Μέτρα Υπ. Παιδείας για παιδική βία

0


Μέτρα Υπ. Παιδείας για παιδική βίαHome

Ελλάδα
Με το θέμα της κακοποίησης παιδιών από συνομηλίκους τους, ασχολήθηκε η αρμόδια επιτροπή της Βουλής, με την υπουργό Παιδείας, Μαριέττα Γιαννάκου να δηλώνει πως η βίαιη συμπεριφορά καταγράφεται σε όλα τα σχολεία, δημόσια και ιδιωτικά.


 
Η υπουργός παράθεσε σειρά προγραμμάτων ευαισθητοποίησης της εκπαιδευτικής κοινότητας απέναντι στα φαινόμενα της βίας, επισήμανε ωστόσο ότι τα αποτελέσματα πιθανόν να είναι πενιχρά λόγω αδυναμιών του σχολείου, της οικογένειας και των ΜΜΕ.


Ζήτησε παράλληλα από τα ΜΜΕ να αναλάβουν κανόνες αυτοδέσμευσης για την παρουσίαση σχετικών υποθέσεων. «Τα παιδιά είτε το θέλουμε είτε όχι παρακολουθούν πάρα πολύ τηλεόραση. Η ελληνική τηλεόραση είναι πολύ ενδιαφέρουσα, πολύ ζωηρή, πολυποίκιλη, αλλά στη διαχείριση των προβλημάτων αυτών δεν βοηθά» είπε η κ. Γιαννάκου.


Η βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Σ. Μερεντίτη, η οποία είχε την πρωτοβουλία για τη συζήτηση, συνέδεσε το πρόβλημα με το χαλάρωμα των συγγενικών δεσμών και με τους γονείς, που λόγω ενοχών, δεν θέτουν όρια και αξίες στα παιδιά τους.


Από την πλευρά του ο βουλευτής του ΚΚΕ Γ. Χουρμουζιάδης, τόνισε πως «δεν μπορούν να απομονωθούν τα φαινόμενα βίας στο σχολείο από τα κοινωνικά φαινόμενα», ενώ ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέκος Αλαβάνος πρότεινε αντί της απαγόρευσης των κινητών τηλεφώνων τη χρήση τους για εκπαιδευτικούς σκοπούς.


Πηγή: ΕΞΠΡΕΣHome
/
Print
/
Site Map
/
Επικοινωνία
Εχουμε αυτό που είμαστε. . . (Κ. Βέρρος)
( 30.06.2007 )

Παλαιότερα άρθρα


Θύματα, ήρωες, ευσυνείδητοι και οι άλλοι (Κ. Βέρρος)

Εθνική τραγωδία και σκύλευση θυμάτων (Κ. Βέρρος)

Πολιτικές, προεκλογικές ¨ομορφιές¨ (Κ. Βέρρος)

Είναι και είμαστε αδιόρθωτοι. . . (Κ. Βέρρος)

Προεκλογικός λόγος και επιχειρήματα (Κ. Βέρρος)

Εκλογές για αυτοδύναμη κυβέρνηση (Κ. Βέρρος)

Ομηροι αγκυλώσεων και κρατισμού (Κ. Βέρρος)

Γιατί τώρα οι παροχές;; (Κ. Βέρρος)

Παλαιότερα άρθραΑποτελέσματα

ΔημοσκοπήσειςΕΓΓΡΑΦΗ

ΔΙΑΓΡΑΦΗ