Στο δρόμο που άνοιξε η ΠΝΟ

0


Στο δρόμο που άνοιξε η ΠΝΟHome

Ελλάδα
Aπεργίες και συγκεντρώσεις συμπαράστασης στα λιμάνια πραγματοποιούν αρκετοί κλάδοι εργαζομένων σε ένδειξη συμπαράστασης στους ναυτεργάτες. Συγκεκριμένα: Απεργία πραγματοποιούν οι Ομοσπονδίες των οικοδόμων (σε Αττική και Πάτρα) και των λογιστών (σε Αθήνα, Πειραιά και Πάτρα), το συνδικάτο εργαζομένων στην κλωστοϋφαντουργία (σε Αττική και Πειραιά) και ο Σύλλογος Eμποροϋπαλλήλων Αθήνας.


 
 
Tετράωρη παναθηναϊκή στάση εργασίας από τις 8 το πρωί μέχρι τις 12 το μεσημέρι πραγματοποιεί το Εργατικό Κέντρο της Αθήνας καλώντας τους εργαζόμενους σε συγκέντρωση στο λιμάνι του Πειραιά.


Χθες τετράωρη στάση πραγματοποίησε το Εργατικό Κέντρο Πειραιά στην οποία συμμετείχαν οι εργαζόμενοι στον Ηλεκτρικό. Η ΑΔΕΔΥ έδωσε το πράσινο φως στις Ομοσπονδίες για ενίσχυση των ναυτεργατικών κινητοποιήσεων με απεργίας ή στάσεις στις δημόσιες υπηρεσίες του Πειραιά. Εξάλλου η απόφαση της κυβέρνησης για πολιτική επιστράτευση των απεργών ναυτικών βρίσκει αντίθετο σύσσωμο το συνδικαλιστικό κίνημα. Ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ Χρήστος Πολυζωγόπουλος χαρακτηρίζει την απόφαση «πολιτικά απαράδεκτη, καταδικαστέα και απορριπτέα στο σύνολό της.


Παραβιάζει το Σύνταγμα και τις διεθνείς συμβάσεις εργασίας, δημιουργεί νέα προβλήματα και αδιέξοδα γιατί επιβάλλει αναγκαστική εργασία επιστράτευσης η οποία έχει χαρακτηριστικά αντεκδίκησης των απεργών. Είναι απόφαση καταχρηστική και αντισυνταγματική γιατί ακυρώνει βασικά και θεμελιώδη δικαιώματα των εργαζομένων. Η κυβέρνηση έχει την αποκλειστική ευθύνη για τα αδιέξοδα που δημιουργεί». «Για κυβερνητικό αυταρχισμό» κάνει λόγο ο πρόεδρος της ΑΔΕΔΥ Σπύρος Παπασπύρος.


Εξάλλου, αν και η 24ωρη απεργία των οδηγών φορτηγών έληξε προχθές στις 6 το πρωί, για το εάν θα πραγματοποιηθούν νέες κινητοποιήσεις θα αποφασιστεί συντόμως. Πάντως χθες σε ένδειξη συμπαράστασης προς τους ναυτεργάτες συνδικαλιστικά στελέχη τους απέτρεπαν φραστικά τους οδηγούς των φορτηγών να ξεκινήσουν τις διαδικασίες φόρτωσης στο λιμάνι του Πειραιά αλλά και να αποφεύγουν να έρχονται σε κάθε είδους αντιπαράθεση με τους απεργούς ναυτεργάτες. Η παρέμβαση πάντως των συνδικαλιστικών στελεχών λειτούργησε πυροσβεστικά αποσοβώντας εντάσεις.


Επίσης σε ψήφισμά του το Διευρυμένο Νομαρχιακό Συμβούλιο Αθηνών – Πειραιώς δηλώνει τη συμπαράστασή του στην κινητοποίηση της ΠΝΟ, καλεί την κυβέρνηση να παράσχει κίνητρα για δημιουργία θέσεων εργασίας για τους Eλληνες ναυτεργάτες ενώ καταγγέλλει την επιλογή της πολιτικής επιστράτευσης.
Πηγή: ΕΞΠΡΕΣHome
/
Print
/
Site Map
/
Επικοινωνία
Εχουμε αυτό που είμαστε. . . (Κ. Βέρρος)
( 30.06.2007 )

Παλαιότερα άρθρα


Θύματα, ήρωες, ευσυνείδητοι και οι άλλοι (Κ. Βέρρος)

Εθνική τραγωδία και σκύλευση θυμάτων (Κ. Βέρρος)

Πολιτικές, προεκλογικές ¨ομορφιές¨ (Κ. Βέρρος)

Είναι και είμαστε αδιόρθωτοι. . . (Κ. Βέρρος)

Προεκλογικός λόγος και επιχειρήματα (Κ. Βέρρος)

Εκλογές για αυτοδύναμη κυβέρνηση (Κ. Βέρρος)

Ομηροι αγκυλώσεων και κρατισμού (Κ. Βέρρος)

Γιατί τώρα οι παροχές;; (Κ. Βέρρος)

Παλαιότερα άρθραΑποτελέσματα

ΔημοσκοπήσειςΕΓΓΡΑΦΗ

ΔΙΑΓΡΑΦΗ