2 χρόνια με το τραμ

0


2 χρόνια με το τραμHome

Ελλάδα
Tα δύο χρόνια λειτουργίας του γιόρτασε το τραμ της Αθήνας. Στη διάρκεια εκδήλωσης που πραγματοποιήθηκε στο αμαξοστάσιο του τραμ στο Ελληνικό, παρουσία του υπουργού Μεταφορών και Επικοινωνιών Μιχάλη Λιάπη, ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρίας Σοφοκλής Ψυλιανός έδωσε στη δημοσιότητα στοιχεία για τη λειτουργία του συγκεκριμένου αυτού μέσου σταθερής τροχιάς.


 
 
Σύμφωνα με τα στοιχεία αυτά, η επιβατική κίνηση έχει σταθεροποιηθεί στους 54.000 επιβάτες την ημέρα, με στοιχεία Μαΐου, ενώ για το μήνα Ιούνιο, λόγω και της θερινής περιόδου, η κίνηση έχει αυξηθεί σε 60.000 επιβάτες την ημέρα. Η αξιοπιστία των δρομολογίων του τραμ φτάνει πλέον το 98,7%, ενώ η μέση ωριαία ταχύτητα που αναπτύσσουν οι συρμοί είναι 23 χιλιόμετρα την ώρα. Αξίζει να σημειωθεί ότι το 46% των επιβατών του τραμ είναι ηλικιακά νέοι, δηλαδή μεταξύ 18 και 34 ετών.


Καθημερινώς εκτελούνται 400 διαδρομές, ενώ οι χρόνοι έχουν μειωθεί αισθητά και συγκεκριμένα η διαδρομή Σύνταγμα – Γλυφάδα γίνεται σε 55 λεπτά, Σύνταγμα – ΣΕΦ σε 45 λεπτά και ΣΕΦ – Κολυμβητήριο σε 35 λεπτά.


Σε ό,τι αφορά τα οικονομικά στοιχεία, ο κ. Ψυλιανός ανακοίνωσε ότι το λειτουργικό έλλειμμα της Τραμ Α.Ε. μειώθηκε το 2005 κατά 14% σε σχέση με τον αρχικό προϋπολογισμό, ενώ τα έσοδα της εταιρίας για το 2005 καλύπτουν το 27% των λειτουργικών της δαπανών. Για το 2006 οι εκτιμήσεις είναι ότι το ποσοστό αυτό θα ανέλθει στο 32%.


Πάντως, η Τραμ Α.Ε. παρουσίασε έλλειμμα 24 εκατομμυρίων ευρώ το 2005, εκ των οποίων τα 13 εκατομμύρια ευρώ αφορούν αποσβέσεις.


Τέλος, ο κ. Ψυλιανός ανακοίνωσε ότι μέχρι το τέλος του έτους θα έχει ολοκληρωθεί το έργο για την εφαρμογή του λεγόμενου πράσινου κύματος, δηλαδή να ανάβουν τα φανάρια πράσινο όταν περνάει το τραμ, στο οποίο θα δίνει προτεραιότητα σε σχέση με το Ι.Χ.


Σε δηλώσεις του ο υπουργός Μεταφορών και Επικοινωνιών M. Λιάπης τόνισε ότι καθημερινά αυξάνεται η εμπιστοσύνη του κόσμου στο τραμ και αυτό αποδεικνύεται από την αύξηση της επιβατικής κίνησης. Στην αρχή της λειτουργίας του υπήρχαν διάφορα προβλήματα που το δυσφήμισαν, αλλά τώρα αυτά επιλύονται και ο κόσμος το εμπιστεύεται και το αναγνωρίζει. Το τραμ είναι ένα μέσο ασφαλές, συνεπές, φιλικό στο περιβάλλον και φτηνό και δεν είναι τυχαίο ότι το προτιμούν κυρίως οι νέοι. «Κερδίσαμε το στοίχημα», τόνισε ο κ. Λιάπης και πρόσθεσε ότι στόχος τώρα είναι η επέκταση του τραμ ώστε να ενισχυθεί και να ενταχθεί στο γενικότερο συγκοινωνιακό δίκτυο.


Αναφερόμενος στις αντιδράσεις για την επέκταση του τραμ στον Πειραιά, ο κ. Λιάπης είπε ότι βρίσκονται σε εξέλιξη συνεχείς συζητήσεις με τις τοπικές αρχές, γιατί «θέλουμε τη συναίνεση του κόσμου». Ο υπουργός Μεταφορών ανακοίνωσε ακόμη ότι στις μελλοντικές επεκτάσεις του τραμ είναι και αυτή στα δυτικά προάστια και συγκεκριμένα στο Κερατσίνι.
Πηγή: ΕΞΠΡΕΣHome
/
Print
/
Site Map
/
Επικοινωνία
Ρουκέτες, πλειστηριασμοί και αναρχία (Κ. Βέρρος)
( 25.01.2007 )

Παλαιότερα άρθρα


Ελλάς, είσαι το κάτι άλλο! (Κ. Βέρρος)

Συζήτηση; Ποια συζήτηση;; (Κ. Βέρρος)

Θέατρο του παραλόγου (Κ. Βέρρος)

Ερμαια των κουκουλοφόρων (Κ. Βέρρος)

Παρανοϊκές καταστάσεις (Κ. Βέρρος)

Χρειάζεται αυτοσυγκράτηση και σοβαρότητα (Κ. Βέρρος)

Αλλαξε ο Μανωλιός. . . (Κ. Βέρρος)

Παιδεία και πολιτική καθοδήγηση (Κ. Βέρρος)

Παλαιότερα άρθραΑποτελέσματα

ΔημοσκοπήσειςΕΓΓΡΑΦΗ

ΔΙΑΓΡΑΦΗ