Η Φλόγα της ειρήνης

0


Η Φλόγα της ειρήνηςHome

Ελλάδα
Η Αφή της Ολυμπιακής Φλόγας στην Αρχαία Ολυμπία είναι γεγονός. Το τελετουργικό πραγματοποιήθηκε με κάθε επιτυχία, παρουσία του προέδρου της Δημοκρατίας Κωνσταντίνου Στεφανόπουλου της πολιτικής ηγεσίας της χώρας, του προέδρου και των επισήμων της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής και άλλων.


 
 
 
Πρώτος λαμπαδηδρόμος, που έλαβε την Ολυμπιακή φλόγα από την πρωθιέρεια Θάλια Προκοπίου, είναι ο πρωταθλητής στο ακόντιο Κώστας Γκατσιούδης. Την παρέδωσε στον κορυφαίο Ρώσο κολυμβητή και μέλος τη ΔΟΕ, Αλεξάντερ Ποπόφ.
Η φλόγα θα ταξιδέψει στην Πελοπόννησο και στα νησιά του Αργοσαρωνικού για επτά ημέρες και θα καταλήξει στο Παναθηναϊκό Στάδιο.
Θα παραμείνει αναμμένη σε ειδικό βωμό, έως τις 4 Ιουνίου και στη συνέχεια θα ακολουθήσει το ταξίδι της, στις πέντε ηπείρους και στις 9 Ιουλίου θα επιστρέψει στην Ελλάδα.
Στη συνέχεια η Ολυμπιακή λαμπαδηδρομία θα ξεκινήσει από την Κρήτη, θα μεταφερθεί σε Δωδεκάνησα, Κυκλάδες, Βόρειο Αιγαίο, Ορεστιάδα, Διδυμότειχο και σε όλη την ηπειρωτική Ελλάδα.
Σε 141 ημέρες από σήμερα, στις 13 Αυγούστου, θα σημάνει την έναρξη των Ολυμπιακών Αγώνων, στο Ολυμπιακό στάδιο στο Μαρούσι.Home
/
Print
/
Site Map
/
Επικοινωνία
Αλλαγή Φρουράς
( 13.03.2005 )

Παλαιότερα άρθρα


Για γέλια και για κλάμματα (Κ. Βέρρος)

Ελλάς των νεοελλήνων και του παραλόγου (Κ. Βέρρος)

Πότε θα ξυπνήσουν; (Κ. Βέρρος)

Πληρώνουμε τα σπασμένα (Κ. Βέρρος)

Οι συνέπειες της διεύρυνσης (Κ. Βέρρος)

Εμφαση στην οικονομία (Κ. Βέρρος)

Ασάφεια ως προς τη νέα αλλαγή (Κ. Βέρρος)

Από περιπέτεια σε περιπέτεια. . . (Κ. Βέρρος)

Παλαιότερα άρθραΑποτελέσματα

ΔημοσκοπήσειςΕΓΓΡΑΦΗ

ΔΙΑΓΡΑΦΗ