Η Αθήνα υποδέχεται το 2004

0


Η Αθήνα υποδέχεται το 2004Home

Ελλάδα
Με μια λαμπρή εκδήλωση στο Σύνταγμα θα υποδεχθεί ο Δήμος Αθηναίων το νέο, Ολυμπιακό έτος 2004, στην οποία θα πρωταγωνιστήσουν η Αλκηστις Πρωτοψάλτη και ο Μάριος Φραγκούλης και θα παρουσιάσει ο ηθοποιός Κωνσταντίνος Μαρκουλάκης.


 
Στο μουσικό πρόγραμμα, ο Μάριος Φραγκούλης θα ερμηνεύσει γνωστά τραγούδια διεθνούς ρεπερτορίου, καθώς και το ανέκδοτο συμφωνικό έργο ¨Ολύμπιον¨, μια ωδή του Πινδάρου που μελοποίησε ειδικά για τη γιορτή ο συνθέτης Δημήτρης Παπαδημητρίου.
Η Αλκηστις Πρωτοψάλτη θα ερμηνεύσει γνωστά και αγαπημένα τραγούδια της, ενώ τα Χάλκινα Μουσικά Όργανα Βελιγραδίου και οι Gipsy Kings θα την συνοδεύσουν σε γνωστές μελωδίες.
Ειδικά για αυτή τη βραδιά βρίσκεται στην Αθήνα η χορευτική ομάδα KITONB από την Ιταλία, που έχει εμφανιστεί σε σημαντικές εκδηλώσεις σε όλες τις πρωτεύουσες της Ευρώπης, ενώ θα παρουσιαστούν χορογραφίες από οκτώ ¨ιπτάμενους¨ χορευτές.
Εκατοντάδες πυροτεχνήματα που θα λάμψουν στον ουρανό της πόλης και δέσμες φωτός θα συνθέτουν ένα εντυπωσιακό θέαμα.
Η εκδήλωση θα καλυφθεί από τριάντα τηλεοπτικές κάμερες, τοποθετημένες ακόμα και στην Ακρόπολη, στον λόφο του Φιλοπάππου, το Λυκαβηττό και άλλα κεντρικά σημεία, και συνδεμένες με δύο μονάδες εξωτερικών μεταδόσεων. Οι εικόνες θα προβάλλονται και στο εξωτερικό.
—————————


Κυκλοφοριακές παρεμβάσεις


—————————


Κλειστό θα είναι το κέντρο της Αθήνας από τις 5 το απόγευμα της παραμονής Πρωτοχρονιάς μέχρι τις 4 τα ξημερώματα της 1ης Ιανουαρίου για τη διεξαγωγή των εορταστικών εκδηλώσεων στο Σύνταγμα.
Ανάλογα με τις κυκλοφοριακές συνθήκες η Τροχαία θα προχωρεί σταδιακά σε διακοπή της κυκλοφορίας στις οδούς: Σταδίου μεταξύ Αμερικής και πλατείας Συντάγματος, Βουκουρεστίου μεταξύ Πανεπιστημίου και Σταδίου, Βασιλέως Γεωργίου Α΄ μεταξύ Αμαλίας και πλατείας Συντάγματος, Όθωνος, Βασιλίσσης Σοφίας μεταξύ Αμαλίας και Σέκερη και Αμαλίας μεταξύ Όλγας και Βασιλίσσης Σοφίας.
Ανάλογες παρεμβάσεις τις ίδιες ώρες θα γίνουν και στο κέντρο του Πειραιά.
Επίσης, από τις 12 το μεσημέρι της παραμονής μέχρι τη 1 τα ξημερώματα της Παρασκευής 2 Ιανουαρίου, θα διακοπεί η κυκλοφορία στην ανώνυμη οδό που οδηγεί στον περιφερειακό του Λυκαβηττού λόγω της διέλευσης των στρατιωτικών οχημάτων από και προς το λόφο του Λυκαβηττού.Home
/
Print
/
Site Map
/
Επικοινωνία
Εχουμε αυτό που είμαστε. . . (Κ. Βέρρος)
( 30.06.2007 )

Παλαιότερα άρθρα


Θύματα, ήρωες, ευσυνείδητοι και οι άλλοι (Κ. Βέρρος)

Εθνική τραγωδία και σκύλευση θυμάτων (Κ. Βέρρος)

Πολιτικές, προεκλογικές ¨ομορφιές¨ (Κ. Βέρρος)

Είναι και είμαστε αδιόρθωτοι. . . (Κ. Βέρρος)

Προεκλογικός λόγος και επιχειρήματα (Κ. Βέρρος)

Εκλογές για αυτοδύναμη κυβέρνηση (Κ. Βέρρος)

Ομηροι αγκυλώσεων και κρατισμού (Κ. Βέρρος)

Γιατί τώρα οι παροχές;; (Κ. Βέρρος)

Παλαιότερα άρθραΑποτελέσματα

ΔημοσκοπήσειςΕΓΓΡΑΦΗ

ΔΙΑΓΡΑΦΗ