Περί παιδείας ο λόγος

0


Περί παιδείας ο λόγοςHome

Ελλάδα
Για όλα τα θέματα που αφορούν το υπουργείο Παιδείας συζήτησε ο πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής, με την υπουργό Παιδείας Μαριέττα Γιαννάκου σε συνάντηση που είχαν στο Μέγαρο Μαξίμου.


 
 
Σε δηλώσεις της η κ. Γιαννάκου ανέφερε ότι συζήτησαν με τον πρωθυπουργό μία σειρά νομοθετικών παρεμβάσεων και θεσμικών αλλαγών, προσθέτοντας ότι «μιλάμε για τη λειτουργία του Εθνικού Συμβουλίου Παιδείας, για το σχέδιο νόμου για την Ανώτατη Εκπαίδευση, για την επαγγελματική και τεχνική εκπαίδευση που ήδη έχει περάσει από την Κυβερνητική Επιτροπή».


Αναφορικά με τα ΤΕΕ είπε ότι σήμερα δεν δίνουν την ευκαιρία στα παιδιά για εισαγωγή στο Πανεπιστήμιο, τονίζοντας ότι «φτιάχνουμε τεχνική και επαγγελματική εκπαίδευση στα μέτρα των καλύτερων συστημάτων εκπαίδευσης της Ευρώπης που δίνει εναλλακτικές λύσεις στα παιδιά».


Απαντώντας σε ερώτηση για την κριτική που ασκούν τα κόμματα της Αριστεράς για την επικείμενες αλλαγές στα ΤΕΕ, είπε ότι και παλαιότερα, από την εποχή της δημιουργίας του θεσμού, τα ίδια έλεγαν τα κόμματα της Αριστεράς.


Σχετικά με τις αλλαγές στην Ανώτατη Εκπαίδευση επισήμανε ότι είναι σε εξέλιξη διάλογος για την αλλαγή του θεσμικού πλαισίου, ενώ σε ότι αφορά στα διοικητικά των Πανεπιστημίων είπε ότι «τη διοίκηση των Πανεπιστημίων δεν την αποφασίζουμε εμείς, την αποφασίζουν τα εκλεκτορικά σώματα. Για το πώς θα εκλέγονται οι Πρυτάνεις ή μάλλον για το ποια θα είναι η θητεία τους, έχει ήδη περάσει διάταξη νόμου».
Πηγή: ΕΞΠΡΕΣ

Home
/
Print
/
Site Map
/
Επικοινωνία
Εχουμε αυτό που είμαστε. . . (Κ. Βέρρος)
( 30.06.2007 )

Παλαιότερα άρθρα


Θύματα, ήρωες, ευσυνείδητοι και οι άλλοι (Κ. Βέρρος)

Εθνική τραγωδία και σκύλευση θυμάτων (Κ. Βέρρος)

Πολιτικές, προεκλογικές ¨ομορφιές¨ (Κ. Βέρρος)

Είναι και είμαστε αδιόρθωτοι. . . (Κ. Βέρρος)

Προεκλογικός λόγος και επιχειρήματα (Κ. Βέρρος)

Εκλογές για αυτοδύναμη κυβέρνηση (Κ. Βέρρος)

Ομηροι αγκυλώσεων και κρατισμού (Κ. Βέρρος)

Γιατί τώρα οι παροχές;; (Κ. Βέρρος)

Παλαιότερα άρθραΑποτελέσματα

ΔημοσκοπήσειςΕΓΓΡΑΦΗ

ΔΙΑΓΡΑΦΗ