστά τα πορθμεία Καβάλας-Θάσου, Αλεξανδρούπολης-Σαμοθράκης, Βόλου-Σποράδων. Κανονικά οι θαλάσσιες συγκοινωνίες στο Ιόνιο.


 
Κεντρική και Βόρεια Ελλάδα


Iδιαίτερη προσοχή πρέπει να δείχνουν οι οδηγοί που κινούνται στο οδικό δίκτυο της Κεντρικής και Δυτικής Μακεδονίας, καθώς σε πολλά σημεία χρειάζονται αντιολισθητικές αλυσίδες. Το πρωί της Τρίτης, πάντως, απομακρύνθηκε η νταλίκα που είχε «διπλώσει» στα όρια των νομών Πιερίας και Λάρισας.


Αλυσίδες χρειάζονται τα οχήματα που κινούνται στο ορεινό επαρχιακό δίκτυο του νομού Πιερίας και στον δρόμο Κατερίνης – Ελασσόνας ενώ και στην εθνική οδό χρειάζεται ιδιαίτερη προσοχή. Επίσης, αλυσίδες χρειάζονται στο σύνολο του οδικού δικτύου των νομών Φλώρινας, Κοζάνης, Γρεβενών, στο επαρχιακό δίκτυο των νομών Κιλκίς και Καστοριάς, στην κεντρική και βόρεια Χαλκιδική και στο Αγιο Ορος καθώς και προς τα χιονοδρομικά κέντρα «Σέλι» και «3-5 Πηγάδια».


Επίσης στις εθνικές οδούς Κοζάνης – Ιωαννίνων (από το 67ο έως το 97ο χιλιόμετρο) και Κοζάνης – Λάρισας (από το 28ο έως το 50ο χιλιόμετρο) ισχύει απαγόρευση κυκλοφορίας βαρέων οχημάτων, έως τις 9.30 το πρωί.


Τα σχολεία δεν θα λειτουργήσουν στους νομούς Κιλκίς, Πέλλας, Γρεβενών, Ημαθίας, Πιερίας, Σερρών, Κοζάνης, Καστοριάς, Φλώρινας, Πέλλας, καθώς και στη βόρεια Χαλκιδική.


Πελοπόννησος


Σφοδρή κακοκαιρία πλήττει την περιφέρεια Πελοποννήσου με χιονοπτώσεις και χαμηλές θερμοκρασίες προκαλώντας σοβαρά προβλήματα στο εθνικό και επαρχιακό οδικό δίκτυο, αλλά και μέσα στις πόλεις κυρίως στην Τρίπολη. Σε όλο το δίκτυο χρειάζονται αλυσίδες ενώ σύμφωνα με το αστυνομικό δελτίο 27 χωριά του νομού έχουν αποκλειστεί.


Με απόφαση του νομάρχη Αρκαδίας σήμερα θα παραμείνουν κλειστά τα σχολεία στο μεγαλύτερο τμήμα του νομού Αρκαδίας, ενώ με απόφαση του νομάρχη Λακωνίας θα παραμείνουν κλειστά τα σχολεία Πελάνας, το Δημοτικό και το Νηπιαγωγείο Καρυών και τα Νηπιαγωγεία και Δημοτικά του δήμου Οινούντος. Επίσης δεν θα γίνουν μαθήματα στο Γυμνάσιο-Λύκειο Καστορείου στο ΤΕΣ Σπάρτης, στα σχολεία του δήμου Ζάμακα και στο Λύκειο-Γυμνάσιο των Μολάων.


Προβλήματα στο ορεινό επαρχιακό δίκτυο και των νομών Αχαΐας, Ηλείας. Συγκεκριμένα στην Αχαΐα έχει αποκλειστεί η πόλη των Καλαβρύτων, καθώς παραμένουν κλειστοί, λόγω της χιονόπτωσης, οι δρόμοι Πατρών – Καλαβρύτων μέσω Χαλανδρίτσας και Αιγίου – Καλαβρύτων μέσω Πτέρης και Πούντας. Επίσης στην περιοχή των Καλαβρύτων και της Κλειτορίας είναι αποκλεισμένα 50 χωριά, ενώ στην περιοχή της Χαλανδρίτσας είναι αποκλεισμένα αλλά 15 χωριά. Στο ορεινό επαρχιακό οδικό δίκτυο της Αιγιαλείας και της Ακράτας η κίνηση των οχημάτων γίνεται μόνο με την χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων. Εκχιονιστικά μηχανήματα της Νομαρχίας Αχαΐας βρίσκονται κατά μήκος του δικτύου, προσπαθώντας να ανοίξουν τους δρόμους.


Στο νομό Ηλείας είναι κλειστός, λόγω του χιονιού, είναι ο δρόμος Ανδρίτσαινας – Επικουρείου Απόλλωνα, ενώ προβλήματα παρουσιάζονται σε χωριά των δήμων Λασιώνος και Λαμπείας. Επί τόπου υπάρχουν μηχανήματα της Νομαρχίας αλλά και της ΔΕΣΕ, για να αποκαταστήσουν την κυκλοφορία και να κρατήσουν ανοιχτούς τους δρόμους.


Αιτωλοακαρνανία


Στην Αιτωλοακαρνανία εκχιονιστικά μηχανήματα εργάζονται συνεχώς στην ορεινή Ναυπακτία και σε δρόμους των δήμων Πλατάνου και Αποδοτείας, όπως επίσης και σε περιοχές της Τριχωνίδας, του Βάλτου και του δήμου Οινάχου.
Πηγή: ΕΞΠΡΕΣHome
/
Print
/
Site Map
/
Επικοινωνία
Εχουμε αυτό που είμαστε. . . (Κ. Βέρρος)
( 30.06.2007 )

Παλαιότερα άρθρα


Θύματα, ήρωες, ευσυνείδητοι και οι άλλοι (Κ. Βέρρος)

Εθνική τραγωδία και σκύλευση θυμάτων (Κ. Βέρρος)

Πολιτικές, προεκλογικές ¨ομορφιές¨ (Κ. Βέρρος)

Είναι και είμαστε αδιόρθωτοι. . . (Κ. Βέρρος)

Προεκλογικός λόγος και επιχειρήματα (Κ. Βέρρος)

Εκλογές για αυτοδύναμη κυβέρνηση (Κ. Βέρρος)

Ομηροι αγκυλώσεων και κρατισμού (Κ. Βέρρος)

Γιατί τώρα οι παροχές;; (Κ. Βέρρος)

Παλαιότερα άρθραΑποτελέσματα

ΔημοσκοπήσειςΕΓΓΡΑΦΗ

ΔΙΑΓΡΑΦΗ