Πρόβα αντιμετώπισης της γρίπης στο ΑΧΕΠΑ

0


Πρόβα αντιμετώπισης της γρίπης στο ΑΧΕΠΑHome

Ελλάδα
Aσκηση αντιμετώπισης ενδεχόμενου κρούσματος του ιού της γρίπης των πτηνών έγινε στο ΑΧΕΠΑ. Η άσκηση βασίστηκε σε δύο σενάρια. Το ένα αφορούσε την προσέλευση δύο ατόμων (ένα ζευγάρι) που ανέφεραν βήχα και πυρετό μετά την επιστροφή τους (πριν από 5 ημέρες) από ταξίδι αναψυχής στην Ταϊλάνδη.


 
Στο αεροδρόμιο πήραν το «Φυλλάδιο οδηγιών για ταξιδιώτες» και μόλις εμφάνισαν τα συμπτώματα πήραν αμέσως τηλέφωνο βάσει των οδηγιών του φυλλαδίου στο ειδικό Κέντρο Επιχειρήσεων και οι οδηγίες που έλαβαν ήταν να προσέλθουν στο πλησιέστερο νοσοκομείο.


Το δεύτερο σενάριο περιελάμβανε έναν λαθρομετανάστη, ο οποίος κατά τη διάρκεια της κράτησής του στο Τμήμα Μεταγωγών Θεσσαλονίκης παρουσίασε πυρετό και βήχα και στη συνέχεια εξετάστηκε από τον ιατρό του ΚΕ.ΕΛ.Π.ΝΟ. Θεσσαλονίκης, όπου και διαπιστώθηκε ότι υπάρχει το επιδημιολογικό κριτήριο για να θεωρηθεί, σύμφωνα με τον ορισμό, ως ενδεχόμενο κρούσμα γρίπης των πτηνών. Με την εντολή του ιατρού μεταφέρθηκε στο ΑΧΕΠΑ για ιατρικό έλεγχο.


Στη άσκηση εφαρμόστηκε μέρος του Σχεδίου Εκτάκτων Αναγκών «ΠΕΡΣΕΑΣ» και ειδικά το Παράρτημα Ι «Σχέδιο για την Αντιμετώπιση Πανδημίας Γρίπης» και το Περιφερειακό ΣΟΤΥ Θεσσαλονίκης συντόνισε την άσκηση
Πηγή: ΕΞΠΡΕΣHome
/
Print
/
Site Map
/
Επικοινωνία
Εχουμε αυτό που είμαστε. . . (Κ. Βέρρος)
( 30.06.2007 )

Παλαιότερα άρθρα


Θύματα, ήρωες, ευσυνείδητοι και οι άλλοι (Κ. Βέρρος)

Εθνική τραγωδία και σκύλευση θυμάτων (Κ. Βέρρος)

Πολιτικές, προεκλογικές ¨ομορφιές¨ (Κ. Βέρρος)

Είναι και είμαστε αδιόρθωτοι. . . (Κ. Βέρρος)

Προεκλογικός λόγος και επιχειρήματα (Κ. Βέρρος)

Εκλογές για αυτοδύναμη κυβέρνηση (Κ. Βέρρος)

Ομηροι αγκυλώσεων και κρατισμού (Κ. Βέρρος)

Γιατί τώρα οι παροχές;; (Κ. Βέρρος)

Παλαιότερα άρθραΑποτελέσματα

ΔημοσκοπήσειςΕΓΓΡΑΦΗ

ΔΙΑΓΡΑΦΗ