Απεβίωσε ο Χρήστος Τεγόπουλος

0


Απεβίωσε ο Χρήστος ΤεγόπουλοςHome

Ελλάδα
Απεβίωσε αιφνιδίως το πρωί της Τετάρτης, ο Χρήστος Τεγόπουλος, ιδρυτής, ιδιοκτήτης και εκδότης των εφημερίδων «Ελευθεροτυπία» και «Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία». Τα συλληπητήριά του εξέφρασε με ανακοίνωσή του προς την οικογένεια του εκλιπόντος ο πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής.


 
Ο εκλιπών διετέλεσε πρόεδρος της Ενώσεως Ιδιοκτητών Ημερησίων Εφημερίδων Αθηνών, ήταν μέτοχος του ιδιωτικού τηλεοπτικού σταθμού Mega Channel και σε πολλές εκδοτικές επιχειρήσεις βιβλίων, περιοδικών και εφημερίδων.


Ο Χρήστος Τεγόπουλος γεννήθηκε στα Τρίκαλα το 1920. Από πολύ νωρίς εντάχθηκε στο αριστερό κίνημα και την Εθνική Αντίσταση. Μετά από χρόνια εξορίας, αφέθηκε ελεύθερος, οργανώθηκε στην ΕΔΑ και εργάστηκε για ένα διάστημα στην «Αυγή» ως δημοσιογράφος. Στη συνέχεια ασχολήθηκε με τις εκδόσεις όπου και το 1966 γνώρισε μεγάλη επιτυχία με την έκδοση της εγκυκλοπαίδειας «Δομή» στη δημοτική. Στην περίοδο της δικτατορίας έφυγε για το Παρίσι και στη συνέχεια για την Αμερική από όπου επέστρεψε αμέσως μετά τη μεταπολίτευση και ίδρυσε την «Ελευθεροτυπία».


Πηγή: ΕΞΠΡΕΣHome
/
Print
/
Site Map
/
Επικοινωνία
Εχουμε αυτό που είμαστε. . . (Κ. Βέρρος)
( 30.06.2007 )

Παλαιότερα άρθρα


Θύματα, ήρωες, ευσυνείδητοι και οι άλλοι (Κ. Βέρρος)

Εθνική τραγωδία και σκύλευση θυμάτων (Κ. Βέρρος)

Πολιτικές, προεκλογικές ¨ομορφιές¨ (Κ. Βέρρος)

Είναι και είμαστε αδιόρθωτοι. . . (Κ. Βέρρος)

Προεκλογικός λόγος και επιχειρήματα (Κ. Βέρρος)

Εκλογές για αυτοδύναμη κυβέρνηση (Κ. Βέρρος)

Ομηροι αγκυλώσεων και κρατισμού (Κ. Βέρρος)

Γιατί τώρα οι παροχές;; (Κ. Βέρρος)

Παλαιότερα άρθραΑποτελέσματα

ΔημοσκοπήσειςΕΓΓΡΑΦΗ

ΔΙΑΓΡΑΦΗ