Νέα δείγματα γρίπης εξετάζονται στο Λονδίνο

0


Νέα δείγματα γρίπης εξετάζονται στο ΛονδίνοHome

Ελλάδα
Nέο κύμα νεκρών και πιθανότατα μολυσμένων κύκνων κατέγραψαν οι αρμόδιες αρχές και πάλι στη Κεντρική Μακεδονία. Στη Θεσσαλονίκη, το Εθνικό Κτηνιατρικό Εργαστήριο Αναφοράς για τη γρίπη των πτηνών γνωστοποίησε ότι με ιολογικές εξετάσεις απομονώθηκε ιός Η5 σε δύο δείγματα κύκνων από την περιοχή Αλυκών Αμουλιανής του Νομού Χαλκιδικής, σε ένα δείγμα κύκνου από το Λιμάνι Παραλίας Κατερίνης του Νομού Πιερίας, σε ένα δείγμα στην περιοχή Μακρυγιαλού του Νομού Πιερίας, σε ένα δείγμα κύκνου στην Παραλία Σταυρού Θεσσαλονίκης, σε ένα δείγμα κύκνου στην Παραλία Επανομής Θεσσαλονίκης και σε ένα δείγμα κύκνου στην περιοχή Ποταμού Λουδία-Νέας Πέλλας.


 
 
Τα δείγματα εστάλησαν στο Λονδίνο από τις αρμόδιες Διευθύνσεις Κτηνιατρικής των Νομαρχιακών Αυτοδιοικήσεων και ενημερώθηκαν οι υπηρεσίες της Ευρωπαϊκής Eνωσης. Παράλληλα, δόθηκε εντολή στις αρμόδιες υπηρεσίες για τη λήψη των προβλεπόμενων εθνικών και κοινοτικών μέτρων στις περιοχές όπου εντοπίστηκαν τα μολυσμένα πτηνά.


Την ίδια στιγμή επιβεβαιώθηκε από το αρμόδιο Κοινοτικό Εργαστήριο Αναφοράς του Λονδίνου η παρουσία του λοιμογόνου στελέχους H5N1 στο δείγμα του νεκρού κύκνου που είχε αποσταλεί την Παρασκευή, 17/2/06, από την περιοχή μεταξύ Πολύχρονου και Κρυοπηγής Κασσάνδρας του Νομού Χαλκιδικής.


Eχουν ληφθεί ήδη από την αρμόδια Δ/νση Κτηνιατρικής της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Χαλκιδικής τα υποχρεωτικά κτηνιατρικά – υγειονομικά προληπτικά μέτρα, σύμφωνα με τη γνωστή στις αρμόδιες υπηρεσίες ελληνική και κοινοτική νομοθεσία.


Επισημαίνεται ότι δεν τίθεται θέμα λήψης πρόσθετων μέτρων, αφού τα προβλεπόμενα και εφαρμοζόμενα μέτρα είναι τα ίδια, είτε σε περίπτωση Η5 είτε H5N1.
Πηγή: ΕΞΠΡΕΣHome
/
Print
/
Site Map
/
Επικοινωνία
Εχουμε αυτό που είμαστε. . . (Κ. Βέρρος)
( 30.06.2007 )

Παλαιότερα άρθρα


Θύματα, ήρωες, ευσυνείδητοι και οι άλλοι (Κ. Βέρρος)

Εθνική τραγωδία και σκύλευση θυμάτων (Κ. Βέρρος)

Πολιτικές, προεκλογικές ¨ομορφιές¨ (Κ. Βέρρος)

Είναι και είμαστε αδιόρθωτοι. . . (Κ. Βέρρος)

Προεκλογικός λόγος και επιχειρήματα (Κ. Βέρρος)

Εκλογές για αυτοδύναμη κυβέρνηση (Κ. Βέρρος)

Ομηροι αγκυλώσεων και κρατισμού (Κ. Βέρρος)

Γιατί τώρα οι παροχές;; (Κ. Βέρρος)

Παλαιότερα άρθραΑποτελέσματα

ΔημοσκοπήσειςΕΓΓΡΑΦΗ

ΔΙΑΓΡΑΦΗ