Νέα κρούσματα της γρίπης στη Θεσ/νίκη

0


Νέα κρούσματα της γρίπης στη Θεσ/νίκηHome

Ελλάδα
Tον υποτύπο Η5 του ιού της γρίπης των πουλερικών απομόνωσε το Εθνικό Κτηνιατρικό Εργαστήριο Αναφοράς της Θεσσαλονίκης, σε δύο δείγματα κύκνων που εντοπίστηκαν στις περιοχές Παραλίας Θεσσαλονίκης και Ασπροβάλτας Θεσσαλονίκης αντίστοιχα. Τα δείγματα προωθούνται άμεσα στο Κοινοτικό Εργαστήριο Αναφοράς για τη Γρίπη των Πτηνών στο Λονδίνο (CRL).


 
 
Παράλληλα, ενημερώθηκαν σχετικά οι αρμόδιες υπηρεσίες της Ευρωπαϊκής Eνωσης, ενώ ήδη δόθηκε εντολή στις αρμόδιες υπηρεσίες για τη λήψη των προβλεπόμενων εθνικών και κοινοτικών μέτρων στις περιοχές αυτές.


Ωστόσο, αρνητικές ήταν οι αιματολογικές εξετάσεις και του κυνηγού που ήλθε σε επαφή με άρρωστα πουλιά και ως εκ τούτου δεν υπάρχει επιμόλυνση ανθρώπου στη χώρα μας. Ενθαρρυντικό είναι επίσης το γεγονός ότι δεν υπάρχει κρούσμα της νόσου σε οικόσιτη και πολύ περισσότερο σε οργανωμένη εκτροφή.


Ο απερχόμενος πλέον υπουργός Υγείας Νικήτας Κακλαμάνης πριν την ανακοίνωση του ανασχηματισμού απέστειλε στον Αρχιεπίσκοπο Χριστόδουλο επιστολή με την οποία ζητεί τη συνδρομή της Eκκλησίας, ώστε στο κήρυγμα της Κυριακής να ενημερωθούν οι πολίτες για τα μέτρα προστασίας από τη νέα απειλή.


Νωρίς χθες επιβεβαιώθηκαν νέα κρούσματα στη Σλοβενία, τη Βουλγαρία και την Ιταλία, όπου οι ιταλικές αρχές προχώρησαν σε δέσμευση πουλερικών και αυγών. Από την πλευρά του, το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο ζήτησε αυστηρότερα κριτήρια για τη διασφάλιση της καλής διαβίωσης των κοτόπουλων που εκτρέφονται για το κρέας τους. Τάχθηκε δε κατά βάναυσων πρακτικών, όπως είναι το κόψιμο της άκρης του ράμφους τους. Πρότεινε τη θέσπιση ενός ευρωπαϊκού συστήματος σήμανσης του κρέατος των κοτόπουλων και κάλεσε την Επιτροπή να εναρμονίσει τις κυρώσεις που θα επιβάλλονται στους αγρότες που δεν συμμορφώνονται με τους κανόνες της Ε.Ε.


Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο τάσσεται, ακόμη, υπέρ ενός ενιαίου συστήματος ταξινόμησης για τα συμπτώματα ασθενειών των κοτόπουλων, εναρμονισμένων κυρώσεων σε περίπτωση παραβάσεων και ενός κοινού συστήματος για την σήμανση των κοτόπουλων που εκτρέφονται για το κρέας τους.


Πηγή: ΕΞΠΡΕΣHome
/
Print
/
Site Map
/
Επικοινωνία
Εχουμε αυτό που είμαστε. . . (Κ. Βέρρος)
( 30.06.2007 )

Παλαιότερα άρθρα


Θύματα, ήρωες, ευσυνείδητοι και οι άλλοι (Κ. Βέρρος)

Εθνική τραγωδία και σκύλευση θυμάτων (Κ. Βέρρος)

Πολιτικές, προεκλογικές ¨ομορφιές¨ (Κ. Βέρρος)

Είναι και είμαστε αδιόρθωτοι. . . (Κ. Βέρρος)

Προεκλογικός λόγος και επιχειρήματα (Κ. Βέρρος)

Εκλογές για αυτοδύναμη κυβέρνηση (Κ. Βέρρος)

Ομηροι αγκυλώσεων και κρατισμού (Κ. Βέρρος)

Γιατί τώρα οι παροχές;; (Κ. Βέρρος)

Παλαιότερα άρθραΑποτελέσματα

ΔημοσκοπήσειςΕΓΓΡΑΦΗ

ΔΙΑΓΡΑΦΗ