«Πνίγηκε» ο Έβρος

0


«Πνίγηκε» ο ΈβροςHome

Ελλάδα
Μεγάλα προβλήματα δημιούργησε κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου η έντονη βροχόπτωση στην Αλεξανδρούπολη, με την Πυροσβεστική Υπηρεσία να δέχεται δεκάδες κλήσεις για απέντληση υδάτων και βοήθεια. Στην ευρύτερη περιοχή, πλημμύρισαν αρκετά σπίτια, υπόγεια, καταστήματα και δρόμοι, ενώ διακόπηκε η σιδηροδρομική γραμμή Αλεξανδρούπολης – Κομοτηνής και Αλεξανδρούπολης – Ορμενίου, καθώς το νερό σε πολλά σημεία έχει «βυθίσει» τη γραμμή.


 
Μεγάλες ποσότητες νερού κατέκλυσαν τους οικισμούς Απαλού και Μαΐστρου του Δήμου Αλεξανδρούπολης και περιοχές εντός της πόλης της Αλεξανδρούπολης, καθώς και περιοχές του Δήμου Τραϊανούπολης.


Το ρέμα «Ειρήνη» δίπλα στη γέφυρα του Αβαντα υπερχείλισε με αποτέλεσμα να πλημμυρίσουν περίπου 50 σπίτια και να διακοπεί η κυκλοφορία των οχημάτων στην εθνική οδό Αλεξανδρούπολης – Αβαντα.


Επίσης, στην εθνική οδό Αλεξανδρούπολης – Κομοτηνής στο 2ο και το 6ο χλμ σε μήκος περίπου 100 μέτρων, το οδόστρωμα κατακλύσθηκε από νερά, καθώς και στο 2ο και 6ο χλμ. (περιοχή αεροδρομίου) της εθνικής οδού Αλεξανδρούπολης – Αρδανίου με αποτέλεσμα η κυκλοφορία των οχημάτων να διεξάγεται με ιδιαίτερη προσοχή.


Στο μεταξύ, στα 5,39 μέτρα βρίσκεται από το μεσημέρι της Κυριακής η στάθμη των νερών του Έβρου στο σταθμό μέτρησης του Πυθίου με όριο επιφυλακής τα 4,70 μ. και όριο συναγερμού τα 5,70 μέτρα, ενώ εξακολουθούν να βρίσκονται σε ετοιμότητα οι αρμόδιες υπηρεσίες του νομού για το ενδεχόμενο αντιμετώπισης πλημμυρικών φαινομένων.
Πηγή: ΕΞΠΡΕΣHome
/
Print
/
Site Map
/
Επικοινωνία
Εχουμε αυτό που είμαστε. . . (Κ. Βέρρος)
( 30.06.2007 )

Παλαιότερα άρθρα


Θύματα, ήρωες, ευσυνείδητοι και οι άλλοι (Κ. Βέρρος)

Εθνική τραγωδία και σκύλευση θυμάτων (Κ. Βέρρος)

Πολιτικές, προεκλογικές ¨ομορφιές¨ (Κ. Βέρρος)

Είναι και είμαστε αδιόρθωτοι. . . (Κ. Βέρρος)

Προεκλογικός λόγος και επιχειρήματα (Κ. Βέρρος)

Εκλογές για αυτοδύναμη κυβέρνηση (Κ. Βέρρος)

Ομηροι αγκυλώσεων και κρατισμού (Κ. Βέρρος)

Γιατί τώρα οι παροχές;; (Κ. Βέρρος)

Παλαιότερα άρθραΑποτελέσματα

ΔημοσκοπήσειςΕΓΓΡΑΦΗ

ΔΙΑΓΡΑΦΗ